AGF logo

7. februar 2020

AGF er storfavoritter til Top 6-placering i Superligaen 2019/20

Forårssæsonen i Superligaen starter næste weekend med 21. spillerunde, som afvikles fra d. 14. - 17. februar 2020. Med kun seks kampe tilbage i grundspillet, er det nu det skal afgøres, hvilke hold der får en plads i Top 6 og Mesterskabsspillet, og hvem der må kæmpe mod nedrykning og om en plads i Europa Playoff.

Danske Spils Oddset er klar med masser af vinderspil-odds på Top 6 holdene, og her er bookmakeren nærmest stensikre på, at AGF for første gang siden sæsonen 2011/12 slutter i Top 6 i Superligaen. Lige nu er der odds 1.03 på AGF til at slutte i Top 6, mens det giver hele odds 9.00, hvis AGF mod forventning ikke kommer i Top 6 i år. 

Spil hos Oddset*

Se de nyeste vinderspil-odds på Superligaen hos Oddset under Fodbold - Danmark - Vinderspil i menuen.

Vinder AGF medaljer for første gang siden 1997?

Én ting er selvfølgelig, om AGF'erne kommer med i Mesterskabsspillet i år. En anden er, om de rent faktisk også vinder medaljer for første gang siden 1997, hvor AGF tog en tredjeplads og bronzemedaljerne i Superligaen.

Hos Oddset er der lige nu også odds 1.80 på AGF til at slutte i Top 3, og skulle det helt utænkelige ske, at AGF overhaler både FCM og FCK i toppen af tabellen, og vinder det første danske mesterskab i fodbold siden 1986, giver det astronomiske odds 150.00 hos Danske Spil.

Danske Spils Oddset har også et vinderspil-marked på de sidste seks spillerunder af grundspillet i 2019/20, hvor det er muligt at oddse på, hvem der får flest point i de sidste seks kampe (21. - 26. spillerunde). Her giver AGF odds 9.00 til at få flest point i de næste seks kampe, og overgås kun af FCK (odds 3.25) og FCM (odds 3.75).

Ser man på AGFs kampprogram i de resterende seks kampe i Superligaen, ser det på papiret overkommeligt ud for De Hvide, og hvis David Nielsens mandskab kan få maksimum point ud af kampene mod f.eks. Horsens, Hobro og Silkeborg, bør en plads i Top 6 som minimum være sikret for Byens Hold i Aarhus.

AGFs kampprogram i de næste seks kampe:

16/2: AGF - Randers
24/2: Horsens - AGF
28/2: AGF - Hobro
3/3: Esbjerg - AGF (DBU Pokal 1/4-finale)
9/3: Silkeborg - AGF
15/3: AGF - OB
22/3: AaB - AGF
 

Spil hos Oddset*

Se de nyeste vinderspil-odds på Superligaen hos Oddset under Fodbold - Danmark - Vinderspil i menuen.

AGF sluttede 2019 af med bravur i Superligaen

De Hvide fra Aarhus har overvintret på 3. pladsen i Superligaen, og har hele otte point ned til 7. pladsen før starten på forårssæsonen og de sidste seks kampe i grundspillet anno 2019/20. Der er altså stadig 24 point at spille om, og alt kan som bekendt ske endnu. AGF sluttede dog 2019 stærkt af med hele 11 sejre i de sidste 16 kampe, hvor det kun blev til tre nederlag undervejs.

AGF har således ikke tabt en Superliga-kamp siden d. 28. oktober, hvor FC København vandt med 1-2 på Ceres Park i Aarhus. Optakten til forårssæsonen har også været rigtig god for David Nielsens mandskab, som har spillet 3-3 mod Slavia Prag og slået BK Häcken med 2-0 i The Atlantic Cup i Portugal, hvor AGF i dag - fredag d. 7/2 - møder FC København i finalen.

David Nielsen: "Totalt fucking ligegyldigt"

Der er altså god grund til at tro på, at AGF'erne kan fortsætte takterne fra efteråret 2019 her i foråret, og der skal ikke mange point på kontoen, før en Top 6-placering er en realitet. Men AGFs cheftræner David Nielsen, som brugte vinteren på at forlænge sin kontrakt med AGF frem til 2023, manede for nyligt til besindighed, på sin vanlige bramfri facon, da han overfor EkstraBladet kaldte efterårets flotte præstationer for "totalt fucking ligegyldigt", hvis ikke AGF'erne er klar fra starten i 2020.

"Det er dejligt for os at holde jul og kigge på tabellen og se, at vi er nummer tre. Samtlige medier har fortalt, hvor gode vi er, og at vi kan få medaljer og alt det der. Det er totalt fucking ligegyldigt, hvis ikke vi rammer det niveau, vi skal", sagde De Hviiies cheftræner til avisen fra træningslejren i Portugal.

AGF har i øvrigt haft et stille transfervindue denne vinter, hvor der ikke er kommet nye ansigter til på klubbens træningsanlæg Fredensvang i det sydlige Aarhus. De mest nævneværdige ændringer i truppen er, at Aleksander Jovanovic er sendt retur til Spanien efter lejekontrakten udløb i december, og at AGF har ophævet kontrakterne med Youssef Toutouh og Nimo Gribenco - to spillere som aldrig formåede at få succes på AGFs Superliga-hold.

Spil hos Oddset*