FC Midtjylland vs Lyngby BK

12. februar 2020

FC Midtjylland - Lyngby: FCM er storfavoritter i forårspremieren på MCH Arena

Superligaens tophold, FC Midtjylland, åbner forårssæsonen og forsvaret af førstepladsen mandag d. 17. februar kl. 19:00 med en hjemmekamp mod oprykkerne Lyngby. Gæsterne imponerende i efteråret og kunne overvintre på 8. pladsen i tabellen, men spørgsmålet er, om de kan få noget med fra Herning i forårspremieren.

FCM er nemlig gigantiske favoritter til at lægge fra land i 2020 med en sejr, når man ser på FC Midtjylland - Lyngby odds hos bookmakerne. Lige nu er der odds 1.23 på FCM, 6.10 på uafgjort og odds 13.00 på Lyngby hos Youbet, så der er lagt op til en sikker hjemmesejr i mandagskampen i 21. spillerunde. Kampen mellem FCM og Lyngby kan ses direkte på TV3 Sport og Viaplay. Forneden er vi klar med optakt og spilforslag til FCM vs Lyngby mandag aften.

Spil hos Youbet*

FC Midtjylland - Lyngby optakt

FC Midtjylland kunne holde jul på 1. pladsen i Superligaen efter et stærkt efterår, hvor Ulvene fik skrabet hele 50 point til sig i de 20 første kampe. Mange af sejrene kom i hus med den smalleste mulige margin, nemlig med ét mål flere end modstanderne. Det var i høj grad via en stærk defensiv, at FCM formåede at vinde hele 16 af de 20 kampe og kun tabte to. Det blev dog til et nederlag i sidste spillerunde, hvor AGF slog FCM fuldt fortjent med 1-3 i Herning. Her så Evander rødt for hjemmeholdet, og han starter derfor med at afsone karantæne her i foråret.

Evander blev FCMs topscorer med kun seks mål i efteråret, og det var da også kendetegnende for topholdet, at de scorede bemærkelsesværdigt få mål. Særligt angriberne skuffede hos FCM, hvor Sory Kaba bl.a. ikke formåede at gøre sig gældende i særlig mange kampe. Derfor har FCM også oprustet på angriber-fronten i vinterens transfervindue, hvor man har hentet Anders Dreyer, Lasse Vibe og selvfølgelig nr. to på Superligaens topscorerliste, Ronnie Schwartz.

FCM har lavet masser af mål i testkampene op til forårspremieren, hvor den bl.a. er stået på træningskampe i Dubai. I generalprøven slog FC Midtjylland kinesiske Jiangsu Suning FC med hele 6-0, hvor Mikael Anderson og Awer Mabil begge scorede to gange, og hvor også Anders Dreyer og Evander kom på tavlen. Det bliver derfor spændende at se, hvem der bliver cheftræner Brian Priskes foretrukne i FCMs angreb her i foråret. Der er i hvert fald nok om buddet, og der bliver hård konkurrence om at få spilletid i gruppen af angribere i FCMs trup.

Lyngby fik ikke den bedste generalprøve før forårspremieren, da man tabte den sidste testkamp med 0-1 til Nykøbing FC. Man skal dog ikke tillægge det resultat alt for meget værdi, for Lyngby var generelt tunge at danse med i efteråret for de fleste modstandere, og vi tror de formår at gøre livet svært for de andre klubber i foråret også. 

Vinterens transfervindue har været stille og roligt i Lyngby, hvor Pascal Gregor fra FC Helsingør, Mathias Hebo Rasmussen fra Vejle, Magnus Warming fra Brøndby og Frederik Schram fra SønderjyskE er kommet til. Lyngby har ikke sagt farvel til noget bemærkelsesværdigt, så umiddelbart ser Lyngby ud til at være blevet forstærket en lille smule i vinterpausen. Målsætningen er stadig at overleve i Superligaen, men hvis Lyngby får vind i sejlene, kan de også gøre sig gældende i kampen om Top 6.

Spilforslag: Lyngby tager tomhændet hjem fra Herning

Til trods for Lyngbys fine vintervindue, og gode resultater i efteråret, spår vi dem ikke de store chancer for point i forårspremieren. Det gør bookmakerne altså heller ikke, hvilket illustreres af Youbets odds 13.00 på Lyngby-sejren.

FCM ser da også ud til kun at være blevet stærkere henover vinteren, og ligner et tophold som er godt rustet ud til at forsvare førstepladsen resten af vejen i grundspillet og i det kommende slutspil. Kan Midtjyderne holde fast i den stærke defensiv, og samtidigt begynde at se flere mål fra deres offensive spillere, bliver det svært for FC København at overhale dem i tabellen.

Læs også: Fortsætter FCM Superliga-dominansen i 2020?

Vi tror det hele starter med en sikker sejr over Lyngby, og vi tror også det bliver en sejr med flere overskydende mål. Bookmakerne forventer dog også en sejr til FCM, og spørgsmålet er måske kun, hvor stor sejren bliver. Der er odds 1.71 på FCM -1,5 mål Asian Handicap hos Youbet, hvilket bliver vores spilforslag til kampen.

Spil hos Youbet*