11/3: AGF - OB spilforslag, statistik og odds

25. september 2020

AGF - OB optakt: Kan De Hvide fortsætte stimen mod fynboerne?

Sidst AGF tog i mod OB i Superligaen gjaldt det en plads i Europa League kvalifikationen, nemlig da AGF vandt med 2-1 i Europa Playoff i sidste kamp i sæsonen 2019/20. Nu skriver vi 2020/21 i fodboldkalenderen, og denne gang gælder det en kamp i subtoppen Superligaen, hvor AGF er nr. 3 og OB er nr 4. Begge hold er stadig ubesejrede efter to spillerunder med fire point.

I denne AGF vs OB optakt ser vi nærmere på statistikken bag opgøret, og kommer med vores spilforslag til odds på AGF vs OB. I skrivende stund er der odds 1.95 på AGF mod odds 3.70 på uafgjort og 3.70 på OB hos Youbet. 

Kampen vises på TV3 Sport og Viaplay, og der er kick off på Ceres Park i Aarhus søndag d. 27. september kl. 14:00.

Spil hos Youbet*

Optakt: AGF - OB statistik

AGF vs OB er det mest spillede opgør i den bedste række i Danmark. Det bunder selvfølgelig i de to klubbers lange historier, og det er altså på mange måde et rigtigt arvefjende opgør mellem de bedste fodboldklubber i landets næst- og tredjestørste byer. Det er OB'erne som har overtaget historisk set med 58 sejre mod AGFs 46. 30 er endt uafgjort.

I sidste sæson var AGF dog klart bedst. Fire gange mødte de to klubber hinanden i 2019/20-sæsonen, og AGF vandt alle fire. Det drejer sig om en 2-1 sejr i Odense og 1-0 i Aarhus, samt en 1-0 sejr til AGF i Aarhus i pokalen samt en 2-1 sejr til AGF i Aarhus i Europa Playoff-kampen.

De to klubber spiller traditionelt nogle tætte opgør. I de seneste 15 indbyrdes kampe har ingen af holdene formået at vinde med mere end ét mål flere end modstanderholdet.

AGF kan nu vinde tre sammenhængende hjemmekampe mod O for første gang siden 1994-1995, hvor De Hvide også vandt tre i træk inden OB brød stimen.

AGF

AGF logo

AGF er kommet godt fra land i denne sæson med en 4-2 sejr hjemme mod Vejle og senest 1-1 i Randers. Godt nok havde De Hvide håbet på at kunne bryde den lange stime af kampe mod Randers uden sejre, men da Sebastian Hausner så rødt for en nødbremse allerede efter godt et minuts spil, var AGF'erne godt tilfredse med at få det ene point med hjem til Smilets By.

Det holdt også hårdt, da Randers kom foran kort før tid efter et hjørnespark, hvor William Eskelinen i AGF målet så alt andet end heldig ud. Han ramte Jesper Juelsgård i stedet for bolden, og dermed kunne Alhaji Kamara score med hovedet i et tomt AGF mål. Der gik dog kun tre minutter før AGF fik udlignet i den anden ende ved Patrick Mortensen på en Jesper Juelsgård assist. Ganske imponerende efter at have spillet 90 minutter med en mand i undertal.

Jesper Juelsgård gjorde et flot indhop for AGF, og ser også ud til at skulle starte denne gang mod OB. Normalt er han kun fjerdevalg i det centrale forsvar, og betragtes måske lidt som det svageste led i backkæden, men da Hausner har karantæne og Backman gik ud med en fiberskade, må David Nielsen formentlig benytte sig af Tingager/Juelsgård konstellationen i det centrale forsvar. Herudover har folk som Gift Links, Milan Jevtovic og Kevin Diks siddet ude med skader på det seneste, og AGF er altså ramt hårdt på den front.

Til gengæld kan de glæde sig over at have Superligaens varmeste angriber i truppen. Patrick Mortensen er den eneste Superliga-spiller som har scoret flere end 10 mål i 2020 - nemlig 12 - og Mortensen har scoret hele 10 af disse efter Coronapausen i marts. Meget hviler formentlig på hans skuldre, hvis AGF skal have en sejr mod OB.

OB

Odense Boldklub logo

Fynboerne startede sæsonen som lyn og torden. Allerede efter 45 minutter mod FCK, var OB foran med 3-0. Godt nok kom FCK tilbage i 2. halvleg med to Wilczek-scoringer, men OB fik alle tre point. I sidste runde, hvor OB igen var på hjemmebane, burde fynboerne også have fået alle tre point mod FC Nordsjælland. Striberne manglede dog den sidste skarphed, og måtte derfor tage til takke med 1-1 efter Atanga havde bragt FCN i spidsen og Sabbi udlignet for OB.

I OB lejren har der også længe været overskyggende skadesproblemer, hvilket strækker sig helt tilbage til store dele af sidste sæson. De har stadig flere spillere på lazarettet, herunder f.eks. eks-AGF'eren Alexander Juel andersen, som døjer med en ledbåndsskade i knæet. Til gengæld er Ryan Johnson Laursen tilbage for OB. Om han får spilletid fra start er måske tvivlsomt, men han fik i hvert fald spilletid for OBs reserver i mandags og træner nu med i truppen.

OBs normale anfører, Janus Drachmann, er også på vej tilbage fra skade, mens angriberen Mart Lieder stadig meldes ude.

Dette bliver OBs første udekamp i Superligaen siden de gæstede netop AGF i 2-1 nederlaget i Europa Playoffs d. 29. juli. I de sidste to sæsoner har OB tabt deres første udekamp i sæsonen. OB har også kun vundet én af deres 13 seneste udekampe i ligaen, hvilket var en 2-1 sejr i Lyngby d. 22. juni 2020. OB jagter nu en nærmest historisk god sæsonstart med en sejr. Det vil nemlig være første gang siden 2008/09, at de har mindst syv point efter tre kampe.

Spilforslag til AGF - OB odds

AGF havde godt fat i OB i sidste sæson, men spørgsmålet er, om de kan fortsætte den stime på denne side af sommerpausen. AGF viste i perioder svaghedstegn i defensiven i sidste hjemmekamp mod Vejle, og det var helt elendigt i Slovenien mod Mura. Det er tydeligt, at David Nielsen gerne vil spille mere offensivt i denne sæson. Det ser dog ud til at koste på målkontoen imod De Hvide. Sidste sæsons jerndefensiv har vi ikke set meget til i den nye sæson, og med Backman og Hausner ude, vil forsvaret i AGF være mere skrøbelige. Samtidigt topper OB efter de første to spillerunder skudstatikken i Superligaen for flest afslutninger.

Vi forventer en kamp, hvor AGF'erne vil angribe kampen for at sikre tre point. Men vi tror OB'erne kommer til at straffe dem i den anden ende. OB har set rigtigt gode ud offensivt i de sidste to kampe, og hvis de kan tage det med sig til Aarhus mod et defensivt svækket AGF-hold, tror vi OB har gode chancer for at snuppe sejren.

Odds 3.70 på OB hos Youbet virker super godt betalt, taget i betragtning af AGFs skade- og karantæneudfordringer samt præstationer i de seneste par kampe, og det bliver vores spilforslag til kampen.

Spil hos Youbet*