Lyngby BK - AC Horsens

14. april 2023

Lyngby - AC Horsens optakt: De Kongeblå har kniven for struben mod Den Gule Fare

Et vaskeægte overlevelsesbrag udspiller sig på Lyngby Stadion på søndag. Lyngby har chancen for at spille sig et skridt nærmere overlevelse i Superligaen, mens AC Horsens for alvor kan slå et hul ned til konkurrenterne med en sejr.

Ni point adskiller bundholdet Lyngby og 10. pladsen AC Horsens i tabellen, så det siger næsten sig selv, at der er noget på spil her. Hvis Lyngby vinder vil de igen være indenfor en mere eller mindre realistisk rækkevidde af AC Horsens, men vinder Den Gule Fare vil forskellen være 12 point med kun 21 point tilbage at spille om.

I skrivende stund kender vi endnu ikke resultatet af fredagskampen mellem FCM og AaB, men vinder Ulvene dén, vil AC Horsens kunne tage et syvmileskridt mod endnu en sæson i Superligaen med en sejr. Det er dog Lyngby som er favoritter her, og set med neutrale briller, kan man håbe på en hjemmesejr, som vil bringe spænding tilbage i bundkampen.

Spil hos Oddset*

Lyngby - AC Horsens

Kampstart:
Søndag d. 16. april kl. 14:00
TV / Stream
TV3 Sport / Viaplay
Dommer:
Jens Maae
Karantæner:
Tochi Chukwuani (LBK)
Malte Kiilerich (ACH)
Betting Partner: Oddset
1 X 2
2.10 3.35 3.65
Spil hos Oddset*

 

Lyngby

De Kongeblå parkerede bussen i Herning sidst, og det var lige ved at give et point med hjem. Men FCM fik omsider bolden i mål, og så tabte Lyngby med 1-0 til FCM. Det var en fortjent sejr, for Ulvene skabte mest, men resultatet betyder ikke desto mindre for Lyngby, at de er endnu mere pressede i dette opgør mod AC Horsens.

Det er blevet sagt og skrevet ofte om Lyngby i denne sæson, men nu er det for alvor ved at være sidste udkald, hvis ikke De Kongeblå skal en tur i elevatoren i sommerferien. Tre point er et must her, for ellers synger man efterhånden på sidste Superliga-vers i denne omgang.

Lyngby må se bort fra den unge Tochi Chukwuani, som sidder over med karantæne. Derudover er Alfred Finnbogason ude med en skade resten af sæsonen. Kristian Riis er også meldt ude med en skade.

AC Horsens

AC Horsens har været rigtig, rigtig skidt kørende i foråret, men senest hentede man så endelig en sejr på overraskende vis, da Den Gule Fare kunne rejse hjem fra JYSK Park i Silkeborg med en 2-1 sejr og alle tre point. Tre ekstremt vigtige point, da både Lyngby og AaB fik nul point på kontoen i samme runde.

Nu kan AC Horsens efterhånden snart sikre sig endnu en sæson i Superligaen, og de kan tage et afgørende skridt mod dét mål med en sejr i Lyngby. Taber AaB fredag aften i Herning, kan en enkelt point bestemt også være godkendt for gæsterne. 

Malte Kiilerich er ude med karantæne, og Simon Makienok er formentlig stadig skadet.

Lyngby vs AC Horsens spilforslag

Sidst de to hold tørnede sammen her i Lyngby i 22. spillerunde - sidste spilledag i grundspillet - endte det 1-1. Alfred Finnbogason og Simon Makienok lavede målene. Det kommer de ikke til denne gang, da de begge er meldt ude med skader. 

Men hvorom alting er, forventer vi et opgør som meget vel kan ende uafgjort igen. Lyngby har i vores optik været klart bedst af disse to mandskaber her i foråret, men AC Horsens fik fornyet selvtillid og gejst med sejren i Silkeborg, og de ved at bare et enkelt point her kan vise sig guld værd i nedrykningsstriden. Derfor forventer vi et Horsens-mandskab som kriger igennem med 120 km/t i samtlige 90 minutter, og det kan blive svært for Lyngby at hamle op med. I hvert fald i en grad, hvor de kan få alle tre point.

Vi tror på en jævnbyrdig affære, som reelt kan tippe alle veje. Men vi tror de ender med at dele i porten i en underholdende og dramatisk kamp. Uafgjort til odds 3.35 bliver vores første spilforslag til kampen. Endvidere spiller vi Under 2,5 mål til odds 1.77, da vi tror på en taktisk forestilling, hvor begge hold vil have stort fokus på for alt i verden ikke at tabe. Den slags plejer at borge for et solidt defensivt udtryk i begge lejre. 

Spil hos Oddset*