FC Nordsjælland - Lyngby

25. september 2020

FC Nordsjælland - Lyngby optakt: Mandagens derby nord for København

FC Nordsjælland og Lyngby tørner sammen i mandagskampen i 3. spillerunde d. 28. september kl. 19.00 i Farum. Kampen er et slag om håneretten nord for København, da der kun er ca. 12 km mellem Farum og Kongens Lyngby på hver sin side af Furesø. Rent geografisk ligger klubberne altså tæt på hinanden, og det gør de også i Superligaen. FC Nordsjælland er nr. 9 og Lyngby nr. 10 efter to spillerunder, hvor begge klubber har skrabet et point til sig.

FC Nordsjælland dog forholdsvis store favoritter før kampen. Hos Youbet er der lige nu odds 1.68 på FCN, 3.95 på uafgjort og odds 4.80 på Lyngby. Gæsterne har dog heller ikke for vane at vinde mange kampe på udebane i Superligaen, hvor det i sidste sæson kun blev til én udesejr i 16 forsøg. Kan de kongeblå fra Lyngby få noget med hjem mandag aften? Kampen vises på TV3 Sport og Viaplay.

Spil hos Youbet*

Optakt: FCN - Lyngby statistik

Der har været 17 Superliga-kampe i historien mellem FCN og Lyngby. Stillingen er tæt, da begge klubber har vundet seks og fem er endt uafgjort. I Farum har klubberne også spillet lige op gennem tiderne i Superligaen. 3 sejre til FCN, 3 uafgjorte og 3 Lyngby-sejre. Alle Lyngbys tre sejre i Farum var i øvrigt med 1-0.

De sidste tre kampe mellem klubberne er endt uafgjort: 2-2 i november 2017, 1-1 i oktober 2019 og 1-1 i november 2019. I de 14 foregående møder delte klubberne kun pointene to gange.

FC Nordsjælland

FC Nordsjælland logo

FCN fik reelt en drømmestart på sæsonen, da de kom foran 2-0 ude mod Brøndby i sæsonpremieren, men det endte dog alligevel med 0 point da Brøndby fik vendt bøtten til en 3-2 sejr. I den efterfølgende kamp mod OB i Odense kom de igen foran, men igen gled føringen dem af hænde, da OB fik udlignet til 1-1. I det opgør var FCN også heldige med at få bare ét point med fra Odense.

Det har altså ikke været en super god start, overall, på den nye sæson. FCN jagter stadig den første sejr, men spiller også deres første hjemmekamp her mod Lyngby. Måske kan de udnytte kunstunderlaget til at skaffe den første sejr i sæsonen? Ser man på FCN siden Coronapausen, har det dog stået sløjt til. Kun to sejre i de 14 kampe efter ligaen blev genoptaget i maj 2020 taler sit eget tydelige sprog. De er nu uden sejre i de sidste ni kampe.

Lyngby

Lyngby er på udebane for anden runde i træk. De startede sæsonen med 0-0 hjemme mod AaB, hvor de måske var lidt heldige med at få det ene point, og tabte fortjent ugen efter i Herning til mestrene fra FCM. Godt nok vandt FCM kun med 1-0, men Lyngby havde reelt ingen offensiv trussel i det opgør.

Lyngby har også kun vundet en af deres 14 seneste Superliga-kampe. Det var til gengæld en hamrende vigtig en af slagsen, nemlig med 2-1 i Hobro i nedrykningsplayoffs i slutningen af sidste sæson. En sejr som ultimativt gav dem endnu en sæson i Superligaen. Lyngby skal dog forbedre deres statistik på udebane i denne sæson, hvis ikke de igen skal blive en del af nedrykningskampen.

Lyngby har i de seneste dage solgt den 22-årige kantspiller Gustav Marcussen til 3. liga-klubben KFC Uerdingen i Tyskland. U21-landsholdsspilleren, som er blevet skiftet ind istedet for Emil Nielsen i de første to kampe, er altså tabt for Lyngby.

Spilforslag til FCN - Lyngby odds

Det er en kamp mellem to hold, som ikke har vundet mange fodboldkampe i de seneste mange måneder i Superligaen. Alligevel tøver vi ikke med at pege på en FCN-sejr i opgøret. Lyngby har ikke vist meget offensivt i deres to første kampe, og kommer her op mod et FCN-hold, som har gjort det ganske godt offensivt med tre mål på udebane mod formstærke Brøndby og OB.

Hjemme på Right To Dream Park plejer FCN at spille endnu bedre end de gør ude, og kunstgræsset taler til deres fordel. Gæsterne fra Lyngby skal dog også helst have slettet nullet ud for antallet af scorede mål i denne sæson, og vi tror de kommer til at gå mere offensivt til værks end i de første to kampe. FCNs forsvar har da også været til at tale med i de første to kampe, og det kan altså blive en underholdende affære med mål i begge ender. Vi tror dog det ender med en FCN-sejr, og derfor spiller vi FCN + Over 2,5 mål til odds 2.20 hos Youbet.

Spil hos Youbet*