11/3: AGF - OB spilforslag, statistik og odds

16. marts 2023

AGF - OB optakt: Kan Striberne nå Top 6 på sidste spilledag med en sejr i Aarhus?

AGF er allerede sikret Top 6, mens OB stadig har et spinkelt håb om at nå det forjættede land på sidste spillerunde i grundspillet.

AGF sikrede sig en plads i Top 6 med en 2-1 sejr i Randers mandag aften, mens OB i sidste runde holdt liv i deres håb om Top 6 med en hjemmesejr over AaB. Sejren over nordjyderne var også tiltrængt for OB, som kom ind til dét opgør med en 0-7 snitter i bagagen fra forrige spillerunde. Nu kan fynboerne igen se fremad, men kan de nå Top 6 ved at slå AGF i Aarhus? Andre resultater skal i hvert fald også gå deres vej.

Spil hos Oddset*

AGF - OB

Kampstart:
Søndag d. 19. marts kl. 15:00
TV / Stream
TV3 Sport
Dommer:
Peter Kjærsgaard
Betting Partner: Oddset
1 X 2
2.00 3.45 3.85
Spil hos Oddset*

 

AGF - OB optakt

AGF:

For AGF begynder slutspillet allerede her. De er nemlig sikret en plads i Top 6, og nu gælder det jagten på medaljer. Hvis AGF skal op og kæmpe med om metal, er dette en rigtig fin kamp at sætte tre point ind på tavlen i. Der er trods alt kun fem point op til Viborg, som de fleste regner med taber i København til FCK samtidigt med dette opgør. AGF kan altså med stor sandsynlighed lukke hullet til tredjepladsen med en sejr her.

Der er også masser af optimisme at gå på. Uwe Röslers mandskab spillede måske den bedste kamp i sæsonen i Randers i mandags, hvor AGF - bortset fra de første 20 minutter - var her, der og allevegne. De pressede fantastisk, sloges om hver en bold, og offensivt så meget mere ud til at lykkes, omend man stadig kan ønske sig lidt mere slutprodukt på tingene. Fortsætter AGF udviklingen de har været igennem her i 2023, ser det dog meget positivt ud for De Hvide i det kommende slutspil.

OB:

OB får flere spillere tilbage til dette opgør. Bl.a. træder Ivancevic igen ind i truppen efter afsonet karantæne, og Minteh kan også være med igen. Dermed får fynboerne altså nogle flere strenge at spille på, men den uheldige Aske Adelgård må dog stadig sidde over med karantæne for den famøse og omdiskuterede hånd på bolden i Parken for to runder siden.

OB leverede en rigtig fin præstation i sidste uges 2-1 sejr hjemme over AaB, og kan med en sejr i Aarhus spille sig på 31 point. Uafgjort kan de ikke bruge til meget, men en sejr kan potentielt give dem en plads i Top 6. De er dog afhængige af andre resultater går deres vej i Farum, Aalborg og/eller Silkeborg.

AGF - OB spilforslag

AGF har defensivt stået solidt gennem hele sæsonen. Det defensive udtryk har været mere end godkendt, personificeret af kæmpeprofilen Yann Bisseck. Derfor forventer vi også, at AGF igen vil holde et meget højt defensivt niveau i opgøret mod striberne. 

Samtidig så AGF bedre ud offensivt end meget længe set, da de i mandags slog Randers. Det var dog igen to mål, som kom lidt ud af det blå. Et vidunderligt langskud fra Duelund og et klodset straffespark begået mod Mortensen. Umiddelbart var AGF igen meget effektive på forholdsvist få store chancer. En xG på 1.67 til AGF skal også holdes op i lyset af, at et straffespark rykker xG'en i vejret.

Vi er altså stadig lidt skeptiske ift. AGF's evner til at producere store åbne målchancer. MEN, det så rigtig fornuftigt ud i lange perioder i Randers. Derfor tror vi også, at AGF kommer ind til dette opgør med masser af selvtillid og tør spille mere frit foran et formentlig veloplagt hjemmepublikum. Det skal nok give en del muligheder i OB's ende.

OB har dog også gjort det ganske glimrende i flere kampe her i foråret. Godt nok har de tabt i Farum og (stort) i København, men i store perioder af de kampe, var OB rigtig fint med. Derfor skal man bestemt heller ikke afskrive fynboerne, som også kommer ind til kampen med en succesoplevelse fra sidst mod AaB.

Med alt respekt for OB's til tider fine præstationer, synes vi dog det her opgør dufter af en hjemmesejr til De Hvide. AGF har gang i et stærkt forår, hvor kun FCK har hentet flere point end De Hvide fra Aarhus. Odds 2.00 på en AGF-sejr er fint betalt, og den snupper vi hos Oddset.

Spil hos Oddset*