OB - AGF odds & spilforslag: Point til De Hviiie i målrigt Superliga brag

18. september 2019

OB - AGF optakt: Direkte duel om fjerdepladsen

OB og AGF mødes fredag d. 20. september 2019 i en direkte duel om fjerdepladsen i Superligaen. Læs OB - AGF optakt med spilforslag til kampen her!

Der venter os et brag i sub-toppen af Superligaen fredag aften, når OB og AGF tørner sammen i Odense. Begge hold vandt deres seneste kamp med 3-0, og der er da også generelt masser af mål i kampene mellem Striwerne og De Hviiie, så det kan blive en yderst underholdende affære på Nature Energy Park i Odense fredag aften.

Vi har set på odds på OB - AGF hos Youbet, hvor hjemmeholdet er favoritter trods gæsternes imponerende formkurve. Lige nu er der odds 2.10 på OB, odds 3.35 på AGF og odds 3.45 på uafgjort. Tror man på en handicap-sejr til ét af holdene, er der odds 3.75 på OB -1 mål, mens der er odds 6.80 på AGF -1 mål. Der er dog lagt op til et tæt opgør, og du kan læse vores spilforslag til OB - AGF i optakten forneden.

Spil hos Youbet

OB - AGF optakt

OB havde kun scoret to mål i de sidste fem kampe før mandagens 0-3 sejr i Silkeborg, og der var på den måde tale om en begyndende målkrise hos hjemmeholdet i dette opgør. Men OB spillede en rigtig god kamp på JYSK Park mod Silkeborg, og med tre scoringer i kampen har fynboerne igen fået hul på målbylden. Oliver Lund åbnede scoringen på en assist fra Bashkim Kadrii i Silkeborg med et hovedstødsmål, hvor Silkeborg igen så skidt ud i markeringerne i straffesparksfeltet, og herudover slog Bashkim Kadrii til to gange og scorede bl.a. det ene mål direkte på frispark. OB havde totalt styr på Silkeborg i det opgør, og sejren kunne nemt være blevet endnu større.

AGF tog i sidste runde i mod AaB - uden Lucas Andersen - hjemme på Ceres Park, og det blev et opgør som De Hviiie dominerede fra start til slut. Det var måske den bedste AGF-hjemmekamp vi har set i adskillige år, og her stod Mustapha Bundu for alle scoringerne i 3-0 sejren, som var fuldt fortjent. Det var samtidig AGFs femte clean sheet i træk i Superligaen, hvilket er en klubrekord. Defensivt ser AGF rigtig stærke ud i øjeblikket, og det bliver nærmest med garanti ikke ligeså nemt for OB at tilspille sig åbne målchancer mod AGF, som det var i mandagskampen mod Silkeborg.

OB har dog også holdt tre clean sheets i træk, så AGF'erne skal heller ikke forvente at kunne komme nemt til fadet mod OB, som kun har tabt én af fire hjemmekampe i denne sæson. Det nederlag kom i første spillerunde, hvor FCK sejrede i Odense med 2-3 efter at have været 2-0 nede indtil kort før pausen.

Ingen af klubberne har spillere i karantæne. OB må formentlig stadig under Ryan Johnson Laursen som sad over sidst mod Silkeborg med en skade. AGF må undvære den skadede keeper William Eskelinen, som er blevet erstattet af Aleksander Jovanovic på leje fra Huesca, og herudover er Nicklas Helenius også ude med en skade.

Helenius scorede i øvrigt målet til slutresultatet 2-2 på straffe for OB sidst AGF gæstede Odense i oktober 2018. Siden har de to klubber mødtes en enkelt gang i Superligaen, nemlig i en 1-2 OB-sejr i Aarhus d. 11. marts.

 

Spilforslag: Under 2,5 mål til odds 1.95

I vores spilforslag til OB - AGF tør vi ikke gætte på, hvilket hold der ender med at vinde kampen. Begge hold så rigtig stærke ud i 9. spillerunde, og i vores optik er der her tale om et helt åbent opgør. Vores spilforslag til kampen bliver i stedet, at kampen for engangs skyld ikke kommer til at byde på et stort antal mål. De fire seneste opgør mellem klubberne har budt på i alt 17 mål, hvilket giver et snit på 4,25 mål pr. kamp. Men begge hold har gjort det fortræffeligt defensivt i de seneste mange kampe, og vi tror begge hold kommer til at stå godt defensivt igen i dette opgør.

