Brøndby IF vs AGF logo

25. maj 2024

Brøndby - AGF optakt: Kan De Hvide ødelægge guldfesten på Vestegnen?

Brøndby kan vinde mesterskabet mod AGF på sidste spilledag i gigantisk guldbrag på Vestegnen.

Der er lagt op til guldfest på Vestegnen i sidste spillerunde, hvor Brøndby selv kan afgøre mesterskabskampen på et propfyldt Brøndby Stadion mod de jyske arvefjender fra AGF. AGF'erne har i teorien ikke noget at spille for, men det var de ligeglade med i sidste runde, da de spillede FCK ud af guldkampen med en 3-2 sejr i Aarhus. Kan AGF'erne også spolere guldfesten på Vestegnen?

Spil hos LeoVegas*

Brøndby - AGF

Kampstart:
Søndag d. 26. maj kl. 17:00
TV / Stream
3+ / Viaplay
Dommer:
Morten Krogh
Karantæner:
Ingen
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
1.40 5.25 7.75
Spil hos LeoVegas*

 

Brøndby

Sikke en fantastisk sæson de har haft ude på den københavnske vestegn. Uden at tage noget fra dette bundsolide fodboldhold, så kan man nok med rette sige, at Brøndby og Jesper Sørensen har overgået de flestes forventninger. Nu er der kun én opgave tilbage at løse før vestegnen kan eksplodere i jubel og fejre klubbens 12. mesterskab gennem tiderne. 

Det handler om en sejr mod AGF. Kan Brøndby få den vil de blive mestre, medmindre FCM vinder med otte mål mere end Brøndby. Så... tre point gør med alt tænkelig sandsynlighed arbejdet færdigt. Får man derimod kun ét point, skal man kigge mod hjælp fra Silkeborg i Herning.

I de to seneste kampe har Brøndby vundet 1-0 over FCN og 2-0 over Silkeborg, så det har været med et solidt defensivt udtryk og skarphed oppe foran, at Brøndby har taget de sidste store skridt mod guldet. Kan de tage det sidste skridt her?

Kevin Tshiembe er tilbage fra karantæne, men Brøndby er sandsynligvis stadig uden den skadede Sean Klaiber som på ærgerlig vis ser ud til at misse sæsonfinalen efter en fantastisk sæson for de blågule.

 

AGF

Efter otte Superliga-kampe i træk, og en pokalfinale, uden sejre, kom AGF omsider tilbage på sporet med en sejr sidst. Og den var der ikke mange der havde set komme. Det må have været en historisk højt odds på AGF før kampstart, hvor De Hvide gav odds 9.00 for en sejr på Ceres Park. Det ser man bestemt ikke hver dag. Men de stod også overfor et FCK-hold på guldjagt, et FCK-hold som skulle vinde, for at blive i mesterskabskampen. 

Stik mod alle odds sejrede AGF altså med 3-2 på et hattrick af Mads Emil Madsen, der syntes at finde alle de rigtige steder at placere bolden udenfor Grabaras rækkevidde. I den anden ende viste Orri Oskarsson igen, at han er brandvarm mod AGF'erne. FCK skabte helt klart mest og AGF kan takke en velspillende Bailey Peacock-Farrell for at FCK'erne ikke scorede flere mål. 

AGF siger formentlig farvel til den nordirske keeper efter denne kamp. Han skal tilbage til Burnley, men Rösler har kryptisk holdt en dør på klem for at AGF alligevel tilknytter keeperen til truppen igen i næste sæson. Spændende.

Spændende bliver det også, om Peacock-Farrell kan levere en lignende indsats her. For det får AGF'erne sandsynligvis brug for, hvis det skal blive til point på Vestegnen. 

 

Brøndby vs AGF spilforslag

Man må tage hatten af for AGF'erne. De lagde sig på ingen måde ned mod FCK'erne, men viste derimod at de kan være en særdeles giftig modstander af rende ind i, hvis man er guldkandidat. Brøndby skal være på stikkerne og dupperne, hvis de skal have alle tre point her, for De Hvide kommer stensikkert til Brøndby med en plan om at spolere guldfesten på Vestegnen.

Det tror vi dog ikke lykkedes for dem. Brøndby kommer til at blive båret frem af en vanvittig kulisse på Brøndby Stadion, og med alt respekt for AGF's sejr over FCK i tirsdags, så tror vi der venter hårdere modstand for De Hvide her. 

Vi spår en 2-1 sejr til Brøndby og spiller Brøndby til at vinde med præcist ét mål. Uafgjort (AGF +1) til odds 3.85 hos LeoVegas bliver vores spilforslag. Dermed er der gevinst, hvis Brøndby vinder 1-0, 2-1, 3-2 etc.

Spil hos LeoVegas*