Lyngby BK - AC Horsens

18. marts 2023

Lyngby - AC Horsens optakt: Hægter De Kongeblå sig på Den Gule Fare?

Et vaskeægte overlevelsesbrag udspiller sig på Lyngby Stadion på søndag. Lyngby har chancen for at spille sig et stort skridt nærmere overlevelse i Superligaen, mens AC Horsens for alvor kan komme i problemer, hvis ikke de får noget med hjem.

I vores optik er dette et af de mest spændende Superliga-opgør på søndag. Desværre er TV-kanalerne ikke enige, for ingen har valgt at vise Lyngby vs AC Horsens. Kampen kan dog ses på Viaplay. Og vælger man at tune ind på dette opgør, bliver man med garanti vidne til et spændende brag, hvor der vil blive gået til vaflerne i alle dueller. Det gælder ganske enkelt en vanvittigt vigtig seks-points kamp for de to mandskaber.

Spil hos Oddset*

Lyngby - AC Horsens

Kampstart:
Søndag d. 19. marts kl. 15:00
TV / Stream
Vises kun på Viaplay
Dommer:
Lasse Læbel Graagaard
Betting Partner: Oddset
1 X 2
2.05 3.50 3.65
Spil hos Oddset*

 

Lyngby

Kun de færreste troede på, at Lyngby kunne gøre comeback i Superligaen og klare frisag i nedrykningskampen, da vi gik på vinterpause kort før VM i Qatar. Selv om Lyngby sluttede efteråret med en sejr i Silkeborg, så det rigtig sort ud i bunden for De Kongeblå. 

Men foråret har budt på masser af point til Lyngby, som både har fået 1-1 hjemme mod FCN og slået både Brøndby og FC Midtjylland. Ydermere var Lyngby også uheldige med ikke at få point i Randers.

De syv point det er blevet til har sendt Lyngby fra 8 til 15 point i tabellen, og nu kan de indskrænke hullet op til Horsens til kun fire point med en hjemmesejr på søndag. Dermed vil Lyngby i den grad være tilbage i spillet om en plads i næste års Superligaen, for der venter et nedrykningsspil, hvor Lyngby også møder Horsens to gange.

Taber Lyngby derimod vil det være en alvorlig spand kold vand lige i ansigtet på Freyr Alexandersson og Co. 

Lyngby får angriberen Mathias Kristensen tilbage fra karantæne.

AC Horsens

Lyngby har altså gjort det over alt forventning i 2023 indtil nu. Det stik modsatte kan siges om AC Horsens. For hold da op, hvor har det været rædderligt indtil nu. Senest fik de igen en syngende lussing hjemme mod FCK, til trods for en ellers glimrende start på opgøret. De kunne gå til pause med en 1-0 føring, men allerede i det 54. minut var stillingen så 3-1 i FCK's favør.

I alt har AC Horsens lukket 14 mål ind i de første fire kampe, og det er ingen tilsnigelse at skrive, at Den Gule Fare har været alt andet end farlig i den anden ende af banen. 

Nu handler det for Jens Berthel Askou og Co. om at trykke reset inden kampen mod Lyngby. De fire seneste nederlag skal stryges fra erindringen, for de har ikke noget med dette opgør at gøre. For AC Horsens er dette en "lille finale", hvor de kan tage et ganske stort skridt mod overlevelse med en sejr i Lyngby. Taber Horsens derimod i Lyngby, må det være en meget, meget lang tur hjem til det østjyske for Horsens-truppen.

Der er tvivl om James Gomez, som udgik skadet mod FCK. Til gengæld er stopperen Magnus Jensen tilbage efter karantæne.

 

Lyngby vs AC Horsens spilforslag

Lyngby er virkelig vågnet op til dåd i de seneste spillerunder i Superligaen, og det startede faktisk allerede mod slutningen af efterårssæsonen. Der er i den grad grund til optimisme i Lyngby-lejren, og de spillede også en forrygende kamp i Herning sidst, hvor de slog FCM med hele 3-1. Ganske imponerende, uanset hvordan det så står til hos Ulvene i Herning generelt.

Lyngby slog også Brøndby med 1-0 her på banen sidst de var på hjemmebane, og de må efterhånden begynde at tro på, at det kan blive til endnu en sæson i Superligaen. Men skal håbet for alvor spire, skal det naturligvis helst blive til tre point her mod holdet de kan skimte forude i tabellen, AC Horsens.

Gæsterne har været pivringe i 2023 for at sige det mildt. De skaber ikke meget offensivt, og det vælter ind med mål nede bagved. Sidst havde Horsens Delac tilbage mellem stængerne, men lige lidt hjalp det. FCK puttede fire ind bag den stærke kroat. 

Vi tror også der kan komme mål her i Lyngby, men umiddelbart tror vi mest på en nervepirrende duel mellem to hold, som for alt i verden ikke må tabe denne kamp. Det kan sætte sine spor på opgøret, hvis frygten for at tabe alligevel bliver større end viljen til at vinde.

Vi tror dog frygten er størst hos gæsterne. De have gummiben efterhånden i kølvandet på de rædderlige resultater, og i lyset af at dagens modstandere kommer buldrende bagfra i tabellen. Lyngby har spillet rimelig frit, da alle havde dømt dem ude før foråret. Alt at vinde, intet at tabe. Kan de fortsætte det frie spil og tør de gå efter guleroden og de tre point, tror vi også de får dem. De har ganske enkelt set meget, meget bedre ud end Horsens i 2023.

Vi spiller Lyngby til odds 2.05 hos Oddset. Vi tror De Kongeblå vinder kampen 2-1.

Spil hos Oddset*