Lyngby vs OB

21. oktober 2020

Lyngby - OB: Bundopgør i fredagskampen i Superligaen

Lyngby - OB
Kampstart:
Fredag d. 23. oktober kl 19:00
TV / Stream
TV3 Sport / Viaplay
Betting Partner: bet365
1 X 2
3.75 3.75 1.90

Spil hos bet365*

Optakt: Lyngby - OB

Der er bundopgør i Superligaen fredag aften mellem Lyngby og OB, hvor hjemmeholdet jagter sæsonens første sejr, og hvor gæsterne ikke har vundet siden 1. spillerunde og tabt de sidste tre. Begge hold jagter altså vigtige point i kampen for at komme væk fra bunden i Superligaen.

Lyngby har kun vundet én af deres seneste otte Superliga-kampe mod OB. Fem har Lyngby tabt. Sejren kom i sidste sæson, da Lyngby vandt med 4-3 d. 10. november 2019. Holdene mødte hinanden i alt fire gange i sidste sæson, og OB vandt de tre andre opgør. I Odense vandt OB med 3-1 og 4-1, mens de også hentede en 2-1 sejr i Lyngby i juni 2020. Det var OBs første sejr i Lyngby i syv besøg.

Lyngbys generelle problemer mod OB strækker sig langt tilbage. Kun fire sejre til Lyngby er det blevet til i de sidste 25 Superliga-kampe mod OB. Tre af disse fire sejre kom på hjemmebane. 

Lyngby

De Kongeblå fra Lyngby jagter stadig sæsonens første sejr, og den kunne såmænd godt være kommet i sidste spillerunde i Vejle. Her var Lyngby foran to gange i kampen på scoringer af Emil Nielsen og debutanten Jens Martin Gammelby, som er udlejet til Lyngby fra Brøndby. 2-1 målet til Lyngby kom ovenikøbet kun fire minutter efter Lyngbys Marcel Rømer var blevet sendt tidligt i bad af dommer Mikkel Redder. Lyngbys føring holdt dog ikke kampen ud, for blot otte minutter efter Lyngby var kommet på 2-1, stod der i stedet 3-2 til Vejle. Et resultat som holdt kampen ud, og som i øvrigt var fuldt fortjent set over 90 minutter.

Lyngby har derfor stadig 0 point på udebane i denne sæson, og ligner mere og mere et godt bud på en nedrykker når sæsonen er omme. Skal de Kongeblå klare frisag, skal de som minimum hente en masse point på eget græs, og her er OB et af de hold, som Lyngby skal have point mod.

Spørgsmålet er dog om de får det. For Lyngby er uden karantæneramte André Riel og Marcel Rømer.

OB

OB er også ramt af karantæne, nemlig til Issam Jebali som afsoner sin sidste spilledags karantæne her mod Lyngby. Han var en af de helt store oplevelser hos OB i starten af sæsonen, men han har altså ikke været med siden han så rødt i 0-1 nederlaget hjemme mod Vejle. Siden den kamp har OB været i aktion i pokalen, hvor de slog Hillerød med 2-1 på udebane, og senest i Herning mod de danske mestre fra FC Midtjylland. En kamp OB tabte med 1-3. 

Det efterlader OB med kun fire point ud af 15 mulige efter fem spillerunder. De har dog også haft et på papiret svært startprogram, da de har mødt alle tre Top 3-hold fra sidste sæson: FCK, AGF og FCM. Herudover har de også haft fornøjelsen af FCN, endnu et Top 6-hold fra i fjor, og så selvfølgelig de velspillende oprykkere fra Vejle.

Bevares, i en super smal liga med kun 12 hold, vil man selvfølgelig møde hold fra Top 6 hele tiden og så igen. Derfor er OBs startprogram heller ikke nogen undskyldning som sådan. OB kunne og burde da også have fået flere point end tilfældet er. En ting er dog helt sikkert: Jakob Michelsens mandskab SKAL have tre point med hjem fra Lyngby, hvis man skal vise sig som en seriøs Top 6-kandidat denne sæson.

Foruden karantæneramte Jebali, er OB også stadig uden den langtidsskadede Mart Lieder. Til gengæld er Sveinn Aron Gudjohnsen tilbage i truppen, efter at have været i Corona-karantæne.

Spilforslag til Lyngby - OB odds

Lyngby har fået en uafgjort i begge deres første to hjemmekampe. 0-0 mod AaB og 2-2 mod SønderjyskE. I de to kampe skulle Lyngby dog prise sig lykkelige for, at overhovedet få point med ud af opgørene, for gæsterne var bedst i begge tilfælde. 

Lyngby scorede ganske vist to mål sidst i Vejle, men de har haft virkelig svært ved at tilspille sig store åbne målchancer indtil videre i sæsonen. Det tror vi fortsætter her mod OB, som faktisk har været godt spillende, trods den lidt magre pointhøst.

Samtidigt har Lyngby nu lukket 10 mål ind i fem kampe, to i snit pr. kamp, og OB har masser af offensive trusler. Sabbi ser ud til at blive en kæmpe gevinst for fynboerne, og han kommer formentlig til at gøre ondt på Lyngbys sårbare defensiv her.

Spilforslag: OB sejr til odds 1.90 hos bet365. Vi tror kampen ender 2-0 til OB, selv om Lyngby Stadion aldrig er et nemt sted at spille som udehold.

Spil hos bet365*