FC København - AaB: Spilforslag og odds

15. oktober 2020

FCK - AaB optakt: Cheftræner-debut til Hjalte Bo Nørregaard

FCK - AaB
Kampstart:
Søndag d. 18. oktober kl 18:00
TV:
3+
Betting Partner: Youbet.dk
1 X 2
1.83 4.05 3.85

Spil hos Youbet*

Optakt: FC København vs AaB

Mødet mellem FC København og AaB er ganske vist kun et møde mellem nr. 9 og nr. 6 i Superligaen, men der er ingen tvivl om, at det rundens kamp. Det er ikke fordi holdene har spillet god fodbold i denne sæson, men fordi det er første FCK-kamp uden Ståle Solbakken ved roret i syv år. 

Med Ståle ved roret slog FCK AaB i de seneste tre indbyrdes opgør. Sidst AaB slog FCK var med 1-0 i Aalborg d. 1. september 2019. Sidst AaB vandt i Parken i Superligaen var i 2007-sæsonen, hvor nordjyderne sejrede med 2-1. Siden da er der spillet 20 kampe mellem FCK og AaB i nationalarenaen, hvoraf FCK har vundet 17 og tre er endt uafgjort. Målscoren for disse 20 kampe er 54-10 i FCKs favør. Der er ingen Superliga-modstandere, som FCK har slået oftere end AaB.

Statistikken taler altså i den grad for en FCK-sejr på søndag, men måske kan AaB udnytte trænerballaden i FC København til at hente første Superliga-sejr i mere end 13 år i Parken?

FCK

For første gang siden august 2013, altså mere end syv år, er det ikke med norske tilråb fra sidelinjen hos FC København. Dette bliver første kamp efter Ståle Solbakken-epoken, og der bliver cheftræner-debut i FC København til Hjalte Bo Nørregaard, som er ansat som midlertidig afløser efter Solbakken. Hvem der bliver den nye permanente cheftræner i FC København er stadig et åbent spørgsmål, men i de seneste meldinger er Christian Poulsen og David Nielsen favoritter som næste FCK træner.

Hjalte Bo Nørregaard vil uden tvivl have lang snor her i FCKs omstillingsfase og indtil en ny cheftræner er fundet, men der er dog alligevel allerede et vis pres på Nørregaard. FCK skal helst i gang med at vinde nogle fodboldkampe, hvis ikke sæsonen skal ende med at blive en fuser. Til det formål nåede Ståle Solbakken, inden han blev fyret, at hente en gammel kending hjem til FCK i form af Mathias "Zanka" Jørgensen. Zanka bliver uden tvivl en gevinst for FCK-forsvaret, og Løverne generelt, og det kan være noget af dét der skal til for at FCK igen spiller med i toppen.

FCK fik hentet en 3-2 sejr hjemme mod FCN i sidste runde, hvor forsvaret igen sejlede hos FCK i perioder, og det er den slags Zanka kan være med til at lukke ned. Hvis FCK får 100% styr på defensiven igen, skal der nok komme langt flere point på tavlen end der har gjort i hele 2020. FCK er bemærkelsesværdigt det hold som har lukket flest mål ind i sæsonen med hele ni styks i fire kampe. I sidste sæson skulle vi helt frem til 11. spillerunde, før det 10. mål blev scoret mod FCK. 

FCK har kun vundet tre af deres seneste 12 Superliga-kampe, hvilket naturligvis er helt uhørt for FC København.

AaB

AaB har kun fået fem ud af 12 mulige point i de første fire kampe. Det er dog kun blevet til ét nederlag, nemlig med 1-3 ude mod SønderjyskE d. 27. september. I sidste spillerunde før landskamppausen fik AaB hevet et point i land hjemme mod AGF efter 1-1. Patrick Mortensen bragte AGF i front på et straffespark i 1. halvleg, og Frederik Børsting fik udlignet til 1-1 for AaB med godt et kvarter igen. Pointdelingen var et fair resultat.

Det mest negative for AaB er måske, at de kun har scoret tre mål i de første fire kampe. Det er ligeså få som bundholdene Lyngby og Horsens, som AaB i øvrigt begge har mødt. Alle tre mål har AaB scoret i 2. halvleg i kampene.

AaB brugte sidstedagen af transfervinduet på at tilføje Oscar Hiljemark til truppen, og det er en vanvittigt spændende signing hos AaB. Om han er i form til at komme i spil her mod FCK, må tiden vise og Jacob Friis vurdere. Hiljemark har ikke spillet en kamp siden juli, hvor kontrakten med Genoa i Italien udløb. Men iflg. Friis er han i princippet klar:

"Fysisk vil han være klar til en startplads. Han har selvfølgelig et efterslæb efter ikke at have spillet kampe så længe, men han har præsteret godt til træning, så udgangspunktet er godt", sagde Friis i går til Nordjyske.

Spilforslag til odds på FCK vs AaB

Det kan godt være krisen har kradset i FC København, men det tror vi kommer til at ændre sig nu. Med tilføjelsen af Zanka til forsvaret, forventer vi at der kommer styr på defensiven, og ser man bort fra det hullede forsvar, har det altså ikke været så skidt for FCK indtil nu. De har scoret 8 mål i de fire første kampe, hvilket er to i snit, og når AaB ikke har lavet flere end tre mål, ligner det en kamp, hvor FCK kommer til at score flere end AaB.

FCK har også traditionelt et godt tag på AaB i Parken, hvilket statistikken foroven afslører. 13 år uden AaB-sejre i Parken taler sit eget sprog. Vi tipper en 2-1 sejr til FCK, og spilforslag bliver en FCK-sejr til odds 1.83 hos Youbet.

Spil hos Youbet*