Lyngby vs FC Midtjylland

3. august 2022

Lyngby - FC Midtjylland optakt: Får FCM oprejsning efter snitteren i Portugal?

Sidst FC Midtjylland gæstede Lyngby i Superligaen, var Ulvene regerende danske mestre. Dengang skrev vi marts 2021 i kalenderen, og Lyngby vandt kampen 2-0. Senere på sæsonen vandt Brøndby mesterskabet, ét point foran FCM. Havde midtjyderne vundet i Lyngby, kunne det måske være gået helt anderledes i guldkampen.

Lyngby har også haft det fint mod FC Midtjylland igennem længere tid. De sidste 10 indbyrdes kampe mellem klubberne, fra 2016 og til førnævnte kamp i 2021, er endt med tre sejre til hver samt fire uafgjorte. Så Lyngby har ofte drillet Ulvene.

Alt det er selvfølgelig historie nu, men spørgsmålet er, om Lyngby igen kan spænde ben for FC Midtjyllands ambitioner om at komme til tops i ligaen. Lige nu er FCM kun på femtepladsen med fire point, og dette er et opgør mod et oprykkerhold, som de selvfølgelig kalkulerer med tre point i.

Men FCM var i aktion i en hård udekamp i Portugal tirsdag aften, og kom først til Danmark natten til onsdag. Umiddelbart har der ikke været meget tid til at forberede sig på dette opgør i Lyngby, og spørgsmålet er nu, om oprykkerne kan drage fordel heraf.

Lyngby jagter stadig deres første sejr i sæsonen, og har kun fået ét point i hus. Men de matchede Silkeborg flot i den første hjemmekamp, og har siden tabt to udekampe i Horsens og Farum med kun et enkelt mål.

Spil hos Oddset*

Lyngby - FC Midtjylland
Kampstart:
Fredag d. 5. august kl 20:00
TV:
TV3 Sport / Viaplay
Dommer:
Aydin Uslu
Karantæner:
Ingen
Odds
Betting Partner: Oddset.dk
1 X 2
4.70 3.80 1.75
Spil hos Oddset*

 

Lyngby - FC Midtjylland spilforslag 

Lyngby kunne næppe møde FC Midtjylland på et bedre tidspunkt end nu, hvor FCM har haft et travlt kampprogram og måske er lidt flade på batterierne efter rejsen til Portugal tidligere på ugen. Lyngby var dog også selv i kamp mandag, så de har kun haft én dag mere til at restituere end gæsterne, men har til gengæld ikke haft noget der minder om rejsetid. Længere er der altså heller ikke fra Farum til Lyngby.

Målt på de parametre har Lyngby selvfølgelig en fordel her. Men målt på spillermaterialet, er FCM spiller for spiller et langt stærkere hold, og selv om der måske - måske ikke - kommer reserver i spil hos FCM i kølvandet på Benfica-kampen tirsdag aften i Lissabon, kommer FCM selvfølgelig til at stille med et langt stærkere hold. På papiret i hvert fald.

Lyngby har gjort det ganske fint i deres tre første kampe i comebacket i Superligaen, selv om det kun er blevet til et point. De spillede noget frisk fodbold (særligt mod Silkeborg og FC Nordsjælland), og har nok også fortjent mere end det ene point det er blevet til i tre kampe.

Vi forventer Lyngby kommer til at give FCM kamp til stregen fredag aften, men FCM bør være det bedre hold over 90 minutter. Specielt fordi de har langt mere kvalitet at skyde med fra bænken i 2. halvleg. Derfor tror vi det ender med en spinkel udesejr til gæsterne. Vi skyder på 2-1 til FCM som kampens resultat, og spiller Uafgjort (Lyngby +1) til odds 3.55 hos Oddset. Her er der gevinst, hvis FCM vinder kampen 1-0, 2-1, 3-2 etc.

Spil hos Oddset*

 

Lyngby

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
5/7 Brøndby - Lyngby
Træningskamp
1-0
8/7 Lyngby - HB Køge
Træningskamp
2-1
17/7 Lyngby - Silkeborg
1. spillerunde
2-2
25/7 AC Horsens - Lyngby
2. spillerunde
1-0
1/8 FC Nordsjælland - Lyngby
3. spillerunde
2-1

Lyngby hentede et lidt overraskende point i sæsonpremieren mod Silkeborg, men har siden fået nul point i to spinkle nederlag til AC Horsens og FC Nordsjælland på udebane. Nu vender de kongeblå hjem til hjemmebanen, hvor de har for vane at give de fleste god modstand.

