AGF - AC Horsens odds, spilforslag og statistik

15. oktober 2020

AGF - AC Horsens optakt: Får Den Gule Fare point i Aarhus?

AGF - AC Horsens
Kampstart:
Søndag d. 18. oktober kl 14:00
TV:
TV3 Sport
Betting Partner: Youbet.dk
1 X 2
1.54 4.20 5.90

Spil hos Youbet*

Optakt: AGF - AC Horsens

AGF og AC Horsens mødes i en af de to tidlige Superliga-kampe 14:00 søndag. Her skal aarhusianerne forsøge at bygge videre på den gode sæsonstart, som har set dem indtage andenpladsen i tabellen med otte point af 12 mulige. AGF er, sammen med Brøndby, stadig de eneste ubesejrede klubber i 2020/21, og det er en statistik som gerne skal bevares for aarhusianernes vedkommende efter 5. spillerunde. 

AC Horsens fik godt nok deres første point i sidste spillerunde før landskamppausen, hvor Horsens fik 2-2 hjemme mod FCM, men de ligger stadig sidst i tabellen efter fire runder. Spændende bliver det dog at se, hvor stor en effekt tilgangen af Kjartan Finnbogason får for Horsens' angreb.

Gennem tiderne har AGF mødt AC Horsens 14 gange på hjemmebane i Superligaen. AGF har kun vundet fem, tre er endt uafgjort og AC Horsens har med seks sejre vundet flest. Samlet målscore: 17-15 til AGF.

AGF har dog vundet alle deres fire sidste Superliga-kampe mod AC Horsens. Sidst Horsens vandt var med 2-1 i Aarhus i november 2018. I disse fire AGF-sejre har AGF vundet med samlet 10-2, så det er uden tvivl AGF som har været bedst indbyrdes i senere tider.

AGF

AGF spillede senest 1-1 i Aalborg, hvor Patrick Mortensen gav De Hvide føringen kort før pausen på et straffespark. Frederik Børsting fik fortjent udlignet for AaB i anden halvleg, og set over 90 minutter var det også AaB som kunne mest på bolden. Det samme kampbillede tegnede sig i AGFs sidste hjemmekamp mod OB, som AGF dog vandt med 4-2. Her var David Nielsens mandskab uhyre effektive foran målet, og set over hele kampen, havde OB'erne nok fortjent at få noget med hjem.

AGF har ikke spillet prangende i den nye sæson, men resultaterne har været gode. Der har været problemer med at holde nullet, og AGF har stadig sæsonens første clean sheet til gode. Det skal selvfølgelig ses i lyset af, at Niklas Backman har været skadet, og Sebastian Hausner har siddet ude med karantæne i to kampe for sit røde kort mod Randers. Men ikke desto mindre har AGFs jerndefensiv fra sidste sæson været en saga blot i denne sæson.

Patrick Mortensen er en af de store årsager til den flotte pointhøst indtil videre. Han har scoret 14 mål i Superligaen i 2020, og 12 af disse er scoret efter Corona-pausen i foråret. Mortensen har scoret i de sidste fem kampe for AGF.

AGF kan glæde sig over, at trioen Gift Links, Milan Jevtovic og Kevin Diks igen banker på i startopstillingen. De tre har siddet ude med skader, og særligt Links og Jevtovic har været savnet på kanterne i Aarhus. Links' fart har været savnet, og Jevtovic - som der er store forventninger til skal fylde Jakob Ankersens sko - har ikke for alvor haft mulighed for at vise sig frem endnu. Med Links og Jevtovic tilbage i truppen, får AGF uden tvivl tilføjet nogle ekstra kvaliteter og kræfter i angrebet. Spørgsmålet er dog, hvor god formen er hos de to kantspillere.

Den store historie i Aarhus i den seneste uges tid, har besynderligt nok rødder i København. Da FCK fyrede Ståle Solbakken, kom David Nielsen omgående i fokus i dansk sportspresse som en potentiel afløser. AGFs sportschef, Peter Christiansen, har dog slået fast, at David Nielsen forbliver AGF-træner. Indtil videre.

