OB - AGF odds & spilforslag: Point til De Hviiie i målrigt Superliga brag

4. august 2022

OB - AGF optakt: Fortsætter nedturen for bundholdet?

OB og AGF mødes i Odense søndag d. 7. august kl. 18:00 i 4. spillerunde. Se OB vs AGF optakt med odds og spilforslag her!

I sidste sæson lykkedes det ikke for AGF at besejre OB. Man var tæt på en enkelt gang, hvor OB udlignede langt inde i overtiden, men OB fik to sejre og to endte uafgjort. Sidst AGF var på besøg her i Odense i 28. spillerunde, vandt OB 1-0 på et mål af Jakob Breum.

Spørgsmålet er, om OB kan få tre point igen. De har i den grad brug for fuldt udbytte, da de indtager 12. og sidstepladsen i Superligaen. Samtidig har præstationerne været tæt på elendige i de første tre kampe, og tabte med hele 1-5 i den seneste hjemmekamp mod FC Midtjylland.

I AGF er der derimod masser af positive ting at berette om, og hvis AGF'erne leverer en stærk præstation i Odense, kan det blive en svær kamp for det lettere kriseramte hjemmehold.

Spil hos Oddset*

OB - AGF
Kampstart:
Søndag d. 7. august kl. 18:00
TV / Stream
6eren / Discovery +
Dommer:
Morten Krogh
Karantæner:
Ingen
Betting Partner: Oddset
1 X 2
2.55 3.40 2.75
Spil hos Oddset*

 

Odds: OB - AGF spilforslag

Pilen peger i hver sin retning hos de to mandskaber. I OB indtager man sidstepladsen i ligaen, og det er fortjent. De har skabt færrest afslutninger af alle hold, og lukket flest mål ind med ni styks i tre kampe. Forsvaret og defensiven generelt har været rigtig skidt kørende, og tilladt alt for nemme mål imod sig. Det forsøger man at lappe på med en ny keeper, men vi tror ikke det løser alle OBs problemer på den korte bane.

AGF har derimod været godt kørende i deres to seneste kampe. De blev begge spillet i Aarhus, så De Hviie nød også godt at hjemmebanen. Men ikke desto mindre så AGF gode ud mod både Viborg og Randers. Defensivt tillod AGF stort set intet imod sig mod Randers, og vi forventer, at de også defensivt kan gøre det svært for OB, som nok stadig mangler Jebali og Sabbi.

Samtidig har AGF fået meget mere gang i deres offensiv under Uwe Rösler. Det nye system med to angribere oppe foran, ser ud til at pakke AGF godt, og makkerparret Haugen og Mortensen ser ud til at blive bedre og bedre for hver kamp. Det samme gør relationerne i øvrigt andre steder på banen.

Vi ser et AGF-hold i fremdrift, og et OB-hold i krise. Fortsætter de tendenser på søndag, bør det her ende med en sejr til gæsterne. Derfor tipper vi AGF-sejr til odds 2.75 hos Oddset, og gætter på kampen ender 2-0 til De Hvide.

Spil hos Oddset*

 

Odense Boldklub

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
2/7 OB - AC Horsens
Træningskamp
1-3
9/7 OB - Vejle
Træningskamp
2-3
18/7 OB - FC Nordsjælland
1. spillerunde
0-2
24/7 Randers FC - OB
2. spillerunde
2-2
29/7 OB - FCM
3. spillerunde
1-5

Det har ikke kørt for OB i starten af den nye sæson. Træningskampene bød på lunkne resultater, og det er fortsat ind i de første spillerunder. Kun ét point i de første tre kampe, og det kunne meget vel være blevet til nul, hvis Randers havde været skarpere i 2-2 kampen i 2. spillerunde. Her formøblede OB endda en 2-0 føring ved pausen.

