AGF vs FC København

22. oktober 2020

AGF - FC København: De Hvide er igen favoritter mod Løverne

AGF - FCK
Kampstart:
Søndag d. 25. oktober kl. 18:00
TV / Stream
3+ / Viaplay
Betting Partner: Youbet
1 X 2
2.45 3.20 2.95

Spil hos Youbet*

Optakt: AGF vs FC København

AGF vandt med 1-0 sidst FC København gæstede Aarhus i Superligaen, hvor der skulle lidt af en målmandskikser fra Kalle Johnsson i FCK-målet til at sende AGF'erne på sejrskurs. Det var den første af to AGF-sejre i træk mod FCK, da De Hvide fra Aarhus også sejrede med 4-2 i Parken sidst de gæstede hovedstaden. To kampe der blev spillet indenfor 14 dage i juli 2020.

AGF var favoritter sidst FCK kom på besøg i Aarhus, og det er de igen denne gang. Dengang var der odds 2.55 på AGF mod odds 2.65 på FCK, og denne gang er AGF'erne gjort til marginalt større favoritter til odds 2.45 på AGF mod odds 2.95 på FCK. Det er da også Superligaens nr. 2 mod nr. 9, så AGF'erne må tage favoritrollen på deres kappe.

AGF har dog ikke slået FCK i tre kampe i træk i Superligaen siden 1999, og ser man på kampene mellem klubberne i dette årtusinde, har AGF kun vundet seks ud af 51 møder med FCK.

AGF

AGF har gjort rent bord på hjemmebane i denne sæson med tre sejre i tre kampe. Først blev Vejle slået med 4-2, dernæst OB med 4-2 og senest AC Horsens med 3-0. Det giver AGF en samlet målscore på 11-4 for de tre første hjemmekampe i sæsonen, og Ceres Park er efterhånden ved at udvikle sig til lidt af en fæstning for De Hvide.

Senest mod AC Horsens spillede AGF en ganske god kamp, hvor de var i total kontrol fra start til slut. De byder mere og mere ind i kampen om en topplacering igen i denne sæson, og skulle Brøndby sætte point til mod FC Midtjylland lørdag, vil AGF kunne sætte sig på førstepladsen i Superligaen efter 6. spillerunde med en sejr. 

Der har været et tilfælde af Corona-virus i AGF truppen i denne uge, da klubbens tredjevalg på målmandsposten, Kasper T. Kristensen, er testet positiv. Resten af truppen blev dog efterfølgende testet negative, og de testes igen fredag. Såfremt der ikke er flere tilfælde af Corona-virus i AGF truppen, bør David Nielsen kunne stille i noget nær stærkeste opstilling.

Niklas Backman, AGFs normale anfører, er stadig tvivlsom, men spillere som Kevin Diks, Gift Links og Milan Jevtovic, som alle har været skadet op til landskamppausen, bør være klar til at komme i kamp, hvis David Nielsen får brug for det.

FCK

Hjalte Bo Nørregaard fik ikke nogen god debut som cheftræner i FC København, da FCK i sidste uge tabte med 1-2 hjemme til AaB. Selv om Mathias Zanka Jørgensen var tilbage i løvernes forsvar, var der stadig åbenlyse problemer i bageste geled. Det straffede AaB koldt og kynisk, og samtidig var der langt mellem de store FCK chancer i den anden ende.

FCK måtte ydermere se Kamil Wilczek, som har været en af de få offensive trusler hos FCK i denne sæson, udgå med en skade. I skrivende stund er der ingen meldinger om Wilczeks skade, men det forventes ikke at han kommer med i FCK truppen til Aarhus.

Alligevel forventer Hjalte Bo Nørregaard, at FCK vil tage til Smilets By for at dominere kampen:

"Vi kommer til Aarhus for at skabe en kamp på vores præmisser og være dominerende på banen. Jeg synes, at vi har en utrolig dygtig gruppe spillere, og der er god energi i truppen og en sult efter at vise, at vi er et stærkt hold", sagde den vikarierende cheftræner i FCK til klubbens hjemmeside i denne uge.

Spilforslag til odds på AGF vs FCK

Spørgsmålet er, om FCK formår at dominere kampen mod AGF, som har kendt opskriften på at knække FCK i de to seneste opgør mellem klubberne. Ja, faktisk tre opgør, hvis man medregner AGF sejr på 1-0 over FCK i finalekampen ved Atlantic Cup i februar 2020.

AGF imponerede stort, da de sejrede med 4-2 i Parken i slutningen af sidste sæson, hvor de altså slog FCK to gange indenfor 14 dage. Som tingenes tilstand er nu i de to klubber, hvor AGF rider på en bølge af succes, og FCK har været rigtigt skidt kørende i hele 2020 i Superligaen, er der umiddelbart intet der tyder på en FCK sejr på AGFs stærke hjemmebane.

Kampen ligger rigtig godt til David Nielsens AGF, som ikke har noget problem med at lade modstanderne have bolden mest, for derefter at slå til på omstillinger. Det var AaBs opskrift på sejr i Parken i sidste uge, og det kan også blive AGFs vej til en sejr på søndag.

Spilforslag: Vi tror AGF snupper en sejr i et tæt opgør. Vi spiller derfor AGF sejr til odds 2.45 hos Youbet.

Spil hos Youbet*