OB - Brøndby: Odds, spilforslag og statistik til Superliga-gyseren i Odense

12. februar 2020

OB - Brøndby: Sandhedens time for BIF i Odense

OB tager imod Brøndby i forårspremieren i Superligaen søndag d. 16. februar kl. 18:00 i Odense. Både OB og Brøndby er under et vis pres her, for OB fik kun ét point i de sidste fem kampe i efteråret, og er nu kun på 9. pladsen i Superligaen. Det er altså ved at være sidste udkald, hvis OB'erne skal med i Top 6 i år, og Brøndby skal også ud og bevise, at man stadig har et hold der er Top 6 værdigt, efter klubben har sagt farvel til flere store profiler denne vinter.

Vi har set på OB - Brøndby odds hos Youbet, hvor Striwerne er favoritter før kick off. Lige nu er der odds 2.15 på OB, 3.70 på uafgjort og odds 3.15 på Brøndby. Kampen mellem OB og Brøndby vises på 3+ og Viaplay, og forneden er vi klar med optakt og spilforslag til opgøret i Odense.

Spil hos Youbet*

OB vs Brøndby optakt

OB fik en katastrofal afslutning på efteråret i Superligaen, da man tabte fire af de fem sidste kampe op til vinterferien. OB tabte til Lyngby, FCM, AC Horsens og FC København, og fik uafgjort hjemme mod AaB. Kun ét point af 15 mulige i de kampe sendte OB ud af Top 6 og ned på en niendeplads, og Striwerne har nu deres arbejde skåret ud for sig i kampen om at nå med i Mesterskabsslutspillet om seks spillerunder. Det er naturligvis ikke for sent endnu, for der er kun et point op til AaB på sjettepladsen, men der skal nogle sejre på bordet i de kommende spillerunder.

I træningskampene efter nytår hos OB gjort det glimrende. Fire af de seks testkampe er vundet, og det er blevet til to uafgjorte. Særligt generalprøven mod AC Horsens var godkendt, da OB sejrede med 3-0 over Superliga-kollegaerne. Her scorede Issam Jebali to mål (det første på straffe), mens Sander Svendsen blev noteret for det tredje mål for fynboerne. Det er også de to spillere, som skal bære OBs offensiv i foråret, da OB har solgt klubbens topscorer, Bashkim Kadrii, i vinterens transfervindue. 

Foruden Kadrii har OB også sagt farvel til Anders K. Jacobsen, men har hentet Mart Lieder i SønderjyskE som erstatning samt Sabbi i Hobro. Sidstnævnte støder dog først til OB-truppen til sommer, selv om man prøvede at få ham til Odense allerede her i foråret. Generelt var det et udmærket vindue for OB.

Det samme kan ikke umiddelbart siges om Brøndby. Godt nok var det vigtigt for Brøndby at få nogle transferpenge i den tomme pengekasse, og samtidigt reducere lønomkostningerne i klubben, men det er i den grad også gået ud over styrken i spillertruppen. Alene salget af Kamil Wilczek kommer til at kunne mærkes, og samtidigt har man også skilt sig af med Dominik Kaiser og Hany Mukhtar. Trioen Wilczek, Kaiser og Mukhtar stod tilsammen for 27 af Brøndbys 37 mål i efteråret, og der er ikke hentet det store ind på Vestegnen.

Det bliver altså nogle unge talenter, som sammen med profiler som Tibbling, Hedlund, Radosevic, Vigen og den nye anfører Andreas Maxsø, skal holde Brøndby i Top 6, og gå efter medaljerne og europæisk kvalifikation. Det ligner lidt af et sats, klubben er ude i, og det bliver særdeles spændende at se, om Brøndby kan gøre sig gældende i medaljekampen, eller om de rutsjer ud af Top 6 i de næste seks spillerunder.

Læs også: Vinder Brøndby medaljer eller glider de ud af Top 6?

Spilforslag: OB får en tiltrængt sejr over BIF

Brøndby hentede 22 af deres i alt 32 point i efteråret på eget græs, og har ikke været specielt gode på udebane i denne sæson. Vi må blankt erkende, at vi tror Niels Frederiksens mandskab går et svært forår i møde, og vi tror også, det starter med et nederlag i Odense.

Generalprøven var i hvert fald ikke for god for Brøndby, som tabte med 1-3 til SønderjyskE forleden. Godt nok med mange unge spillere på banen, men Niels Frederiksen leder måske også stadig lidt efter sine foretrukne 11 spillere i startopstillingen.

OB har i vores optik den stærkeste spillertrup af de to hold i øjeblikket, og har samtidig fordel af hjemmebanen. Odds 2.15 på OB sejr hos Youbet bliver vores spilforslag til kampen.

Spil hos Youbet*