FC Nordsjælland vs Viborg FF

3. august 2022

FC Nordsjælland - Viborg optakt: Kan topholdet holde stimen kørende?

FC Nordsjælland og Viborg står for en sjælden lørdagskamp i Superligaen, når de tørner sammen i Farum i 4. spillerunde. Se FCN vs Viborg optakt, odds og spilforslag her!

FC Nordsjælland har gjort rent bord i de første tre spillerunder med maksimum point. Senest blev det mandag aften til 2-1 i derbyet mod Lyngby her i Farum. FCN topper derfor Superligaen før starten på 4. spillerunde.

Men Viborg har også fået en god start på sæsonen. For de grønblusede er det blevet til seks ud af ni mulige point. Senest slog Viborg FC København med 4-2 hjemme i en rigtig stærk præstation af viborgenserne. Samtidig har Viborg nydt succes i Europa, hvor de har besejret FK Suduva med 2-0 samlet over to kampe. I aften (onsdag, red.) spiller Viborg igen europæisk, når de hjemme tager imod B36 Torshavn i Conference League-kvalifikationen. Om det så betyder, at Viborg har trætte ben mod FCN, må tiden vise.

I sidste sæson mødtes FCN og Viborg fire gange; to gange i grundspillet og to i slutspillet. Viborg vandt med 2-1 i Farum i 1. spillerunde, og siden blev det til to uafgjorte i Viborg og en FCN-sejr i Farum. Det var altså meget tæt mellem klubberne i fjor, og det kan også blive en tæt affære på lørdag. 

Spil hos Oddset*

FC Nordsjælland - Viborg FF
Kampstart:
Lørdag d. 6. august kl. 16:00
TV / Stream
Canal 9 / discovery+
Dommer:
Mikkel Redder
Karantæner:
Ingen
Betting Partner: Oddset
1 X 2
2.50 3.50 2.75
Spil hos Oddset*

 

Odds: FC Nordsjælland vs Viborg spilforslag

Det er to ekstremt formstærke mandskaber, som tørner sammen her i Farum. FCN har vundet de tre første kampe i Superligaen og topper rækken med maksimum point. Viborg har vundet 2/3 i ligaen, og har ydermere vundet 3/3 i Conference League-kvalifikationen. Det er altså to hold, som har god tro på tingene, som skal forsøge at holde gang i gryden.

Umiddelbart tror vi det ender i en tæt affære, som kan svinge begge veje. I sidste sæson var der også tætte kampe mellem klubberne, hvoraf to endte uafgjort. Uafgjort kan også være et resultat, som begge hold måske vil være fint tilfredse med her, hvis stillingen er lige sent i kampen.

FCN er normalt gode på hjemmebane og kunstgræsset, men Lyngby matchede til fulde tigrene fra Farum i sidste runde, og det kan velsmurte Viborg naturligvis også. Viborg slog trods alt FCK i en hektisk affære i sidste runde, og har siden tanket endnu mere selvtillid med en stensikker 3-0 sejr over B36 fra Torshavn. 

Kampen kan uden tvivl svinge begge veje, og det er svært at spå om udfaldet her. Men vi tror de to mandskaber kommer til at spille lige op, og derfor går vi med krydset til odds 3.50 hos Oddset. Vi gætter på kampen bliver underholdende og ender 2-2. 

Spil hos Oddset*

 

FC Nordsjælland

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
9/7 Anderlecht - FCN
Træningskamp
3-1
9/7 Anderlecht - FCN
Træningskamp
1-0
18/7 OB - FCN
1. spillerunde
0-2
24/7 Brøndby - FCN
2. spillerunde
1-3
1/8 FC Nordsjælland - Lyngby
3. spillerunde
2-1

FC Nordsjælland vendte tilbage til kunstgræsset i Farum mandag aften, hvor det blev til en 2-1 sejr i lokalopgøret mod Lyngby. Selv om FCN her havde fordel af hjemmebanen og et helt nyt kunstgræs-underlag, var det paradoksalt nok deres dårligste kamp i sæsonen hidtil. I hvert fald havde Lyngby lige så stor ære af kampen som hjemmeholdet, og FCN fik kun scoret på et direkte frispark som gik gennem Lyngby-muren, og en forsvarsfadæse af Lyngbys Kristian Riis.

Mads Kristian Hansen stod for begge træffere mod Lyngby, og fik selvfølgelig også en plads på Rundens Hold hos Superliga.dk som den eneste FCN-spiller. Generelt var FCN offensiven ikke specielt imponerende mod Lyngby, hvor bl.a. Ernest Nuamah og Andreas Schjelderup ikke ramte samme niveau som i de første spillerunder. Til gengæld var FCN-forsvaret solide i det meste af kampen, og fortsatte dermed de gode takter, de også viste frem i udekampene mod OB og Brøndby.

Tre point i et derby, hvor tingene ikke helt kørte på skinner, vidner dog om, at FCN er godt kørende. Når man vinder på sine "off-dage", ser det positivt ud generelt. 

Hvis FCN vinder igen mod Viborg, vil de være på 12 point, hvilket er fem flere end den nuværende andenplads fra Silkeborg, som først mandag aften tager mod AaB på JYSK Park.

Se Superliga Odds hos Oddset*

 

Viborg FF

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
21/7 FK Suduva - Viborg
2. runde | Conference League kval.
0-1
24/7 AGF - Viborg
2. spillerunde
3-1
28/7 Viborg - FK Suduva
2. runde | Conference League kval.
1-0
31/7 Viborg - FCK
3. spillerunde
4-2
3/8 Viborg - B36 Torshavn
3. runde | Conference League kval.
3-0

Viborg fortsatte de gode takter med den femte sejr i seks kampe i 2022/23, da det onsdag aften blev til 3-0 sejr hjemme mod B36 fra Færøerne. Dermed blev der også fulgt perfekt op på 4-2 sejren over FCK i 3. spillerunde af Superligaen.

Kampen mod B36 var et opgør, som Viborg dominerede totalt fra start til slut, og hvor der var tydelig klasseforskel på de to mandskaber. Den komfortable 3-0 sejr kunne nemt være blevet større, for Viborg havde chancerne til mere. Jakob Bonde åbnede festen på straffe i 1. halvleg, og efter pausen skulle Viborg kun bruge syv minutter på at udbygge føringen til 3-0 på mål af Clint Leemans og Marokhy Ndione.

Det var også en kamp, hvori Viborg ikke behøvede at investere voldsomt mange kræfter, for at trække den stensikre sejr i land. Det mindede en smule om en træningskamp for Viborg, og det flere profiler som Christian Sørensen, Nicolas Bürgy, Ibrahim Said, Justin Lonwijk og til sidst Clint Leemans blev pillet ud forholdsvist tidligt i løbet af anden halvleg, så de kan have friskere ben til mødet med FC Nordsjælland på lørdag. Derfor får det måske heller ikke samme betydning for FCN-kampen, at Viborg var i aktion i midtugen.

Det var den tredje sejr for Viborg i træk, og Viborg har nu vundet fem ud af seks kampe. Fire af sejrene er kommet på hjemmebane, og sejren onsdag aften var i den tredje hjemmekamp i træk. Sidst Viborg var på udebane i Superligaen tabte de med 3-1 i Aarhus, og det bliver nu spændende at se, om de kan levere varen på kunstgræsset i Farum.

Se Superliga Odds hos Oddset*