AaB vs Viborg

23. oktober 2021

AaB - Viborg optakt: Gæsterne uden sejre i syv kampe

Mandagskampen i 13. spillerunde står mellem AaB og Viborg på Aalborg Portland Park. Se AaB vs Viborg spilforslag og odds i optakten her!

Det var et tæt opgør i Viborg, da AaB tidligere på sæsonen var på besøg. Det var den kamp, hvor AaBs Pedro Ferreira scorede sit første mål som seniorspiller, da han lavede - ikke kun ét - men to mål for AaB. Kasper Kusk blev matchvinder i det 86. minut med målet til 3-2, kun et minut efter han blev skiftet ind.

Bliver det lige så tæt mandag aften? AaB har tabt to af de tre seneste kampe, men det var begge på udebane, og hjemme på Aalborg Portland Park plejer nordjyderne at være solide. Viborg har dog kun tabt én af seks udekampe i Superligaen, så måske kan De Grønne få noget med hjem fra Aalborg?

Se vores bud på AaB - Viborg spilforslag i optakten forneden.

Spil hos bet365*

AaB vs Viborg optakt

Se også:

 

Odds på AaB vs Viborg

AaB vs Viborg
Superliga: 13. runde
Kampstart:
Mandag d. 25. oktober kl 19:00
TV:
TV3 Sport
Karantæne:
Mathias Ross (AaB)
Betting Partner: bet365.dk
1 X 2
1.80 3.60 4.50
Over/Under 2,5 mål
1.75 - 2.05
Spil hos bet365*

 

AaB vs Viborg spilforslag

Spilforslag:

AaB har været godt spillende hele sæsonen, og selv om de har oplevet et par nedture i deres seneste udekampe, tror vi på en hjemmesejr mandag aften. De har vundet fire ud af fem hjemmekampe, og ser man bort fra det eneste hjemmebanenederlag på 1-0 mod FCM, har AaB vundet de fire øvrige med samlet 10-1. Målt på point er AaB Superligaens næstbedste hjemmehold, kun overgået af FC Midtjylland.

Viborg er godt nok tæt på Danmarksmestre i at spille uafgjort, men vi tror de får svært ved at holde AaBs offensiv i stik på Aalborg Portland Park. Samtidig er AaB normalt bundsolide defensivt på hjemmebane, så Viborg kommer måske til at få det svært ved at skabe chancer.

Den omvendte kamp i Viborg vandt AaB med 3-2, men det var et tæt opgør som også kunne være vippet Viborgs vej. Vi tror hjemmebanefordelen her kommer til at spille en rolle, og at AaB vinder kampen forholdsvist sikkert med 2-0. Vores spilforslag bliver AaB-sejr til odds 1.80.

Spil hos bet365*

 

AaB optakt

AaB sidder trods sidste uges nederlag til AGF stadig på tredjepladsen i Superligaen, men de kan mærke forfølgerne ånde dem i nakken efter at have tabt to af de tre sidste kampe. De to AaB nederlag kom dog begge på udebane mod AGF og Brøndby med spinkle 1-0 og 2-1, og der er altså ingen grund til at hamre panikknappen i bund, hvis man hedder Marti Cifuentes.

AaBs cheftræner var dog skuffet over AaB'erne offensive udtryk i den seneste kamp mod AGF, hvor nordjyderne ikke blev noteret for en eneste afslutning indenfor rammen. Det var atypisk for AaB i denne sæson, og i øvrigt en cadeau til AGFs forsvar. For AaB har lavet mange mål og er Superligaens fjerde mest scorende mandskab. Samtidig har de kun lukket 10 mål ind, hvilket giver dem Superligaens tredje bedste forsvar på papiret. 

Nu vender AaB tilbage til Aalborg Portland Park, hvor de har gjort det forrygende i denne sæson. De har kun afgivet point i én af de fem hjemmekampe (V4-U0-T1), hvilket var et 1-0 nederlag mod FC Midtjylland. Her formåede AaB ikke at skabe noget særligt. Men ellers har de scoret 10 mål i alt i de fire hjemmesejre, og fire af dem kom sidst, hvor SønderjyskE blev slået med hele 4-0.

AaB skal tilbage på sporet her, men de skal gøre det uden Mathias Ross i forsvaret. Han sidder nemlig over med karantæne. Anders Hagelskjær ligner den oplagte afløser, og han dannede senest trebacks-kæde med Granli og Thelander i AaBs 4-0 sejr over SønderjyskE.

 

Viborg optakt

Viborg høstede mange roser for deres sæsonstart i Superligaen, hvor Lars Friis' mandskab gik uimponeret til værks. Det er dog blev hverdag igen for oprykkerne, som nu er uden sejre i de sidste seks Superliga-kampe. Stimen uden sejre hedder syv kampe i alt, hvis man medregner pokalkampen mod Fredericia, hvor Viborg blev sendt på porten.

De får dog en del point via uafgjorte kampe, og således har Viborg spillet 1-1 i de fire seneste Superliga-kampe mod Vejle, FCK, OB og Silkeborg. Som alle ved er det dog kun sejre, som for alvor batter i stillingen, og dem har Viborg altså kun fået to af i denne sæson. 

Til gengæld har Viborg fået flere point ude end hjemme (syv mod fem), og mens de har tabt tre af deres seks hjemmekampe, har de blot tabt én gang på udebane. Fire gange har de fået uafgjort med hjem fra udekampene, og så slog de også FC Nordsjælland i Farum i sæsonpremieren. 

På deres gode dage kan Viborg byde de fleste op til dans, men de har altså ikke vundet på udebane siden d. 18. juli. Spørgsmålet er, om de kan hente deres anden udesejr i sæsonen i Aalborg på mandag.

Af skader i Viborg-lejren har der været en del. Målmanden Lucas Lund sad ude sidst, da han var blevet skadet under U21-landsholdstjeneste, og i stedet vogtede Mikkel Andersen buret med succes. Andersen spillede en brandkamp i Viborg-målet, og kan meget vel få genvalg her, selv om Lund måske er blevet klar igen.

 

Startopstillinger: AaB - Viborg

Her ses vores forventede startopstillinger i AaB - Viborg mandag d. 25. oktober 2021. Indledningsvist er der tale om vores bud på de forventede startopstillinger baseret på de to klubbers seneste kampe, karantæner og skader.

AaBs og VFFs startopstillinger bliver officielt bekræftet ca. en time før kampstart.

AaB
(Forventet)
Viborg
(Forventet)
Jacob Rinne Mikkel Andersen
Daniel Granli Frans Putros
Rasmus Thelander Lars Kramer
Anders Hagelskjær Mads Lauritsen
Kristoffer Pallesen Christian Sørensen
Malthe Højholt Justin Lonwijk
Pedro Ferreira Jeppe Grønning
Jakob Ahlmann Jakob Bonde
Iver Fossum Tobias Bech
Milan Makaric Sebastian Grønning
Louka Prip Jay-Roy Grot

Spil hos bet365*