FC Nordsjælland - Vejle

13. maj 2022

FC Nordsjælland - Vejle optakt: Kan VB tage endnu et skridt mod overlevelse?

FC Nordsjælland og Vejle skal i aktion på Right To Dream Park i Farum søndag d. 15. maj kl. 14:00. Se FCN vs Vejle optakt med forslag til odds på kampen her!

FCN har ikke meget at spille for i de resterende to kampe, da det ser umuligt ud at indhente Viborg og OB på pladserne over dem. Det kan komme gæsterne fra Vejle til fordel, for vejlenserne har efter sejren over AGF torsdag aften kun tre point op til De Hvide fra Aarhus i nedrykningskampen.

Med en sejr i Farum kan Vejle spille sig á point med AGF, inden David Nielsens kriseramte mandskab senere på dagen skal i ilden på Viborg Stadion.

Se Superliga Odds hos Oddset*

FC Nordsjælland vs Vejle spilforslag og odds

FC Nordsjælland - Vejle
Kampstart:
Søndag d. 15. maj kl. 14:00
TV / Stream
Canal 9
Dommer:
-
Karantæner:
Adamo Nagalo (FCN)
Arbnor Mucolli (VB)
Raul Albentosa (VB)
Betting Partner: Oddset
1 X 2
1.87 3.70 4.10
Spilforslag
Vejle vinder:
Odds 4.10
Spil hos Oddset*

Som vi redegør for i optakten forneden, har FC Nordsjælland kun et spinkelt teoretisk håb om at kunne opnå en Europa Playoff i denne sæson. Men aktuelt har hjemmeholdet ikke mere at spille for i denne sæson. Det ligner to ret ligegyldige kampe for FCN i de to sidste spillerunder, hvilket selvfølgelig stiller spørgsmålstegn ved deres motivation her.

Man skal jagte, hvad jagtes kan, og det kommer de nok også til. I det mindste kan de spille frit uden risiko for noget som helst. Men det er altså gæsterne, som har klart mest på spil her. Nemlig livet i Superligaen.

Vejle fik en kæmpe succesoplevelse med 1-0 sejren over AGF torsdag aften, men det hele kan være tæt på ligegyldigt, hvis de ikke får tre point i Farum. Derfor må man forvente et Vejle-hold, som kommer til Sjælland med en klar plan om at vinde kampen. Chancerne for dette ville normalt være spinkle, for det hurtige underlag ligger nok bedst til hjemmeholdet. Men hvorom alting er, ligner Vejle et hold som potentielt kan komme tilbage og sikre overlevelsen på mirakuløs vis i de næste to spillerunder.

Derfor forsøger vi med en overraskelse i Farum som vores spilforslag til FCN vs VB. Vi spiller Vejle til et flot odds 4.10, selv om VB altså er uden forsvarsklippen Albentosa og den målfarlige Mucolli på midtbanen.

Spil hos Oddset*

 

FC Nordsjælland

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
18/4 Vejle - FCN 0-0
24/4 FCN - Viborg 2-0
29/4 Viborg - FCN 1-1
8/5 FCN - OB 1-1
11/5 SønderjyskE - FCN 1-1

Fire uafgjorte i de sidste fem kampe er det blevet til for Flemming Pedersens mandskab. De sidste tre er endt 1-1, inkl. sidste spillerundes opgør i Haderslev. Her var FCN nok det bedste hold på banen, indtil nordsjællænderne blev sat tilbage af et rødt kort til Adama Nagalo, som nu holder ham ude af kampen mod Vejle med karantæne.

SønderjyskE udnyttede at være en mand i overtal til at spille sig på 1-0 efter kvarter efter pausen, og det ligner længe, at sønderjyderne skulle forlænge livslinen i Superligaen. Men godt fem minutter før tid fik Magnus Kofod Andersen udlignet for FC Nordsjælland til kampens slutresultat. Dermed måtte SønderjyskE endegyldigt vinke farvel til tilværelsen som Superliga-klub for denne gang.

FC Nordsjælland måtte nok også vinke farvel til chancerne om en syvende- eller ottendeplads i denne sæson, for der er nu fem point op til OB og seks op til Viborg. Det ligner en svær opgave at indhente de to mandskaber, og chancen for Europa Playoff er nok også endegyldigt forduftet.

Den eneste chance består reelt i, at OB vinder pokalfinalen og samtidig bliver nr. 7. Derudover skal Viborg ikke have flere point, mens FCN skal vinde begge deres sidste kampe og samtidig overhale Viborg på målscoren. Lige nu er Viborg -1 mål, mens FCN er -10. Der skal altså et par store sejre på bordet for FCN, mens Viborg også skal tabe deres to sidste kampe.

Se Superliga Odds hos Oddset*

Vejle

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
28/4 Vejle - FCM (pokal) 0-1
1/5 Vejle - SønderjyskE 0-3
4/5 FCM - Vejle (pokal) 3-1
9/5 Viborg - Vejle 2-2
12/5 Vejle - AGF 1-0

Endnu en sæsonfinale venter for Vejle. Taber Vejle i Farum, vil det betyde nedrykning fra Superligaen. Vejle er nemlig tre point efter AGF, og skulle de to klubber ende á point, vil det være AGF som overlever qua en meget bedre målscore. AGF har lige nu -11 målscore, mens Vejle har -29.

Derfor er det en must win kamp for Vejle, for vinder de ikke kampen, kan AGF med point i Viborg senere på søndagen afgøre nedrykningskampen. Selv om Vejle vinder i Farum, kan AGF dog alligevel reelt sikre overlevelsen, hvis de også vinder i Viborg. Men det ligger ikke just i kortene. AGF ligner et hold, som er afhængige af, at Vejle snubler i de næste to kampe.

Torsdag vandt Vejle altså med 1-0 over AGF i en kamp, hvor Vejle ikke skabte mange chancer. Men der skulle heller ikke meget til. Et enkelt mål og en solid defensiv afgjorde sagerne i Nørreskoven til VBs fordel.

Særligt Raul Albentosa spillede en stor kamp i Vejles forsvar, hvor det spanske fyrtårn i 90 minutter pandede det ene AGF-indlæg efter det andet væk fra farezonen. Desværre for Ivan Prelec må han undvære netop Albentosa med karantæne, og klubbens Superliga-topscorer, Arbnor Mucolli, er også stadig i karantæne.

Se Superliga Odds hos Oddset*