Esbjerg fB vs Silkeborg IF logo

23. august 2019

Esbjerg fB vs Silkeborg IF

Der er bundopgør mellem Esbjerg og Silkeborg søndag d. 25. august 2019 i Superligaens 7. spillerunde. Se odds og spilforslag til EfB - SIF i optakten her!

Esbjerg har kun scoret to mål i de første seks kampe i Superligaen i år, men det har været pointgivende scoringer. Det første mål gav næsten tre point hjemme mod Hobro, som dog fik udlignet langt inde i overtiden, og det andet mål kom i sidste rundes 1-0 sejr over Lyngby. De banker dem altså ikke ind på stribe, men de får dem til at gælde i det vestjyske. Det er altså blevet til fire point for EfB indtil videre, hvilket placerer dem på 13. pladsen i Superligaen, to point foran bundproppen og gæsterne fra Silkeborg.

Der er lagt op til en bundgyser her, hvor Esbjerg skal forsøge at bygge videre på sidste rundes sejr over Lyngby, mens Silkeborg - som har fået uafgjort i de sidste to kampe - skal forsøge at undgå et nederlag for tredje uge i streg. Bundkampen vises på TV hos TV3 Max og Viaplay med kick off på Blue Water Arena kl. 14.00.

Odds på EfB vs SIF hos Youbet

Esbjerg fB vs Silkeborg IF odds og spilforslag

Vi har set på odds på bundkampen mellem EfB og SIF hos bookmakeren Youbet, hvor værterne er favoritter. Her er der odds 1.76 på Esbjerg, 3.85 på uafgjort og odds 4.30 på SIF-sejr. På Over/Under-målmarkedet er der odds 1.68 på Over 2,5 mål og odds 2.05 på Under 2,5 mål, så bookmakeren forventer altså en målrig kamp i bundopgøret søndag kl. 14.00.

Esbjerg har dog kun scoret to mål i denne sæson, men det er ikke fordi holdet ikke har skabt chancer. Man har bare manglet effektiviteten foran kassen, og det kan måske vende her. Silkeborg har nemlig haft store problemer med at forsvare målet i denne sæson, hvor den unge 21-årige keeper Oscar Hedvall har været genstand for megen kritik i SIF-målet. Han har oppet sig i de seneste kampe, men han er ingen sikker sidste skanse, og Esbjerg bør øjne chancen for at få prikket hul på målbylden én gang for alle. Silkeborg har trods alt lukket hele 17 mål ind i de første seks kampe, et snit på 2,83 mål imod pr. kamp, så Esbjerg-angrebet må og skal kunne lugte blod her.

Silkeborgs angreb har derimod været ganske fint kørende i de seneste kampe, og det er værd at bemærke at Silkeborg har scoret otte mål i de første seks runder. Det er ligeså mange som FC Midtjylland på Superligaens andenplads. FCM har dog kun lukket to mål ind, mod SIFs 17. 

Vores spilforslag bliver, at Silkeborg igen bliver involveret i en underholdende kamp med masser af scoringer i begge ender, og at kampen tipper ud til Esbjergs fordel. Esbjerg har trods alt en god organisation på holdet, og forsvaret står ganske solidt. 9 mål er der lukket ind i Esbjergs ende i denne sæson, og fire af dem faldt i én halvleg mod AaB i Aalborg, hvor EfB totalt kollapsede i 45 minutter. Ellers har det set fornuftigt ud, så vi tror ikke Silkeborg får scoret ligeså mange kasser som Esbjerg. Underholdende og målrigt bør det dog blive her, og derfor spiller vi Esbjerg sejr & Begge Hold Scorer til odds 3.10 hos Youbet.

Odds på EfB vs SIF hos Youbet

 

Esbjerg vs Silkeborg statistik

  • Esbjerg tabte deres seneste Superliga-kamp mod Silkeborg med 3-0 i Silkeborg d. 21. november 2016.
  • Esbjerg har ikke tabt to sammenhængende Superliga-kampe mod SIF siden 2004/05-sæsonen.
  • Esbjerg har ikke scoret i deres to seneste Superliga-kampe mod Silkeborg. Senest Esbjerg scorede mod SIF vandt de 5-2 på hjemmebane i maj 2015.
  • Esbjerg (V4-U3-T1) har kun tabt én af deres otte seneste hjemmekampe i den bedste række mod Esbjerg.
  • Det seneste møde mellem klubberne kom i 2017/18 Superliga-playoffs om op-/nedrykning. Esbjerg vandt 3-1 samlet over to kampe (Anders Dreyer scorede hattrick i den første kamp) og sikrede oprykning til Superligaen.