AGF vs Viborg

12. november 2023

AGF - Viborg optakt: Kan Jakob Poulsen fortsætte de gode takter fra debuten?

AGF tager mod Viborg FF i 15. spillerunde i Superligaen søndag d. 12. november kl. 20.00 på Ceres Park i Aarhus. Se AGF vs Viborg optakt med odds og spilforslag her!

AGF tabte da de gæstede Viborg så sent som d. 1. oktober, og det var også et fortjent nederlag, da Viborg var klart bedst. Siden har AGF dog ikke tabt en kamp, mens Viborg er røget ud af pokalen og kun har fået 4 ud af 12 mulige point i Superligaen. 

AGF er uden tvivl det mest formstærke hold af de to mandskaber netop nu, men Viborg slog Silkeborg sidst i Jakob Poulsens cheftrænerdebut, så måske er der opblomstring på vej i Viborg?

Spil hos LeoVegas*

AGF - Viborg
Kampstart:
Søndag d. 12. november kl. 20:00
TV / Stream
TV3 Sport / Viaplay
Dommer:
Jørgen Daugbjerg
Karantæner:
Anosike Ementa (VFF)
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
1.90 3.70 4.20
Spil hos LeoVegas*

 

AGF

I Aarhus spiller De Hviie i aften den sidste Superliga-hjemmekamp i 2023, og det bliver også den sidste kamp for AGF med løbebane på Ceres Park. Efter årtier med den famøse løbebane rundt om grønsværen i Aarhus, er det nu slut. Et nyt stadion er på vej, og arbejdet er så småt begyndt. Første skridt er at fjerne løbebanen og rykke grønsværen tættere på den store C-tribune, hvor størstedelen af publikum har hjemme. Det kommer angiveligt til at ske efter denne kamp, og før AGF tager mod Brøndby i pokalkvartfinalen i december i årets allersidste hjemmekamp.

Der er altså spændende ting under opsejling i Aarhus. På banen er det dog lidt som man er vant til. AGF er ganske vist med i Top 6 lige nu, men det er som det tynde øl, et godt stykke efter Top 5 - og særligt Top 3. Der skal flere sejre på bordet, hvis AGF vil spille med helt i toppen, som man talte lidt om før sæsonen - i kølvandet på sidste års bronzemedaljer.

Det er dog også begyndt at gå lidt bedre for De Hviiie. Sejre over Lyngby og Randers og et point i Brøndby er resultatet af de sidste tre Superliga-kampe, og det kunne også være blevet til alle tre point på Vestegnen, hvis AGF'erne havde været lidt skarpere. Uafgjort var nu - trods alt - et fair resultat.

AGF kan glæde sig over, at de har fem point ned til 7. pladsen og forfølgerne i kampen om Top 6, men det forspring kan selvfølgelig hurtigt fordufte, hvis AGF'erne ryger ind i en stime med nederlag. Nu vil tiden vise om AGF kan hive tre vigtige point i land i efterårets sidste hjemmekamp i Superligaen. Det vil i hvert fald være tiltrængt, for der venter to svære udekampe i Farum og København inden vinterferien kalder. Og de to kampe giver ikke nødvendigvis mange point.

 

Viborg FF

Det er blevet officielt at Viborg har solgt cheftræner Jacob Friis til Augsburg, og at assistenttræner Jakob Poulsen nu tager over. I hvert fald året ud. Det bliver sandsynligvis til en permanent cheftrænerstilling for Jakob Poulsen, hvis han kan fortsætte takterne fra sin debut. I sidste uge slog Viborg nemlig Silkeborg med 2-1 i Poulsens debut i cheftrænerstolen. 

I sin anden kamp ved roret skal Jakob Poulsen op mod endnu et Top 6-mandskab, nemlig AGF for hvem Poulsen også tørnede ud i sin aktive spillerkarriere. Spørgsmålet er nu, om Poulsen kan gøre det til to i træk og dermed for alvor putte sit navn på blokken som den næste faste cheftræner for Domkirkebyens fornemste fodboldhold.

"Forventningerne er, at vi leverer en solid indsats, hvis man kan sige det sådan, som vi har gjort i de sidste to kampe. Forhåbentligt kan vi bygge lidt videre på de ting, som vi var rigtig gode til i anden halvleg i Vejle og i kampen mod Silkeborg senest", siger Jakob Poulsen til vff.dk og uddyber:

"Her fungerede vores pres rigtig godt, specielt i første halvleg mod Silkeborg, og det vil vi gerne fortsætte med at være gode til. Vi har også fået skabt lidt mere offensivt i de to kampe end tidligere, så det skal vi også se, om vi kan fortsætte med, for vi vil gerne skabe masser af muligheder for at score mål."

Viborg er uden 2-meter-manden Anosike Ementa, som sidder ude med karantæne. Det er et tab for Viborg, for Ementa er omsider begyndt at lave godt med mål og assists oppe foran. Foruden Ementa er Mads Lauritsen og Daniel Anyembe formentlig også ude med skader.

 

 

Odds: AGF vs Viborg spilforslag

Viborg var ganske solide i begyndelsen af kampen mod Silkeborg sidst, men man må også sige, at de kom under et voldsomt bombardement mod kampens slutning, og velnok skal prise sig lykkelige for at få alle tre point med fra kampen. Ikke desto mindre var det en noget nær perfekt start på tilværelsen som cheftræner i klubben for Jakob Poulsen.

Vi tror også Viborg fik en masse gejst ud af det gode resultat, men der venter en svær kamp for dem her i Aarhus. Vi tror de kommer til at mangle deres store tankcenterforward i Ementa, som de har bygget store dele af deres angrebsspil op omkring her i efteråret. Men måske kan det betyde, at de kan tage fusen på aarhusianerne med en anden tilgang til jagten på mål.

Vi har forventninger om et tæt opgør, men vi tror De Hvide vinder til sidst. Det ender 2-1 i Aarhus til AGF og derfor spiller vi AGF til odds 1.90 hos LeoVegas.

Spil hos LeoVegas*