FCK - BIF odds-optakt: Spilforslag til FC København vs Brøndby IF

4. august 2022

FCK - Brøndby optakt: Slaget om København i Parken

FC København og Brøndby tørner sammen i Slaget om København i derbyet i Parken søndag d. 7. august kl. 16:00. Se FCK vs BIF optakt, odds og spilforslag her!

Dansk fodbolds største klubkamp løber af stablen for første gang i denne sæson på søndag, når FC København slår dørene op til derby mod Brøndby. De blågule fans er tilbage på lægterne i Parken, og dermed er scenen også sat til et brag af en kamp på lægterne.

På banen er det lige nu en kamp om 8. pladsen i Superligaen, for begge klubber har ikke just fået nogen drømmestart på den nye sæson. Der er altid meget på spil i derbyerne i København, men måske er der ekstra meget på spil denne gang. I hvert fald for FCK, som vil komme under skarp kritik i medierne, hvis ikke det bliver til tre point mod Brøndby.

I sidste sæson, for næsten præcist et år siden, brugte FCK også derbyet mod Brøndby til at kickstarte sæsonen. Dengang sejrede FCK med 4-2 i Parken i 4. spillerunde, og vandt derefter seks kampe i træk i Superligaen. Jess Thorup og Co. vil håbe på, at derbyet igen kan sætte gang i FCK-mandskabet, så de kan kravle mod toppen af tabellen igennem august måned. Her venter også vigtige kampe om en plads i Champions League mod tyrkiske Trabzonspor d. 16. og 24.

Men får FCK den sejr de drømmer om? Kommer Mo Daramy i aktion for FCK i derbyet, og har Brøndby måske også en ny angriber med i truppen? Vi ser nærmere på FCK vs Brøndby i optakten forneden.

Spil hos Oddset*

FC København - Brøndby
Kampstart:
Søndag d. 7. august kl. 16:00
TV / Stream
3+ / Viaplay
Dommer:
Jakob A. Sundberg
Karantæner:
Ingen
Betting Partner: Oddset
1 X 2
1.62 4.00 5.50
Spil hos Oddset*

 

Odds: FCK - BIF spilforslag

FCK er favoritter mod Brøndby i Parken, og de vandt også begge hjemmekampe mod Brøndby i fjor. Men lige nu er der ikke meget som kører godt for FCK, som havde store problemer mod både AC Horsens og Viborg i 1. og 3. spillerunde. Ind imellem vandt man 3-1 i Aalborg, men det var bestemt heller ingen stærk holdpræstation. Den kunne ligeså godt være gået en anden vej.

Faktum er, at det lugter en smule af spillemæssig krise i FCK. Der skal dog formentlig ikke justeres på meget, før kvaliteten i truppen igen banker FCK til tops. Men som det er lige nu, ligner FCK et hold langt fra topformen.

Man har forstærket sig med Daramy, som naturligvis kan blive en joker for FCK i denne sæson, men han kommer næppe i spil fra start mod Brøndby. Og spørgsmålet er også, hvor god kampformen er hos Daramy. Endvidere løser lejeaftalen med Daramy ikke de forsvarsmæssige problemer, FCK tydeligvis havde i Viborg sidst. 

Brøndby har bestemt heller ikke været flyvende og har kun scoret to mål i tre Superliga-kampe. Senest tabte med 2-0 i Silkeborg. Men fælles for alle tre Brøndby-kampe i sæsonstarten har været, at Brøndby har spillet fornuftigt offensivt uden at få det store output på det. Pludselig scorede man så fire mål hjemme mod Pogon Szczecin i Europa, men de mål har man ikke formået at finde frem i Superligaen.

Vi tror Brøndby går langt bedre tider i møde, hvis de blot kan få lidt mere skarphed i begge feltet. Som hold synes vi de hænger bedre sammen end FCK i øjeblikket, hvilket de også beviste med en stærk holdpræstation i 1-0 sejren over FC Basel torsdag aften.

Godt nok vil Brøndby have brugt en del krudt på Basel-kampen, men vi føler os overbeviste om, at Brøndby kommer til at yde FCK kvalificeret modstand i Parken. Disse derbies har deres helt eget liv, og kulissen i sig selv gør, at det bliver en højintens affære. Vi tror det bliver forholdsvist jævnbyrdigt, og at Brøndby har fine chancer for at komme hjem til Vestegnen med point. Vi ser slet, slet ikke FCK som gode nok, til at de skal være odds 1.62-favoritter. 

Begge hold har brug for en sejr, særligt FCK, men måske vigtigst af alt, må hverken FCK eller Brøndby for alt i verden tabe denne kamp. Dét tror vi bliver afgørende for, at kampen ender med at blive tæt til det allersidste. Derfor ser vi også god værdi i odds 4.00 på uafgjort hos Oddset.

Spil hos Oddset*

 

FC København

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
9/7 Club Brügge - FCK
Træningskamp
2-4
17/7 FCK - AC Horsens
1. spillerunde
0-1
18/7 FCK - Fremad Amager
Træningskamp
2-1
24/7 AaB - FCK
2. spillerunde
1-3
31/7 Viborg - FCK
3. spillerunde
4-2

I sidste sæson blev det til fire derbies i Superligaen mellem FCK og Brøndby. FCK vandt det første i 4. spillerunde med 4-2, men Brøndby i oktober sejrede med 2-1 hjemme. I mesterskabsspillet vandt FCK med 2-0 i Parken, og spillede senere 1-1 i Brøndby.