OB har holdt tre clean sheets i træk, og i øvrigt fem clean sheets i de sidste seks kampe som har givet 11 ud af 18 mulige point. AGFs seneste form peger i samme retning. AGF er inde i en forrygende stime med 13 point ud af 15 mulige i de sidste fem kampe. Her har AGF'erne ikke lukket et eneste mål ind, og Niklas Backman har i den grad fået styr på AGF-forsvaret siden han kom tilbage på fuld skrue for aarhusianerne.

Vi tror derfor på en målfattig kamp, og spiller Under 2,5 mål til odds 1.95 hos Youbet.

Spil hos Youbet

 

Statistik: OB vs AGF

Head to head:

 • OB og AGF har mødt hinanden 64 gange i Odense i Superligaen: 39 OB sejre, 15 AGF-sejre og 10 uafgjorte. Målscoren er 140 - 80 i OBs favør.
 • I alt har OB og AGF mødt hinanden 131 gange i Superligaen: 58 OB-sejre, 43 AGF-sejre og 30 uafgjorte. Målscoren er 241 - 200 i OBs favør.
 • OBs 1-2 udesejr mod AGF i marts 2019 endte en stime på fem Superliga-kampe uden OB-sejre over AGF (V0-U2-T3). Bashkim Kadrii og Troels Kløve scorede for OB, efter AGFs Kasper Lunding havde åbnet scoringen for AGF.
 • OB kan nu vinde sammenhængende kampe mod AGF for første gang siden to 2-1 sejre ude og hjemme i 2016/17-sæsonen.
 • OB har vundet én af deres sidste seks hjemmekampe mod AGF i Superligaen (V1-U3-T2), en 2-1 sejr d. 30. september 2016.
 • OB har scoret mindst to gange i fem af de sidste seks hjemmekampe mod AGF, men har kun vundet én.
 • Sidste gang OB og AGF mødte hinanden i Odense i ligaen var d. 6. oktober 2019. Hjemmeholdet var nede med to mål, men fik 2-2. Jakob Ankersen og Tobias Sana scorede for AGF, før Jacob Barrett Laursen og Nicklas Helenius (straffe) udlignede for OB.

OB:

 • OB er 2-1-1 på hjemmebane i denne sæson med en målscore på 7-4.
 • OB er 4-2-3 efter ni spillerunder med en samlet målscore på 13-9.
 • Sander Svendsen og Bashkim Kadrii er delte OB-topscorere med hver fire mål. Troels Kløve (3), Oliver Lund (1) og Jacob Barrett Laursen (1) har scoret OBs øvrige mål.

AGF:

 • AGF er 1-2-2 på udebane i denne sæson med en målscore på 6-5.
 • AGF er 4-2-3 efter ni spillerunder med en samlet målscore på 12-6.
 • Mustapha Bundu er AGFs topscorer med fire mål. Jón Dagur Thorsteinsson (2), Jakob Ankersen (2), Patrick Mortensen (1), Nicklas Helenius (1), Jesper Juelsgård (1) og Bror Blume (1) har scoret AGFs øvrige mål.

Dommer, kort, frispark og straffespark:

 • Kampen dommer, Mikkel Redder, har givet 13 gule kort og 0 røde kort i sine fire kampe i denne sæson. Et snit på 3,3 gule kort pr. kamp. Han har dømt to straffespark, begge til udeholdet i sine kampe.
 • OB har begået 91 frispark og har modtaget 21 gule kort og 0 røde kort. Bashkim Kadrii og Jeppe Tverskov har hver fået fire gule kort i sæsonen.
 • AGF har begået 108 frispark og fået 21 gule kort og 1 rødt kort. Nicolai Poulsen har fået fem gule kort og et rødt kort.
 • OB har fået tre straffespark og scoret på to. 
 • OB har begået 0 straffespark.
 • AGF har fået 1 straffespark og scorede på det.
 • AGF har begået 1 straffespark, som også blev omsat til scoring.

Mål, afslutninger og hjørnespark:

 • OB har haft 122 afslutninger: 44 på mål, 44 forbi mål, 34 blokeret og scoret 13 mål (ekskl. selvmål).
 • AGF har haft 108 afslutninger: 35 på mål, 41 forbi mål, 32 blokeret og scoret 12 mål (ekskl. selvmål).
 • OB har haft 46 hjørnespark og scoret på 2. Imod har OB haft 24 (færrest i ligaen) og lukket ét mål ind.
 • AGF har haft 43 hjørnespark og scoret på 1. Imod har AGF haft 46 og lukket ét mål ind.

Spil hos Youbet