FC Nordsjælland vs FC København

16. september 2023

FC Nordsjælland - FC København optakt: Topbrag på Right To Dream Park

Der var guldkamp i fjor mellem FCN og FCK, og det ser der ud til at blive igen i år. Hvem trækker det første lange strå i guldkampen mellem FCN og FCK?

Det er selvfølgelig lidt tidligt på sæsonen at slå fast, at det bliver FCN og FCK som igen i år skal duellere om guldet i Superligaen. Men det ser unægteligt sådan ud netop nu. FCK topper Superligaen med 18 point - to flere end FCN. Hjemmeholdet kan derfor trække forbi FCK'erne i toppen af tabellen med en sejr her på Right To Dream Park, hvor FCN har vist sig meget svære at slå gennem lang tid.

Der venter os et brag lørdag eftermiddag, og hos bookmakerne er FCN spinkle favoritter. Men kan de virkelig snuppe alle tre point mod mestrene? 

Spil hos LeoVegas*

FC Nordsjælland - FC København
Kampstart:
Lørdag d. 16. september kl. 16:00
TV / Stream
6'eren / Discovery+
Dommer:
Jakob Kehlet
Karantæner:
Ingen
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
2.35 3.75 2.92

 

FC Nordsjælland

FC Nordsjælland bejlede som bekendt længe til guldet i sidste sæson, men tabte momentum i forårssæsonen, hvilket FCK'erne udnyttede. De vil måske ikke sige det med så mange ord i Farum, men der er ingen tvivl om, at alle i klubben drømmer om at trække det længste strå i guldkampen i år.

Senest fik FCN kun 1-1 ude mod Lyngby, hvor Kian Hansen fik udlignet for gæsterne til allersidst. I opgøret i Lyngby gjorde 19-årige Andreas Schjelderup i øvrigt comeback for FCN, da han blev skiftet ind efter en lille times spil. 

Schjelderup sagde angiveligt nej tak til FCK og ja tak til FCN, da han i slutningen af vinduet skulle vælge destination for lejeopholdet fra Benfica. Så det skal nok give lidt ekstra kolorit på opgøret, hvis Schjelderup kommer i spil. Det kunne meget tyde på at han gør, for han lavede hele fire mål for Norges U21-landshold - tre mod San Marino og et mod Letland - i den netop overstående landskampspause, så nordmanden ser ud til at være i målform.

 

FC København

Mens FCN smed point i Lyngby før landskampspausen, kom FCK tilbage på sporet med en 2-0 sejr over Viborg efter at have tabt til Silkeborg i runden forinden. FCK kunne derfor gå på landskampspause på førstepladsen og i øvrigt med udsigt til et spændende efterår som Champions League-deltagere.

Det er svært at finde håret i FCK-suppen for tiden, for det kører generelt rigtig fint trods et travlt kampprogram og udfordringer med skader og trætte spillere. Nu har FCK'erne så haft god ro til at få hvilet ud og arbejdet med tingene på træningsbanerne, så det bliver spændende at se, om de finder endnu et gear ift. de seneste kampe.

Boilesen og Khocholava er stadig ude, mens Achouri og Lerager er med i truppen trods at have været tvivlsomme.

Til gengæld må FCK's fans kigge langt efter den nye forstærkning i form af argentinske Mateo Tanlongo, som er kommet til på leje for resten af sæsonen fra Sporting CP. Han er nemlig ikke på listen over spillere til dagens kamp.

Her ses FCKs bruttotrup på 21 spillere som er udtaget indledningsvist til dagens kamp:

1 Kamil Grabara
2 Kevin Diks
3 Denis Vavro
6 Christian Sørensen
7 Viktor Claesson
9 Diogo Gonçalves
10 Mohamed Elyounoussi
11 Jordan Larsson
12 Lukas Lerager
14 Andreas Cornelius
18 Orri Óskarsson
19 Elias Jelert
21 Theo Sander
22 Peter Ankersen
24 Birger Meling
27 Valdemar Lund
30 Elias Achouri
33 Rasmus Falk
36 William Clem
39 Oscar Højlund
40 Roony Bardghji

 

Odds: FCN vs FCK spilforslag

Det bliver med al sandsynlighed et tæt og intenst topopgør, og vi tror det bliver de små marginaler som kommer til at afgøre løjerne. Denne kamp kan svinge begge veje, men gæsterne fra Østerbro vil nok være ganske fint tilfredse med at komme herfra med et point. Det vil holde dem på toppen af tabellen, og kan man få ét point ude og tre hjemme mod FCN i de fire indbyrdes opgør, skal meget gå galt hvis ikke FCK slutter over FCN i tabellen næste sommer.

Så vi forventer ikke at FCK'erne vil gå efter struben, hvis stillingen er uafgjort mod kampens slutning. Samtidig vil FCN nok heller ikke kaste alt over bord for at få en sejr, for hvis FCK så straffer dem på en omstilling, og FCN ender med nul point, vil der være fem point mellem klubberne.

Reelt er det en kamp som begge hold ikke må tabe, og hvor man måske kan leve med uafgjort i begge lejre, når alt kommer til alt. Der venter trods alt formentlig tre kampe mere mellem klubberne, inden sæsonen er slut.

Vi byder på et kryds til odds 3.75 hos LeoVegas. Vi skyder på kampen ender 1-1.

Spil hos LeoVegas*