FC København - Randers spilforslag: Jyderne kommer på svær opgave i Parken

20. november 2020

FC København - Randers FC: Får Thorup sin første Superliga-sejr med FCK?

FCK - Randers FC
Kampstart:
Mandag d. 23. november kl 19:00
TV:
TV3 Sport / Viaplay.dk
Betting Partner: Youbet
1 X 2
1.71 3.90 4.75

Spil hos Youbet*

FC København vs Randers FC statistik

FCK er på en syv-kamps sejrsstime mod Randers i Superligaen. Sidst FCK ikke slog Randers var i en 2-2 kamp i Randers i september 2016. FCK har nu ikke tabt i de sidste 11 kampe i Superligaen mod Hestene (V9-U2-T0). 

Randers har kun vundet én af de sidste 16 Superliga-kampe mod FCK (V1-U5-T10). Det var en 3-0 hjemmesejr i april 2015. Sidst Randers vandt i Parken mod FCK var med 3-1 d. 4. august 2013.

Optakt: FCK - Randers

FC København er denne rundes største favoritter på 1X2-markedet hos bookmakeren Youbet. Til odds 1.71 forventes der altså en hjemmesejr i Parken mandag aften, og Løverne har da også brug for både point og oprejsning efter 4-0 nederlaget i sidste runde til FC Midtjylland. Det var Jess Thorups Superliga-debut som cheftræner i FCK, og hvis FCK - mod forventning - skulle tabe her, vil Thorup blive den kun anden FCK-træner i historien, som taber sine to første Superliga-kampe i stillingen. Den første var Keld Kristensen i begyndelsen af 1994/95 sæsonen.

FCK skulle have spillet en træningskamp mod FC Helsingør i landskampspausen, hvilket nok havde været meget sundt ift. at banke noget selvtillid ind i holdet, og få bedre styr på det interne relationer. Men kampen blev aflyst, da Jens Stage blev testet positiv for Corona. FCK har derfor ikke været i kamp siden nederlaget til FCM, men det er dog blevet til 4-4 i en intern træningskamp (3 x 30 minutter) mellem FCKs førstehold (minus landsholdsspillere) mod klubbens U19-hold (i en forstærket udgave). 

FCK er stadig lidt et åbent spørgsmål i øjeblikket, og det bliver spændende at se, hvad Jess Thorup har fået ud af sit mandskab i de seneste uger på træningsanlægget "Nummer 10" i København. Thorup må i hvert fald undvære både Carlos Zeca og Viktor Fischer, som sidder over med karantæne.

Randers har tabt fem af de sidste seks Superliga-kampe, og tabte altså sidst med 1-2 hjemme mod AaB. Hestene fik dog sparket lidt selvtillid tilbage i truppen med en 3-1 sejr over Aarhus Fremad i pokalen. I pokalkampen kunne den kun 16-årige Filip Bundgaard notere sig for et mål for Randers, og han blev dermed den yngste målscorer nogensinde i den danske pokalturnering. En rekord der hidtil tilhørte FCKs Mohamed Daramy. 

Randers' to øvrige mål i pokalkampen blev sat ind af lejesvenden Basala Sambou, som dermed fik sig nogle plusser i Thomas Thomasbergs notater. Han banker nu hårdt på for en plads i startopstillingen mod FC København. Randers' store problem har nemlig været at lave mål, efter Emil Riis blev solgt, og det er kun blevet til 10 mål i 8 kampe indtil videre i sæsonen. Spørgsmålet er, om de kommer på tavlen her mod FCK, som bemærkelsesværdigt nok er det hold, som har lukket næstflest mål ind i sæsonen indtil nu (17), kun overgået af Lyngby (19).

Spilforslag: FCK vinder en kneben sejr

FCK er godt nok gjort til forholdsvis store favoritter, men vi tror ikke de kommer til at blæse Randers ud af Parken. FCK mangler den vigtige midtbanestyrmand Carlos Zeca samt en offensiv kreatør i form af Viktor Fischer. Samtidig er Jens Stage ude med Corona. FCK har heller ikke blæst nogle andre modstandere omkuld hele sæsonen. De vandt godt nok 3-0 over Piast Gliwice i Europa League-kvalifikationen, men det var en sejr hvor resultatet lyver en smule. Herudover slog de Lyngby med 4-2, men igen var det ikke helt overbevisende hverken offensivt eller defensivt.

Vi tror Randers kommer til at spille godt med i denne kamp. Men FCK bør have klassen til at hive en sejr i land. Vi gætter på 2-1 til Løverne over Hestene, og spiller derfor Uafgjort (FCK -1 mål) til odds 3.75 hos Youbet. Her er der altså gevinst, hvis FCK vinder kampen med præcist ét mål flere end Randers.

Spil hos Youbet*