FC Midtjylland vs Lyngby BK

17. september 2020

FC Midtjylland - Lyngby: FCM storfavoritter i lørdagskampen

FC Midtjylland møder Lyngby i Superligaen i 2. runde på MCH Arena lørdag d. 19. september kl. 15.30. Oprindeligt var lørdagskampene sløjfet i denne sæson, men grundet FCMs vigtige kvalkamp til Champions League gruppespillet tirsdag på udebane mod Slavia Prag i Tjekkiet, er kampen altså alligevel rykket til lørdag. Dermed får FCM lidt ekstra hviletid frem mod Slavia Prag-kampen.

Kampen mellem FCM og Lyngby vises på 3+ og Viaplay, og Jakob Kehlet er dommer i opgøret. Læs FCM - Lyngby optakt forneden med spilforslag til odds på kampen.

Spil hos bet365*

Optakt: FC Midtjylland - Lyngby statistik

De to klubber mødes for 24. gang i Superligaen. Det er blevet til 10 FCM-sejre, fem Lyngby-sejre og otte uafgjorte i de 23 første opgør i den bedste række.

I sidste sæson besejrede FCM Lyngby med 2-0 hjemme. Anders Dreyer (30.) og Awer Mabil (72.) scorede for værterne. Lyngby har dog kun tabt én af deres fem seneste kampe på udebane mod FCM, nemlig sidste sæson opgør. Ellers har Lyngby vundet to og spillet to uafgjort i deres fem seneste besøg på Heden.

Lyngbys seneste sejr i Midtjylland ligger dog tilbage til d. 28. maj 2017, hvor De Kongeblå vandt med 3-0. Bror Blume, Mikkel Rygaard Jensen og Jeppe Kjær scorede dengang for gæsterne.

I sidste sæson vandt FCM begge kampe mod Lyngby. Udover 2-0 sejren hjemme vandt FCM også med 3-0 i Lyngby. Forud for de to sejre havde FCM dog kun vundet to ud af 12 indbyrdes opgør. Fem uafgjorte og fem nederlag.

Statistikken peger altså mod, at Lyngby i de senere år har gjort det svært for FCM.

FCM

FC Midtjylland logo

FC Midtjylland tabte deres sæsonpremiere kamp i fredags med 2-0 ude mod SønderjyskE. De har aldrig tidligere startet en sæson i Superligaen med to nederlag i træk i de første to kampe. I 2018/19 kom de dog fra land uden sejre i de to første, da de spillede en uafgjort og tabte en.

FC Midtjylland kan med en sejr her vinde deres hjemmekamp nr. 200 i Superligaen. De har nu vundet 199, spillet 83 uafgjort og tabt 60.

Selv om FCM fik en dårlig sæsonstart med nederlaget i Haderslev i 1. runde, fik de omgående oprejsning med en forrygende 3-0 sejr hjemme over Young Boys i Champions League kvalifikationen onsdag aften. Her var FCM klart bedst gennem hele opgøret, og blev også snydt for et klokkeklart straffespark i 1.  halvleg. Derfor stod der stadig 0-0 ved pausen, men i anden halvleg spillede FCM på højeste niveau, og det tyder godt for Ulvene før denne kamp. Udover et selvmål fra Young Boys kom Anders Dreyer og Awer Mabil på tavlen for midtjyderne.

De vil selvfølgelig have et vis fokus på turen til Tjekkiet i næste uge, hvor billetten til årets gruppespil i Champions League skal i hus. Men omvendt skal der også fokus på en sejr her, for selv om sæsonen stadig er ung, skal FCM selvfølgelig have slettet nullet ud for antal point i tabellen.

Lyngby

Lyngby Boldklub logo

Lyngby kom fra land i årets Superliga med et 0-0 resultat hjemme mod AaB. Her var gæsterne fra Nordjylland bedst over hele opgøret, og havde bl.a. bolden på træværket med et hovedstød på overliggeren allerede efter få minutters spil. AaB burde have været foran i opgøret, hvor Lyngbys defensiv i perioder blev spillet tynd, men nordjyderne var ikke skarpe nok. Samtidigt var Lyngby også farlige på deres omstillinger, og Gytkjær missede bl.a. en stor mulighed for at score i et tomt AaB mål i 1. halvleg.

AaB'ernes dominans blev mindsket, da Tim Prica så rødt for en hård glidende tackling bagfra, da han ville bremse en Lyngby kontra. Herefter gik gassen lidt af ballonen for nordjyderne, og kampen sluttede uden scoringer. Kedeligt var det dog ikke, og ser man på hele kampen burde der også være faldet mål i begge ender - dog særligt i Lyngbys ende.

Lyngby ser giftige ud i deres omstillinger, men har nok lidt problemer defensivt. FCM skal altså tage sig i agt overfor kontramaskinen, men bør kunne straffe Lyngbys forsvar, hvis ikke niveauet højnes ift. AaB-kampen.

Skulle det lykkedes Lyngby at holde et clean sheet i Herning, vil det være første gang siden 1983, at Lyngby holder nullet i de to første kampe i en sæson i den bedste række.

Spilforslag til FCM - Lyngby odds

Ser vi på FCM - Lyngby odds hos bet365, er Ulvene ikke overraskende storfavoritter. Odds 1.25 på FCM, 6.00 på uafgjort og odds 10.00 på Lyngby vidner om favoritrollen til hjemmeholdet. Vi forventer da også klart en hjemmesejr. Som FCM spillede mod Young Boys onsdag aften, ser offensiven godt gearet ud til at knække Lyngbys defensiv.

Vi tror dog at FCM gerne vil have kampen afgjort hurtigst muligt. Vi forventer at FCM kommer ud til kampen som lyn og torden i forsøget på at afgøre opgøret med et par mål allerede i 1. halvleg. Dermed kan man spare lidt på kræfterne og foretage nogle udskiftninger, med kampen i Tjekkiet på tirsdag in mente.

Vi ser udmærket værdi i 1.72 på HT/FT 1/1 hos bet365 som bliver vores spilforslag til FCM - Lyngby odds. Her er der altså gevinst, hvis FCM fører ved pausen og ender med at vinde kampen.

Spil hos bet365*

Startopstillinger