Se også: Odds på FCNs næste træner: Hvem skal erstatte Solbakken?

AC Horsens

AC Horsens er kommet skidt fra start i den nye sæson med tre nederlag i de tre første kampe. Til gengæld viste de stort format mod mestrene fra FCM, da de to klubber spillede 2-2 i sidste runde i Horsens. Her fik FCM den bedste start på kampen, men AC Horsens bed godt fra sig, og kunne snildt have taget føringen efter 18 minutters spil med en gigantisk dobbelt-chance. I stedet var det FCM som kunne tage føringen fem minutter senere, da Horsens' defensiv blev splittet ad med en dyb Pisto-aflevering fra egen banehalvdel som fandt Anders Dreyer fuldstændigt fri foran Horsens-målet.

Kort tid senere fandt Sisto også Brumado helt fri foran målet, men en stor åben hovedstødschance blev misbrugt. Brumado revancherede sig dog efter 32 minutter, da Horsens' forsvaret igen tog sig en gevaldig blunder, og dermed var stillingen 2-0 til FCM. De fleste sad her med fornemmelsen af, at FCM ville køre AC Horsens midt over, men sådan gik det altså ikke.

Bare to minutter senere fandt Casper Tengstedt med et indlæg fra venstresiden Jannik Pohl foran FCMs mål, og Pohl kunne heade Horsens på 1-2. To minutter før pausen var det igen Pohl som lynede for Horsens til 2-2, denne gang på et straffespark som blev unødvendigt begået af Cools i FCM-forsvaret efter et hjørnespark som ikke så ud til at blive farligt.

I anden halvleg spillede både træværket og Horsens-keeper Delac en afgørende rolle i, at FCM ikke kom på 3-2, men ikke desto mindre var det et fortrinligt comeback i kampen fra AC Horsens' side, som dermed fik tanket fornyet selvtillid efter tre nederlag i træk.

Om Jonas Dals mandskab kan bygge videre på det her i Aarhus, må tiden vise. AC Horsens har siden slået Næsby med 3-0 i pokalen, hvor den nye signing - Kjartan Finnbogason - lynede to gange. Den 34-årige angriber kan gøre comeback for AC Horsens i Superligaen her mod AGF. Finnbogason har tidligere spillet 130 kampe for AC Horsens og scoret 54 mål, og han kan blive et ekstremt vigtigt våben for Den Gule Fare i kampen mod nedrykning i denne sæson.

En spiller der derimod ikke kommer med for AC Horsens er den tidligere AGF'er, Michael Lumb. Han er nemlig testet positiv for Corona-virus, og er - indtil videre - den eneste spiller i AC Horsens-lejren med Corona. Resten af truppen testes igen fredag, og skulle der komme flere tilfælde af smittede hos AC Horsens, vil det selvfølgelig få konsekvenser for kampen mod AGF på den ene eller anden måde.

Spilforslag til odds på AGF - ACH

Med en Jannik Pohl som tilsyneladende er ved at genfinde skarpheden foran målet, og tilgangen af Kjartan Finnbogason har AC Horsens uden tvivl fået en offensiv trussel som de manglede i de første tre spillerunder. Det bliver ikke nogen walkover for AGF, og odds 1.45 på De Hvide er i vores optik meget lavt sat.

AGF har trods alt ikke spillet drømmefodbold på det seneste, hvor de i de sidste to kampe mod OB og AaB blev nedspillet. Bevares, AGF slog OB med 4-2 i den sidste hjemmekamp, men AGF scorede stort set på alle deres chancer i den kamp, og alle fire mål blev sat ind på afslutninger uden for feltet.

AGF har været ramt af mange skader på det seneste, og selv om mange af spillerne nu er på vej tilbage i form, skal der formentlig lige nogle kampe til. Milan Jevtovic, Gift Links og Kevin Diks er blot nogle af dem, som AGF har savnet og som først skal op i gear igen.

Vi tror AC Horsens kan få noget med fra Aarhus, og odds 4.20 på uafgjort virker som et rigtigt godt odds på kampen hos Youbet. Spådom: Kampen slutter 1-1.

Spil hos Youbet*