God modstand ydede de også i både Horsens og Farum i de to nederlag i 2. og 3. spillerunde, og særligt i mandagskampen mod FCN, var Lyngby faktisk rigtigt godt med i lange perioder af kampen. Det var nok forventet at de fleste, at de boldfaste FCN'ere ville løbe om hjørner med Lyngby'erne i derbyet på kunstgræsset i Farum, men begge hold blev noteret for fire skud på mål, og FCN vandt kun boldbesiddelsen med 54,3%. Ydermere strikkede Lyngby hele 424 afleveringer sammen i kampen, så de var ganske gode på bolden, og kunne også have fået noget med fra lokalopgøret i det nordsjællandske.

Sådan gik det dog ikke. Mads Kristian Hansen bragte FCN foran på et flot direkte frispark før pausen, hvor Lyngby-muren var utæt og slap bolden igennem, hvilket selvfølgelig aldrig nogensinde må ske. Indtil da havde Lyngby velnok været marginalt det bedste hold på banen. Emil Nielsen fik udlignet for Lyngby i midten af anden halvleg, hvilket ikke var ufortjent, men dog kontroversielt. Målet kom efter et hjørnespark, hvor Andreas Hansen i FCN-målet gik fejl af bolden i det lille felt, og så dukkede indskiftede Emil Nielsen op ved bageste stolpe og kunne skovle bolden i mål. Målet blev efterfølgende diskuteret, fordi FCN-lejren mente at Andreas Hansen blev skubbet i ryggen, da han forsøgte at gribe hjørnesparket. VAR greb dog ikke ind, og målet fik lov at stå.

FCN rendte alligevel med de tre point 10 minutter før tid. Her fik netop indskiftede Kristian Riis en uheldig hovedrolle efter kun to minutter på banen, da han lavede en kæmpe brøler og spillede Mads Hansen fri til sin anden scoring i kampen. 

Paradoksalt var det for Lyngby, at FCN begge gange fik scoret i en periode, hvor Lyngby ellers var bedst på bolden. Det var selvfølgelig en streg i regningen, men generelt leverede Freyr Alexanderssons mandskab en fin indsats på en ellers svær udebane mod formstærke FCN. Det må give tro på, at man også kan matche mindre formstærke FCM på fredag.

 

FC Midtjylland

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
19/7 FCM - AEK Larnaca
2. runde | Champions League Kval.
1-1
22/7 FCM - Silkeborg
2. spillerunde
1-3
26/7 AEK Larnaca - FCM
2. runde | Champions League Kval.
1-1
(4-5)*
29/7 OB - FCM
3. spillerunde
1-5
2/8 Benfica - FCM
3. runde | Champions League Kval.
4-1
* Efter forlænget spilletid og straffekonkurrence

FC Midtjyllands nye vikarierende cheftræner, Henrik Jensen, har haft en blandet første uges tid med ansvaret hos Ulvene. Først blev det til en forrygende debut med 5-1 sejr i Odense, hvor alt klappede for FCM i offensiven, og hvor både Pione Sisto, Sory Kaba, Gustav Isaksen og Anders Dreyer kom på måltavlen. En herlig dag for FCM-angrebet, som i den grad udstillede OB's forsvar og stakkels Bernat i OB-målet.

Få dage senere skulle FCM så en tur til Portugal og møde sidste års kvartfinalister i Champions League, Benfica. Denne gang var det så FCMs tur til at indkassere et sviende nederlag, da portugiserne fortjent vandt med 4-1. Det kunne være gået meget, meget værre for FCM, som var på hælene i hele opgøret, for Benfica havde chancerne til at score flere mål end de fire det blev til. Det mest positive at sige om kampen i Lissabon er velnok, at Pione Sisto igen kom på tavlen for Ulvene. Dog fra 11-meter pletten.

FCM ligner nu et hold, som er slået ud af Champions League-kvalifikationen og må nøjes med Europa League-gruppespillet. Men det lever de nok også fint med i det midtjyske, trods alt.

FCM har allerede spillet seks kampe indenfor få uger, og et comeback mod Benfica virker utænkeligt. Returkampen mod Benfica i næste uge, som i øvrigt spilles i Randers, ligner derfor en gylden chance for Henrik Jensen til at give spilletid til flere reserver, og dermed hviletid til profilerne.

Derfor forventer vi heller ikke, at FCM sparer spillere til kampen i Lyngby. Dem der har kræfterne til at spille, vil sandsynligvis komme i spil, så det bør blive et FCM-hold i stærkeste opstilling, selv om der altså venter en på papiret vigtig "hjemmekamp" mod Benfica allerede på tirsdag.

Mod Benfica i Lissabon var Raphael Onyedika og Gustav Isaksen begge bænket fra start til fordel for Charles og Pione Sisto, men hvordan Henrik Jensen blander kortene i Lyngby, må tiden vise. Evander forventes stadig at være ude.

Spil hos Oddset*