OB - Lyngby BK optakt: Odds, spilforslag og statistik

29. juni 2020

OB - Lyngby BK: Gæsterne jagter vigtig men sjælden sejr i Odense

OB tager mandag aften mod Lyngby i Gruppe 1 i slutspillet, hvor fynboerne kan sikre sig mod nedrykning og en plads i Europa Playoffs med en sejr. Lyngby er derimod på jagt efter en sjælden sejr i Odense, til deres indbyrdes kamp mod SønderjyskE om at undgå tredjepladsen. Uanset hvordan det går SønderjyskE mod Silkeborg, vil Lyngby nemlig være mere eller mindre tvunget til at få point - og helst tre af slagsen - i dette opgør.

OB er favoritter, når vi ser på odds på OB vs Lyngby hos bookmakerne. Hos Youbet er der odds 1.83 på Lyngby, 3.65 på uafgjort og odds 4.20 på Lyngby. Kampen fløjtes igang mandag d. 29. juni kl. 19.00 og vises på TV3 Sport og Viaplay.

Spil hos Youbet*

Optakt: OB vs Lyngby

OB har vundet syv af de seneste otte Superliga hjemmekampe mod Lyngby, og gæsterne hentede deres seneste sejr i Odense i november 2016. Dengang vandt Lyngby 2-1 på to mål af Jeppe Kjær. Det hører dog til sjældenhederne at Lyngby vinder i Odense. I alt er der spillet 36 Superliga-kampe mellem OB og Lyngby i H.C. Andersens fødeby, og kun ni gange har Lyngby vundet. Kun to gange har Lyngby vundet i Odense på denne side af årtusindeskiftet, mens fem af sejrene ligger tilbage til 1980'erne.

Tidligere på sæsonen vandt OB med 4-1 da Lyngby gæstede Odense i grundspillet, bl.a. takket været to mål af Sander Svendsen. Det er dog snart et år siden, nemlig d. 22. juli 2019. Sander Svendsen er nu noteret for 11 mål for OB i denne sæson, og er klubbens topscorer. Ni af de elleve mål er banket ind her på Nature Energy Park.

OB lader til at have fået vind i sejlene igen. Tre af de fire seneste kampe er vundet, men nederlaget i Silkeborg på hele 6-0 spøger dog stadig lidt i kulissen. Den kamp beviste, at OB'erne har et ekstremt lavt bundniveau, men det har dog set solidt ud i de seneste kampe. Her har OB vundet 2-0 i SønderjyskE og senest med 2-1 i Lyngby i sidste weekend. Kun AGF (10 point) har fået flere point end OB (9 point) i de fire sidste spillerunder.

Lyngby kommer altså ind til opgøret med et dugfriskt nederlag til OB i bagagen. Ovenikøbet hjemme, hvor Lyngby har hentet størstedelen af deres point i denne sæson. Kun syv af Lyngbys i alt 33 point er hentet på udebane, hvor det kun er blevet til én sejr i denne sæson.

Det er ikke kun på udebane at Lyngby har haft svært ved at vinde på det seneste. De er uden sejre i deres syv seneste kampe i Superligaen, og har ikke vundet siden de slog Esbjerg med 2-0 hjemme i slutningen af februar.

I 1-2 nederlaget til OB i sidste kamp, kom Lyngby foran med 1-0 via Rezan Corlu, men formåede altså ikke at holde føringen eller at få point ud af kampen. Målscoreren var tydeligt skuffet efter nederlaget:

"Vi er selvfølgelig skuffede over, at vi tabte. Vi har ikke præsteret så godt i de sidste par kampe og har sat os i en lidt dårlig situation. Vi er meget bedre end det her, og det har vi også vist før, så vi er selvfølgelig skuffede og trætte. Vi må bruge den næste uge på at snakke tingene igennem og forhåbentlig få selvtillid", sagde Corlu til klubbens egne medier.

Umiddelbart ligner Lyngby det hold, som kommer til at trække Sorteper i kampen mod SønderjyskE om at undgå tredjepladsen i gruppen, hvis ikke snart formkurven vender.

Startopstillinger i OB - Lyngby

Hverken OB eller Lyngby har spillere i karantæne til mandagens kamp. Herunder ses forventede startopstillinger i OB - Lyngby, som bliver endeligt bekræftet ca. en time før kampstart:

Spilforslag: OB henter sikker sejr

OB kan altså sikre sig endegyldigt mod nedrykning med en sejr her, og samtidig spille sig til en plads i de kommende Europa Playoffs, hvor guleroden ultimativt er en kamp mod Superligaens nr. 3 om en plads i Europa i næste sæson. OB har været godt kørende i de seneste kampe, og viste stort format, da de fik vendt et truende nederlag på en svær udebane i Lyngby til sejr i sidste runde.

Lyngby har derimod set ud som om de er ramt af gummiben her, hvor sæsonen spidser til, og fårene skal skilles fra bukkene. De har heller ikke just Superligaens bredeste og mest profilspækkede trup, og måske er det stramme kampprogram bare for meget for Lyngby på nuværende tidspunkt. Point er der i hvert fald ikke kommet mange af, og spillet har heller ikke været prangende.

Vi tror OB gør arbejdet færdigt og vinder endnu en sejr her. Det kan ovenikøbet ende med lidt af en øretæve til Lyngby, som har været svage på udebane hele sæsonen. OB vandt sidst med 4-1 da Lyngby kom på besøg, og vi tror de vinder komfortabelt igen denne gang.

Overvej et spil på OB med handicap! Hos Youbet får man OB -1 mål til odds 3.15, hvilket bliver vores spilforslag til kampen. Dermed er der altså gevinst, hvis OB vinder kampen med mindst to mål flere end Lyngby.

Spil hos Youbet*