OBs problemer er til at få øje på. Offensivt har man skabt færrest afslutninger på mål af alle 12 hold i rækken, og i forsvaret har man lukket ni ind - flest af alle hold. Hans Christian Bernat i OB-buret er gjort til syndebuk, og der er nu hentet en erfaren erstatning i Martin Hansen. Men OB-forsvaret har generelt sejlet rundt i de første tre kampe, og skylden er ikke alene Bernats. I anden spillerunde kom han trods alt på Rundens Hold hos Superliga.dk, så det har ikke været dårligt det hele.

Immervæk er der nu en ny mand i målet hos OB. 32-årige Martin Hansen har været rundt omkring, siden han i 2006 skiftede fra Brøndby U17 til Liverpools U18-hold. Med flere stop i engelsk, hollandsk, tysk, schweizisk og norsk fodbold, har den nye OB-keeper masser af erfaring med til Ådalen, men løser det alle OBs defensive problemer? Næppe. Det bør dog give mere stabilitet mellem stængerne, for Bernat - talentfuld som han er - har kostet mål i flere omgange.

Andreas Alm har masser af problemer at tage stilling til med sit OB-hold, og pilen peger i den grad i den forkerte retning. Det gjorde den også i lange perioder i sidste sæson, hvor OB på et tidspunkt også havde sat kursen mod nedrykningsstregen. Man sluttede godt af, og endte med at være med i kampen om 7. pladsen, men problemerne er tilbage hos det fynske fodboldflagskib.

En del af årsagen til at pilen igen peger den forkerte retning, skal nok også ses i lyset af Jebalis-, Sabbis- og Ivancevics skadesfravær. OB har manglet Jebali og Sabbi i offensiven, og Ivancevic i forsvaret. Ingen af de tre er i skrivende stund meldt klar til AGF-kampen.

Se Superliga Odds hos Oddset*

 

AGF

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
2/7 Brøndby - AGF
Træningskamp
1-2
8/7 SønderjyskE - AGF
Træningskamp
2-1
17/7 Brøndby - AGF
1. spillerunde
1-0
24/7 AGF - Viborg
2. spillerunde
3-1
31/7 AGF - Randers FC
3. spillerunde
0-0

Mens krisen kradser på Fyn, blæser der positive vinde omkring Byens Hold i Smilets By. Pilen peger i hvert fald i den rigtige retning. Uwe Röslers mandskab fik ikke den bedste start på sæsonen, og det nye spilsystem, på Vestegnen i sæsonpremieren. Men siden har AGF spillet to rigtigt gode hjemmekampe.

Først blev det til en overlegen 3-1 sejr over Viborg, hvor AGF var klart bedst over 90 minutter. Det samme billede så vi sidst mod Randers, hvor AGF's defensiv så solid ud og ikke gav mange chancer væk. I den anden ende havde AGF store muligheder for at komme på tavlen, men det sluttede 0-0. Præstationen kunne man dog ikke sætte en finger på. Lidt mere skarphed, så havde AGF vundet den kamp med 2-0. Patrick Carlgren i Randers-målet spillede dog en stor kamp, og holdt altså AGF'erne fra fadet.

Det er ikke fordi AGF har leveret fantastisk fodboldspil, men det er tydeligt at der er sket noget siden Uwe Rösler er ankommet. Det er et helt, helt anderledes AGF-hold, end vi så i foråret under David Nielsen. De spiller nu rent faktisk fodbold, og det ser ud til at blive bedre og bedre, kamp for kamp. Der er masser at bygge på.

Den nye tre-back bagkæde med Tingager, Bisseck og Thomas "TK" Kristensen så rigtig solid ud mod Randers sidst, og hvis de kan levere på samme niveau her mod OB, ligner det at de kan holde OBs i forvejen lidt skrantende offensiv stangen.

Samtidig har de nye signings i AGF gjort det godt. Mads Emil Madsen kom på Månedens Hold for juli hos Superliga.dk, og også Sigurd Haugen og Tobias Mølgaard har gjort det godt. 

Jo, der er meget positivt at sige om AGF i øjeblikket, og ikke meget negativt. Spændende er det, om de kan bygge på her i Odense og snuppe tre point mod de kriseramte fynboer.

Se Superliga Odds hos Oddset*