Dermed fik FCK altså to sejre i de to hjemmekampe mod Brøndby i sidste sæson, og Løverne er også storfavoritter til at vinde denne gang. Der er ingen tvivl om, at FCK på papiret har det bedste mandskab, og der er også brugt mange penge på at samle en trup som bør kunne byde ind på endnu et mesterskab.

Men indtil videre har Jess Thorup ikke formået at forløse potentialet i truppen, og man kan også diskutere om trupsammensætningen er perfekt. I hvert fald mangler FCK stadig en god 9'er i truppen, efter købet af Cyriel Dessers efter alt at dømme er faldet til jorden, og hverken Babacar eller Karamoko har grebet chancen indtil nu.

I denne uge kom der så endnu en forstærkning til København i form af hjemvendte Mo Daramy, som kommer til København på en lejeaftale sæsonen ud. Det er svært at sige nej, når muligheden byder sig, for at hente en vaskeægte klubmand som Daramy hjem. Vi kender alle Daramys kvaliteter, når han rammer topformen. Men topform har der ikke været meget af i Ajax, hvor FCK har lejet ham uden købsoption, og senest har Daramy spillet med Jong Ajax. 

Spørgsmålet omkring Daramy er, om hans fitness er god nok til at gå direkte ind i startopstillingen. Vi vil nok se ham som indskifter i de første par kampe. Desuden er Daramy bedst på venstrekant, hvor FCK i forvejen råder over Viktor Claesson som også er bedst på den position, og som i øvrigt har været en af de få FCK'ere som har leveret varen i de første tre spillerunder.

Det ligner Jess Thorup skal til at genopfinde den dybe tallerken ift. startopstillingen i FCK, hvis han skal have plads til både Claesson og Daramy på banen. Samtidig er problemerne med en manglende 9'er altså ikke løst endnu. 

Senest lignede FCK også et hold, som er langt fra topformen. Der var momentvist fine offensive takter i 4-2 nederlaget til Viborg, men som hold fungerede FCK overhovedet ikke optimalt. Defensiven var svag, og organisationen så slet ikke ud til at være på plads på holdet. Bl.a. sejlede FCK forsvaret gevaldigt, da Justin Lonwijk bragte Viborg foran 2-1 i opgøret. 

Kamil Grabara kommer til at være ude i en rum tid endnu, og Kalle Johnsson i målet fik ikke noget prangende første kamp tilbage i buret med fire mål i mod sig. Man kan ikke rigtig klandre ham for scoringerne, men FCKs defensive kvaler bliver næppe bedre af, at man må undvære Grabara mellem stængerne. 

En ting er sikkert: der er rigeligt at tage fat på for Jess Thorup og hans trænerteam på træningsanlægget, og hvis det bliver til endnu et nederlag mod Brøndby, må sædet under Thorup efterhånden begynde at brænde. 

Spil hos Oddset*

Brøndby IF

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
21/7 Pogon S. - Brøndby
2. runde | Conference League
1-1
24/7 Brøndby - FC Nordsjælland
2. runde | Superliga
1-3
28/7 Brøndby - Pogon S.
2. runde | Conference League
4-0
31/7 Silkeborg - Brøndby
3. runde | Superliga
2-0
4/8 Brøndby - FC Basel
3. runde | Conference League
1-0

Brøndby fik en kanon optakt til derbyet mod FCK med en sejr på 1-0 hjemme over FC Basel torsdag aften. Det giver de blågule et fint udgangspunkt før returopgøret i Basel, samt fornyet selvtillid. Ikke mindst til målscorer Marko Divkovic, som blev skiftet ind med 20 minutter igen og kun skulle bruge fire minutter på banen for at score.

Adskillige Brøndby-spillere leverede gode præstationer mod Basel, herunder Hermannsen i buret, Kevin Tshiembe i forsvaret og Slimane på midten som de mest fremtrædende. 

Som det er tilfældet i FCK, er Brøndby også i mangel på en skarp angriber på 9'er position, som for alvor kan putte boldene i nettet. Generelt spiller Brøndby egentlig noget fint fodbold, hvilket også var tilfældet i Silkeborg i sidste spillerunde, hvor Brøndby i perioder gjorde livet svært for hjemmeholdet. Men ind ville bolden altså ikke, og det tilskriver vi i hvert fald manglen på en dygtig, formstærk spydspids i angrebet. 

Måske Marko Divkovic kan blive løsningen, hvis han begynder at score mere regelmæssigt. Men det tyder på, at Brøndby leder efter en løsning udefra. I denne uge har rygtemøllen kørt på, at Brøndby er i færd med at hente den 31-årige angriber Sebastian Andersson hos FC Köln i Tyskland. Det er en rigtig boks-angriber, som med sikkerhed har evnerne til at løse Brøndbys målscorings-problemer, men han har dog kun lavet otte mål i de seneste sæsoner i tysk fodbold.

Om Sebastian Andersson er manden der kommer til at bombe for Brøndby i resten af sæsonen, må tiden vise. I skrivende stund er han ikke officielt præsenteret på Vestegnen, men eftersigende skulle han kun være et lægetjek fra at skrive under på kontrakten.

Foruden en skarp angriber har Brøndby også manglet en leder i forsvaret, nu hvor Maxsø er ude med en skade. Der har været for mange fejl i Brøndbys defensiv, og meget kunne nok løses med en erfaren styrmand som Maxsø på banen. Maxsø er dog ikke klar endnu, så Brøndbys defensiv må efter alt at dømme også undvære ham i Parken.

Til gengæld så defensiven solid ud mod FC Basel torsdag aften, hvor bl.a. Kevin Tshiembe spillede en rigtig flot kamp i det blågule forsvar. Brøndby har også fået rådighed over Frederik Alves igen, som var med i truppen mod FC Basel.

Spil hos Oddset*