Lyngby vs OB

16. september 2022

Lyngby - OB optakt: Kan De Kongeblå hale ind på Striberne?

Der er bundopgør i Superligaen mellem Lyngby og OB, når Striberne gæster De Kongeblå søndag d. 18. september 2022 i 10. spillerunde af Superligaen.

Lyngby ligger sidst i tabellen med kun tre point, mens OB har fået mere gang i pointhøsten og tog en sejr sidst mod FC København. Syv point adskiller de to klubber på 12. og 10. pladsen, og spørgsmålet er nu, om Lyngby kan udnytte hjemmebanefordelen til at spille sig tre point tættere på nedrykningsstregen.

Lyngby er i hvert fald favoritter mod OB, til trods for at De Kongeblå endnu ikke har fået en sejr i Superligaen i denne sæson. OB slog dog FC København med 2-1 i sidste runde hjemme i Odense, og har nu vundet tre af de fire sidste kampe i ligaen.

Spil hos Oddset*

Odds: Lyngby vs OB spilforslag

Lyngby - OB
Kampstart:
Søndag d. 18. september kl 14:00
TV / Stream
Canal 9 / discovery+
Dommer:
Mikkel Redder
Betting Partner: Oddset
1 X 2
2.35 3.45 3.00

Lyngby er favoritter mod OB, og ser man på selve spillet på banen, synes vi reelt også at Lyngby har spillet det bedste fodbold i de fleste kampe i sæsonstarten. Men Lyngby har bare lavet alt for mange defensive fejl, og er gentagende gange blevet straffet for det. Det koster altså på dette niveau, og det er noget oprykkerne skal have styr på, hvis de vil have nogle sejre.

Det piller dog ikke ved, at Lyngby er ret gode på bolden, hvilket de også viste i flere momenter i sidste uges svære udekamp i Aalborg. Her skabte Lyngby flest farlige chancer, og kunne have fået den første sejr i sæsonen, hvis ikke man igen havde dummet sig i bageste geled og foræret Allan Sousa en farlig mulighed som brasilianeren udnyttede.

Lyngby bør kunne byde OB op til dans her på hjemmebanen, hvor værterne altid er svære at spille mod. OB har ganske vist fået nogle sejre på det seneste, men skal man være lidt hård ved fynboerne, er det også sejre, som kom i land med hiv og sving. Særligt i hjemmekampen mod Horsens, som OB vandt 1-0, var man decideret heldige. Det var man måske også lidt, da man slog Silkeborg med 2-1 ude. Det var derimod en godkendt kamp sidst mod FCK, men her må man også stille spørgsmålstegn ved Løverne, som var ringe på dagen, og tæt på forærede OB to mål.

Vi tror OB kommer i problemer mod Lyngby, for oprykkerne spiller noget ganske god boldbesiddende fodbold, og er gode til at spille sig igennem til indlæg fra kanterne. Med Finnbogason i front, som nok skal lave nogle mål før eller siden, tror vi de har gode muligheder for at straffe OB'ernes defensiv på søndag. Samtidig SKAL Lyngby snart have en sejr, hvis de vil have en realistisk chance for at undgå nedrykning, når vi nærmer os juletid.

Den sejr tror vi kommer på søndag mod OB, som trods de gode resultater, stadig virker som et hold der kæmper lidt med tingene i lange perioder af kampene. Vi byder ind med sæsonens første Lyngby-sejr, som vi tror kommer til at lyde på 2-1. Derfor spiller vi Lyngby til odds 2.35 hos Oddset.

