FC København vs FC Nordsjælland logo

26. maj 2024

FC København - FC Nordsjælland optakt: Hvem skal have chancen for Europa?

Både FC København og FC Nordsjælland kæmper for en plads i Europa på sidste spilledag. Læs vores spilforslag til kampen i FCK vs FCN optakten her.

FCK kan ikke længere nå guldet, men der er stadig alt at spille for på sidste spilledag. Taber FCK her vil Løverne gå glip af europæisk fodbold i næste sæson. FCN kan nemlig overhale FCK'erne med tre point, og dermed vil det være gæsterne, som skal i Europa Playoff.

FCK - FCN

Kampstart:
Søndag d. 26. maj kl. 17:00
TV
TV3 Sport
Dommer:
Mikkel Redder

Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
1.85 4.40 3.60
Spil hos LeoVegas*

 

FC København

De fleste fodboldeksperter og kommentatorer har troet på FCK som danske mestre hele vejen gennem sæsonen, men nu er de nødt til at forholde sig til, at det ikke bliver til et titelforsvar for Danmarks rigeste fodboldklub. FCK blev nemlig fravristet det sidste håb om guldmedaljer, da Løverne tirsdag aften tabte med 3-2 til AGF i Aarhus. Her skilte Grabara sig igen negativt ud med en sløj indsats i målet, for hvis han skal forestille at være Superligaens bedste målmand, må man kunne forvente at han havde gjort mere ved to af Mads Emil Madsens mål fra distancen. Men det gjorde han ikke, og den polske keeper har generelt kostet mange point i denne sæson.

FCK har egentlig spillet en fin sæson og gjort det godt i Europa, men der har været ekstremt mange skader og fravær, og så har der været for mange dumme pointtab. Men den primære årsag til at FCK ikke bliver mestre er nok, at holdet simpelthen ikke har kunnet få point mod FCM i de fire indbyrdes opgør. Kun ét ud af 12 mulige fik FCK mod de jyske rivaler.

Kan det få konsekvenser for Neestrup? Det er nok tvivlsomt. Men glipper FCK også kvalifikationen til Europa, vil det blive svært for den ambitiøse storklub ikke at gøre noget som helst. Neestrup og Co. skal blot bruge ét point her og så venter en playoff-kamp på hjemmebane mod Randers fredag d. 31. maj.

 

FC Nordsjælland

Hold da op hvor var FC Nordsjælland gode i de første 35 minutter mod FC Midtjylland i sidste runde. Men en 3-0 føring blev formøblet til 3-3, og dermed tabte FCN to vigtige point der ville have holdt dem inde i guldkampen her på sidste spilledag.

Hvis FCN kan levere på samme niveau mod FCK, som de gjorde i de første 35 minutter mod FCM, venter der FCK en rigtig svær kamp. Men FCN er altid bedst hjemme på kunstgræsset, og har det typisk svært her i Parken. De sidste otte Superliga-kampe mellem FCK og FCN er endt med seks FCK-sejre og to uafgjorte. 

Sidst FCN vandt her i Parken var i 2019, hvor kampen i øvrigt også blev spillet på sæsonens sidste spilledag. Dengang sejrede FCN med 3-1, men det var også en kamp, hvor FCK allerede var blevet mestre og nok også var gået mentalt på sommerferie.

FCN er uden karantæneramte Martin Frese.

 

FCK vs FCN spilforslag

Scenen er sat til en gigantisk fiasko for FC København. Fra mesterskabsfavorit og på toppen af tabellen for få uger siden til at potentielt ryge helt ud af Europa. Der er ingen tvivl om, at FCK skal vinde denne kamp, men kan spillerne stå for presset? Det så godt nok skidt ud i Aarhus sidst, og hvis FCN kan ramme deres topniveau, bliver det godt nok spændende i Parken. 

Vi forventer en målrig kamp, som reelt kan svinge begge veje. Vi byder ind på at kampen slutter 2-2 i et kæmpe drama, og at FCK dermed lige nøjagtigt får forsvaret tredjepladsen. Uafgjort giver odds 4.40 hos LeoVegas.

Spil hos LeoVegas*