OB - Viborg

11. maj 2022

OB - Viborg optakt: Topbrag i kvalifikationsspillet

OB og Viborg mødes i et topbrag i kvalifikationsspillet, hvor syvendepladsen er på spil. Se OB vs Viborg optakt, spilforslag og odds til kampen på Nature Energy Park torsdag d. 12. maj kl. 18:00.

De fynske Striber er på en must win opgave hjemme mod Viborg, når der fløjtes op til topbraget i kvalifikationsspillet torsdag kl. 18:00. Viborg holder syvendepladsen med 37 point, ét flere end OB på ottendepladsen. Derfor er det kun sejren der tæller for hjemmeholdet, mens gæsterne måske vil være mere tilfredse med et enkelt point.

Spil hos Oddset*

OB - Viborg
Kampstart:
Torsdag d. 12. maj kl 18:00
TV:
Canal 9 / discovery+
Dommer:
Mikkel Redder
Karantæne:
Mads Lauritsen (VFF)
Odds
Betting Partner: Oddset.dk
1 X 2
2.15 3.55 3.30
Spil hos Oddset*

 

Odds: OB vs Viborg spilforslag

OB har været godt kørende i snart to måneder, hvor det ikke er blevet til et eneste nederlag i ni kampe. Hjemme på Nature Energy Park har OB'erne generelt været stærke i denne sæson, og specielt her i foråret. Men Viborg har også kun tabt tre ud af 14 udekampe i hele sæsonen, så viborgenserne plejer altså at få point når de spiller på udebane. 

Der er på mange måder lagt op til et tæt opgør. OB er selvfølgelig favoritter, hvilket både formkurver og hjemmebanefordel understøtter. Men Viborg er et svært hold at besejre, og i de 12 kampe her i foråret har Viborg scoret i de 10. Kun i 2-0 nederlag hjemme mod FCK og ude mod FCN, er Viborg gået forgæves. Så Viborg bør også have gode chancer for at bidrage til måltotalen. 

Vi tror det bliver et underholdende opgør, som kan svinge begge veje. Gæsterne har dog måske ikke det store incitament til at jagte en sejr i de døende minutter, hvis stillingen er uafgjort. 

Vi forudsiger, at OB kommer til at tage en føring ved pausen, hvor Viborg kommer tilbage i anden halvleg og får det ene point med hjem. Derfor bliver vores spilforslag at spille OB / Uafgjort til odds 13.50 på halvleg/fuldtid-markedet. Det er selvfølgelig et langskud, men OB har i denne sæson haft tendenser til at starte godt, for at gå kolde sidst i kampen og formøble en føring.

Spil hos Oddset*

Odense Boldklub

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
24/4 AGF - OB 1-2
27/4 SønderjyskE - OB (pokal) 1-2
1/5 OB - AGF 1-0
5/5 OB - SønderjyskE 3-0
8/5 FCN - OB 1-1

Det er små to måneder siden OB sidst tabte en kamp i Superligaen, men det var tæt på Farum i weekenden. Her kom OB bagud sent i opgøret, men FCNs føring holdt kun kortvarigt, for OB slog omgående tilbage ved Issam Jebali og sikrede dermed et vigtigt point på Right To Dream Park.

Inkl. pokalkampene mod SønderjyskE er det nu ni kampe siden OB sidst har tabt. Seks sejre og tre uafgjorte er det blevet til siden 2-0 nederlaget i Vejle d. 20. marts. Dermed har OB altså stadig en god chance for at snuppe den syvendeplads, som giver adgang til Europa Playoffs. Samtidig har OB selvfølgelig også chancen for Europa i pokalfinalen.

OB har ingen spillere i karantæne, men sidst måtte fynboerne undvære Sander Svendsen, Mikkel Hyllegaard, Tarik Ibrahimagic og Aron Elís Thrándarson med skader.

Se Superliga Odds hos Oddset*

Viborg FF

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
14/4 AGF - Viborg 0-2
17/4 Viborg - OB 1-1
24/4 FCN - Viborg 2-0
29/4 Viborg - FCN 1-1
9/5 Viborg - Vejle 2-2

Viborg har haft en glimrende sæson, og lå længe i toppen af kvalifikationsspillet. Men Viborg er nu uden sejre i de fire sidste kampe, og med kun tre ud af 12 mulige point i de fire kampe, har Viborg altså tabt terræn i toppen af gruppen. OB er kommet buldrende bagfra, og nu er Viborgs førsteplads i gruppen for alvor under angreb.

Senest var Viborg kun få minutter fra at afgive topplaceringen til OB, da de grønne var bagud med 1-2 hjemme mod Vejle med få minutter igen. Det endte 2-2, og det var fortjent at Viborg fik noget med fra kampen, for de skabte klart flest chancer og havde i store perioder Vejle i knæ. Det udlignende mål til 2-2 var dog genstand for megen debat, da der øjensynligt var hånd på bolden umiddelbart før scoringen. VAR bestemte dog, at målet skulle have lov at stå.

Umiddelbart råder Jacob Friis over en noget nær komplet trup, men han må dog se bort fra stopperen Mads Lauritsen, som sidder ude med karantæne. Det gjorde han også første gang Viborg var på besøg i Odense i grundspillet. Dengang var Viborg hårdt ramt af fravær i forsvaret med flere karantæner og skader, men alligevel sejrede Viborg med 3-2. Sebastian Grønning, som altså ikke er i klubben mere, blev noteret for to af Viborgs mål i den sejr.

Nu er spørgsmålet om Viborg kan forsvare deres syvendeplads ved igen at tage point fra OB i Odense.

Se Superliga Odds hos Oddset*