Spil hos Oddset*

 

Lyngby

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
19/8 Lyngby - FC København
6. spillerunde
0-3
24/8 FC Helsingør - Lyngby
2. runde | Pokalen
2-0
28/8 Viborg - Lyngby
7. spillerunde
2-1
4/9 Lyngby - Randers FC
8. spillerunde
0-2
11/9 AaB - Lyngby
9. spillerunde
1-1

Hvis man skal opsummere Lyngbys sæsonstart som oprykkere i Superligaen, så kan man sige, at de har spillet til flere point, end de har fået. I mange af de tabte kampe havde Lyngby nok fortjent mere, og det samme kan man sige om sidste uges 1-1'er i Aalborg. Lyngby skabte i hvert fald de fleste store chancer, og særligt i anden halvleg havde både Gytkjær og Kristensen gode tilbud foran AaB-målet, som ikke blev konverteret.

Men det der har kostet for Lyngby mange gange i denne sæson, kostede også sidst i Aalborg. Nemlig en personlig fejl i bageste geled. Denne gang var det målmand Mads Kikkenborg, som ikke fik skilt sig godt nok af med en bold kun ét minut inde i anden halvleg. I stedet fik han sparket den direkte ud til Allan Sousa, som med en stærk afslutning fra en spids vinkel kunne udligne til 1-1.

Lyngby var bedst op til det tidspunkt, og de var også bedst i resten af kampen. Men de fik, igen-igen, ikke en sejr ud af det. Lyngby kommer nu ind til hjemmekampen mod OB uden sejre i de ni første kampe i sæsonen. Før kampen i Aalborg i sidste uge, havde Lyngby også fem nederlag i træk på tværs af alle turneringer, og det havde været otte i træk, hvis ikke Lyngby havde lavet et vanvittigt comeback mod FCM, hvor 0-3 blev til 3-3 tilbage i 4. spillerunde.

Der er dog alligevel meget at arbejde med i Lyngby for Freyr Alexandersson, for hans mandskab spiller altså noget ganske god offensivt fodbold til tider. Det gælder blot om at få elimineret de mange, kostbare fejl, som Lyngby-defensiven gentagende gange har lavet i de første ni kampe.

Spil hos Oddset*

Odense Boldklub

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
22/8 OB - AC Horsens
6. spillerunde
1-0
28/8 Silkeborg - OB
7. spillerunde
1-2
4/9 OB - Viborg
8. spillerunde
1-2
7/9 Nykøbing FC - OB
2. runde | Pokalen
4-3
10/9 OB - FCK
9. spillerunde
2-1

OB har haft svært ved at sætte 90 minutters god fodbold sammen i denne sæson, og sædet under Andreas Alm var brandvarmt i midten af august. Men svenskeren har nok købt sig noget arbejdsro, til trods for et skuffende pokalexit i 2. runde, da det nu er blevet til tre sejre i de fire sidste Superliga-kampe. Her her OB slået AC Horsens 1-0, Silkeborg 2-1 og senest de danske mestre fra FCK med 2-1. 

Det er ikke fordi OB spiller prangende fodbold, men der har helt klart været tegning til bedre fodbold, efter Issam Jebali er kommet tilbage fra en skade, og Bashkim Kadrii har fået gang i målscoringen. Netop Issam Jebali stod for OB's mål til 1-1 i kampen mod FCK i sidste runde, da han udnyttede en forsvarsblunder hos Løverne og tog en succesfuld solotur mod Ryan i FCK-målet. I anden halvleg, som var tæt, slog debutanten Tankuba Minteh OB-sejren fast, da han kom ind fra bænken og blev matchvinder efter endnu et koks i FCK-forsvaret. Med sine 18 år og 50 dage blev Minteh den yngste spiller til at score i sin Superliga-debut siden Nikolai Baden Frederiksen fra FC Nordsjælland (17 år og 149 dage).

OB har hentet nogle nye spillere op til afslutningen på transfervinduet, og har også fået nogle resultater i land på det seneste. Der er ingen tvivl om, at en sejr her i Lyngby vil lune gevaldigt og det vil vel også de facto afblæse krisesnakken i Ådalen. Med en sejr vil OB nemlig komme på 13 point, hvilket er det samme som AGF på femtepladsen før starten på 10. spillerunde.

Spil hos Oddset*