FC Midtjylland mod Silkeborg IF

25. maj 2024

FCM - Silkeborg optakt: Ulvenes kamp for guldet

Det gælder afgørelsen på mesterskabskampen, når FC Midtjylland tager mod Silkeborg i Herning på sidste spilledag. 

Silkeborg kan spænde ben for ærkerivalerne fra Midtjylland og dermed fratage dem chancen for guldmedaljerne. Men der venter selvfølgelig en svær kamp mod Ulvene, som skal have flere point end Brøndby på sidste spilledag, hvis guldet skal til Herning. 

FCM - Silkeborg

Kampstart:
Søndag d. 26. maj kl. 17:00
TV / Stream
6'eren
Dommer:
Sandi Putros
Karantæne:
Ingen
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
1.36 5.50 8.70
Spil hos LeoVegas*

 

FC Midtjylland

FC Midtjylland havde guldkampen i egne hænder, og skulle blot vinde de to sidste kampe for at blive mestre. Men det gik helt galt i Farum i sidste spillerunde, hvor FCN tog en 3-0 føring undervejs i første halvleg. Trods et vanvittigt flot comeback lykkedes det ikke FCM at få sejren i hus, men måtte nøjes med 3-3 og det ene point. 

Nu er man kun á point med Brøndby og med en dårligere målscore, så matchbolden ligger på Vestegnen. De blågule har en +7 målscore ift. FCM, så det er mildest talt usandsynligt, at Ulvene kan indhente BIF på målscore. Derfor kommer guldet kun i hus for Ulvene, hvis de får flere point end Brøndby i 32. og sidste spillerunde.

Mod Silkeborg på MCH Arene bør Ulvene dog kunne få alle tre point. FCM har vundet ni af de sidste 10 hjemmekampe mod Silkeborg, og er selvfølgelig også store favoritter her. Dermed er der kun tilbage at håbe på, at AGF kan hjælpe til ved at snuppe point fra Brøndby på Vestegnen.

FCM får Cho og Henrik Dalsgaard tilbage fra karantæne.

 

Silkeborg IF

Silkeborg har vundet pokalen og sikret en plads som det tyndeste øl i Top 6 og så er der vist heller ikke meget mere positivt at sige om de røde fra Søhøjlandet i denne sæson. Den eneste grund til Silkeborg er kommet i Top 6 er via et par gode måneder tilbage i august/september sidste år, hvor det blev til otte sejre i 10 kampe. Men siden er det kun blevet til sølle to sejre i 19 kampe. Havde det ikke været for successen i pokalturneringen, ville det være meget svært at finde noget positivt at sige om Kent Nielsens mandskab.

Senest tabte man 2-0 hjemme til Brøndby i et opgør, hvor Brøndby hurtigt scorede to mål og derefter spadserede sejren hjem mod et virkeligt ringe Silkeborg-hold. Der var nul fantasi i det offensive spil, og det virkede som om Silkeborg bare flyttede bolden rundt i egne rækker uden at have vilje til noget som helst. Virkelig sløjt at se på, og man sad med indtrykket af at Silkeborg har opnået det de ville i denne sæson. Nu glæder man sig vidst bare til sommerferien.

Men ja, en pokaltitel og en plads i mesterskabsspillet - den havde man nok også solgt sæsonen for i sommers. Skuffende er det dog alligevel at se, hvordan Silkeborg stort set intet har præsteret i Superligaen i mange måneder, og det må også alt andet lige være lidt bekymrende med henblik på næste sæsons strabadser i Superligaen, at Silkeborg ser ud til at slutte med færre point end Lyngby. 

 

FCM vs Silkeborg spilforslag

Silkeborg havde bolden en masse mod Brøndby, men lignede ikke nogen der kunne noget med den. Det var endda hjemme på kunstgræsset i sæsonens sidste hjemmekamp foran en masse tilskuere. Nu skal SIF ud på en svær udebane mod et guldhungrende FCM-mandskab med alt at spille for. SIF har derimod intet på spil udover æren, og muligheden for at spænde ben for en ærkerival i guldkampen. Det kan selvfølgelig også noget.

Vi tror dog ikke det her Kent Nielsen-mandskab får et ben til jorden. De virker færdige for i år. FCM vinder den her nemt og komfortabelt. Vi siger 3-0 til værterne, og spiller FCM -1 mål til odds 1.88.

Spil hos LeoVegas*