FC Nordsjælland - Randers FC

15. oktober 2020

FCN - Randers FC optakt: Målrig kamp i vente mandag aften?

FCN - Randers FC
Kampstart:
Mandag d. 19. oktober kl 19:00
TV:
TV3 Sport
Betting Partner: Youbet.dk
1 X 2
2.15 3.95 3.00

Spil hos Youbet*

Optakt: FCN vs Randers FC

Mandagskampen i 5. spillerunde af Superligaen 2020/21 står mellem FCN og Randers, som ligger side om side i tabellen på 7.- og 8.-pladsen. Begge klubber har skrabet fire point til sig ud af de 12 mulige, og har en formkurve der hedder 1-1-2. Den store forskel er umiddelbart, at mens FCN spiller nogle voldsomt målrige kampe med 17 mål i de første fire kampe, har Randers' fire først kun set 9 scoringer.

Randers FC har ikke den bedste statistik mod FCN. Kun én sejr i de sidste seks Superliga-kampe mellem klubberne er det blevet til for Kronjyderne. Sejren kom på hjemmebane i Randers, hvor Hestene sejrede med 3-1 d. 4. august 2019. I de forrige otte kampe forud for denne stime, tabte Randers dog ikke en eneste. Fem Randers sejre og tre uafgjorte.

Randers har kun vundet én af deres 20 Superliga-kampe i Farum gennem tiderne. Ni uafgjorte og 10 nederlag er det blevet til i 20 kampe. Sejren lød på 3-0 til Randers i februar 2015. Det er altså ikke et sted,  hvor Hestene har gode erfaringer med at hente sejre.

FCN kan med en sejr gøre det til fire sammenhængende hjemmesejre over Randers. Det har de kun gjort én gang tidligere, da de vandt fire i træk fra 2005-2007.

FC Nordsjælland

FCN hentede en sejr i deres seneste - og eneste - hjemmekamp i sæsonen 2020/21. Her slog de unge tigre fra Farum Lyngby i det nordkøbenhavnske derby med 4-1. Det var den eneste sejr for FCN i en stime på 11 kampe, hvoraf syv er tabt. De sluttede altså ikke godt af i sidste sæson, og kæmper også i denne sæson med at skaffe point.

Men de kun fire point FCN har fået skal også ses i lyset af, at de har været på udebane i Odense, Brøndby og København i de tre udekampe i sæsonen indtil nu. Umiddelbart er der ingen grund til panik hos Flemming Pedersens mandskab.

FCN spiller, som vi kender dem, friskt til og scorer masser af mål. Ni styks i de fire første kampe. De har dog også lukket otte mål ind. De tabte sidst i endnu en målrig kamp mod FC København med 2-3 i Parken, og det blev altså Ståle Solbakkens sidste kamp som cheftræner for FCK. I hvert fald i denne omgang.

Efter det opgør var FCN også i aktion i pokalen, hvor Græsrødderne blev slået med 5-1. I pokalkampen mod Græsrødderne fik Jonathan Amon comeback for FCN, efter han har siddet ude i mere end et år med en skade. Han var en vigtig mand for FCN, inden han blev skadet, og kan blive det igen. Spørgsmålet er dog, om formen er helt på plads til at gå 90 minutter i Superligaen.

FCN har forstærket sig yderligere til denne sæson med Johan Djourou, som har en fortid hos selveste Arsenal. Han ligner en spændende signing for FCN, men han er nok ikke aktuel til en plads i startopstillingen endnu.

Randers FC

Randers har været sene startere i denne sæson, og inkl. slutningen på sidste sæson, er de sidste 11 Randers-mål blevet scoret i 2. halvleg af kampene. Sidst Randers fik scoret et mål i 1. halvleg af en kamp, var da Vito Hammershøj Mistrati scorede i en 3-2 sejr ude mod Hobro d. 5. juli. I denne sæson har Randers ikke scoret et mål tidligere end det 72. spilleminut. Det blev sat ind af Simon Piesinger i Randers' 3-0 sejr i Horsens i sæsonpremieren. Netop Piesinger er i øvrigt tvivlsom til denne kamp. Det samme er Mikkel Kallesøe, som måtte udgå skadet mod Brøndby i sidste runde, hvor Randers tabte med 1-2 hjemme.

Ovennævnte sejr mod Horsens i sæsonpremieren var også Randers' eneste i de første fire kampe. Til gengæld hamrede de FC Sydvest med 4-1 på udebane i pokalen her op til landskamppausen. I Superligaen har det knebet lidt med at lave mål (1,25 mål pr. kamp i snit) , og så vinder man ikke mange kampe. Men til at lave om på dét, har Hestene forstærket sig med den lynhurtige Nikola Mileusnic, som eftersigende nu er Superligaens hurtigste mand. Endvidere har Randers hentet angriberen Bassala Sambou ind, og han kom på tavlen i pokalkampen mod FC Sydvest. Samtidigt scorede han i en kamp for Randers FCs reserver.

Hvis de to nye mænd ikke kommer på tavlen for Randers, kan jyderne måske kigge mod dødbolde som et våben til at slå FCN. Randers har nemlig scoret fire mål på dødbolde i denne sæson, hvoraf tre er scoret på hjørne. FCN er det hold som forsvarer sig dårligst mod dødbolde i sæsonen indtil nu, hvor der er gået fem mål ind på dødbolde. To af disse på hjørne. Umiddelbart ligner det, at Randers kommer til at få chancer på dødbolde i kampen. 

Spilforslag til odds på FCN vs RFC

Ser vi på de sidste fem kampe mellem klubberne her i Farum, er 4 ud af 5 gået Over 2,5 mål. Faktisk er der scoret hele 19 mål i de fem seneste kampe mellem FCN og Randers FC i Farum. Det giver et snit på 3,8 mål pr. kamp.

Det kan også meget vel blive en målrig kamp denne gang. Randers fire første kampe har set i snit 2,25 mål, mens FCNs fire første har budt på 4,25 mål pr. kamp. Godt nok klarer Randers' kampe ikke snittet, men det er deroppe af, og mod FCNs forsvar, som ofte er til at tale med, tror vi Randers finder vejen til netmaskerne mindst én gang.

Vi tror dog det ender med en hjemmesejr til FCN. Randers har ikke vundet her i mere end fem år, og FCN ligner også et hold, som har nemmere ved at skabe store målchancer end Randers. Hjemme på kunstgræsset plejer FCN at være rigtig skarpe, og vi forventer de laver mindst to kasser mandag aften.

FCN vinder & Over 2,5 mål i kampen giver odds 2.85 hos Youbet, hvilket bliver vores spilforslag til FCN vs Randers mandag aften.

Spil hos Youbet*