AGF - FC Midtjylland optakt

19. november 2020

AGF - FC Midtjylland optakt: FCM favoritter i topopgøret på Ceres Park

AGF - FC Midtjylland
Kampstart:
Søndag d. 22. november kl 16:00
TV:
Canal 9 / EuroSport Player
Betting Partner: Youbet
1 X 2
3.40 3.70 2.10

Spil hos Youbet*

AGF vs FC Midtjylland statistik

AGF har vundet de sidste tre Superliga-kampe mod FCM. Dette er kun sket én gang før, nemlig i de to klubbers tre første indbyrdes kampe tilbage i 2000/01. AGF kan derfor vinde fire Superliga-kampe mod FCM i træk for første gang nogensinde.

AGF kan samtidigt vinde sammenhængende hjemmekampe mod FCM for første gang siden 2007-2008. Og De Hvide kan holde back-to-back clean sheets i Superliga-hjemmekampe mod FCM for anden gang. Første gang var i AGFs to første hjemmekampe mod FCM nogensinde tilbage i 2000-2001.

I sidste sæson var AGF det eneste hold, som slog FCM tre gange. Ingen andre hold formåede at slå FCM mere end én gang i sidste sæson. FCM lukkede også kun 29 mål ind i hele sidste sæson, og af disse blev 10 scoret af AGF. Ingen andre hold formåede at score flere end fire gange mod FCM i sidste sæson.

Optakt: AGF - FCM

Rundens kamp i 9. spillerunde i Superligaen spilles på Ceres Park. Her er der nemlig topopgør, når Superligaens nr. 2 gæster nr. 3. Selv om AGF har vundet de sidste tre indbyrdes opgør, og selv om AGF har været stærke hjemme i denne sæson, mens FCM kun har vundet én ud af fire udekampe indtil videre, er det Ulvene fra Midtjylland som er forholdsvist store favoritter hos bookmakerne.

AGF har i de to seneste kampe været på udebane, hvor det er blevet til 1-1 mod formstærke SønderjyskE og en 2-1 sejr i Lyngby. Det er faktisk tre udekampe i træk for AGF, hvis man medregner pokalkampen i sidste uge i Kolding. Her gjorde AGF det svært for sig selv, da den ellers dygtige målmand Grabara droppede fælt flere gange undervejs i kampen og kostede to mål. Derfor endte kampen 3-3 og De Hvide måtte ud i en neglebidende gyser af en straffekonkurrence for at spille sig videre.

Det blev til 120 minutters fodbold for AGF, som gav spilletid undervejs i kampen til stort set alle de faste startere. Casper Højer var dog ikke med for AGF, og han sad også ude i kampene mod SønderjyskE og Lyngby. Han forventes at være klar igen her.

FC Midtjylland har også været i pokalkamp i HB Køge. Her stillede FCM med mange reserver, men vandt alligevel forholdsvist sikkert med 1-0. HB Køge blev måske snydt for et straffespark, og kunne derfor have tvunget FCM ud i forlænget spilletid, men alt i alt var der tale om en fortjent sejr.

Man kan ikke tale om, at FCM som sådan har problemer på udebane, men det er dog værd at bemærke, at de er 1-1-2 for deres fire Superliga-udekampe i sæsonen. De skal nu gæste et af ligaens stærkeste hjemmehold, da AGF kun har tabt point på hjemmebane mod FCK (0-1). Ellers har AGF slået Vejle, OB og Horsens hjemme, og har scoret hele 11 mål i de tre sejre. I den anden ende har AGF kun lukket fem ind i fire kampe.

FC Midtjylland tabte senest på udebane med 4-1 til FC Nordsjælland, men rejste sig altså igen med en flot kamp mod FCK.

Hverken AGF eller FC Midtjylland har spillere i karantæne. FCM må dog undvære brasilianske Evander, som er testet positiv for Corona.

Spilforslag: Ulvene får revanche i Aarhus

FCM spillede velnok sæsonens bedste Superliga-kamp i sidste runde, hvor de slog FCK med 4-0 på hjemmebane, blandt andet takket været to scoringer af Pione Sisto. Hvis det er niveauet, vi kommer til at se fra FCM i denne kamp også, venter der AGF'erne en svær opgave.

AGF havde dog godt styr på FCM i sidste sæson, hvor AGF'erne vandt tre ud af fire indbyrdes opgør. Det seneste opgør blev spillet i Aarhus, hvor AGF vandt med 3-0. AGF har altså vist, at de har opskriften på sejre mod FCM, og Ulvene skal derfor ikke tage let på opgaven, for så kan De Hvide nemt rende med alle pointene.

FCM har en vigtig udekamp mod Ajax i næste uge i Champions League. Denne kamp mod AGF tjener derfor som rigtig god opvarmning forud for det opgør, og man må forvente, at FCM kommer til Aarhus med en mission om at komme op i højeste gear efter landskampspausen. Vi forventer et tændt FCM-hold, og de bør - med al respekt for David Nielsens mandskab - alle dage være stærkere end AGF.

Vi tipper en FCM-sejr til odds 2.10 hos Youbet.

Spil hos Youbet*