Optakt: Randers - FCK odds og spilforslag

13. maj 2022

Randers FC - FC København optakt: Sikrer Løverne sig guldet i Kronjylland?

Randers FC og FC København tørner sammen i Kronjylland søndag d. 15. maj kl. 16:00 på Cepheus Park Randers. Se RFC vs FCK optakt, odds og spilforslag her!

Randers er på femtepladsen med 43 point, et flere end Brøndby under sig og to færre end AaB over sig. Hestene er altså på en must win mission, hvis de vil overhale AaB inden nordjyderne senere på dagen tager mod Brøndby.

FC København tog et syvmileskridt mod guldet i midtugen med en 2-1 sejr over Silkeborg, mens FCM tabte to point hjemme mod Brøndby. Der er nu tre point ned til FCM, og FCK kan sikre sig mesterskabet - dog ikke matematisk - med en sejr i Randers. Tre point til Løverne betyder, at de er mindst tre point foran FCM før sidste spillerunde med en markant bedre målscore.

Aktuelt kan FCK ende med endegyldigt at vinde mesterskabet på mandag, uden selv at være i aktion på dagen. Her møder FCM nemlig Silkeborg på udebane, og efter det opgør kan FCK officielt blive danske mestre, hvis de er fire point foran FCM.

Spil hos Oddset*

Randers FC vs FCK odds og spilforslag

Randers FC - FC København
Kampstart:
Søndag d. 15. maj kl. 16:00
TV / Stream
3+ / Viaplay
Dommer:
-
Karantæner:
Simon Graves (RFC)
Nicolai Boilesen (FCK)
Kevin Diks (FCK)
Betting Partner: Oddset
1 X 2
3.95 3.55 1.95
Spilforslag
FCK:
Odds 1.95
Spil hos Oddset*

FC København vandt de to første kampe i sæsonen mod Randers med 2-0 ude og 3-0 hjemme. Til gengæld vandt Randers det seneste indbyrdes opgør i Mesterskabsspillet med 1-0 i Parken. 

Man kan derfor ikke helt afskrive Randers FCs chancer i denne kamp. Det er trods alt kun tre uger siden de sidst slog Løverne. Men man må sige, at FCK spillede en rigtig god kamp sidst i Parken mod Silkeborg, mens Randers har haft en evne til at jokke i spinaten i de seneste kampe.

Randers er altid et kompetent hjemmehold, som kun yderst sjældent bliver kørt over i egen hule. Så der venter nok også FCK en svær kamp her. Men vi tror Løverne fik så meget blod på tanden med sejren sidst over Silkeborg, at de nu kommer til at køre mesterskabet i hus.

Derfor byder vi ind på en FCK-sejr til næsten even money. Der er odds 1.95 på FCK hos Oddset, hvilket bliver vores spilforslag til RFC vs FCK.

Spil hos Oddset*

 

Randers FC

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
19/4 RFC - Silkeborg 1-2
24/4 FCK - RFC 0-1
1/5 RFC - Brøndby 2-1
6/5 Silkeborg - RFC 1-0
11/5 RFC - AaB 2-2

To spillerunder i træk har en frustreret Vito Hammershøy-Mistrati været tæt på nedsmeltning for rullende skærm efter slutfløjtet i Randers FCs kampe. I Silkeborg var frustrationen tydelig for enhver i anførerens kropssprog og retorik ovenpå Silkeborgs sene sejrsmål, og i onsdags var det Simon Graves' røde kort, som fik Mistrati til at revse sin holdkammerat.

"Det er et fint nok resultat, når nu vi er en mand i undertal, men vi dummer os helt vildt igen. Vi havde vundet den her kamp stensikkert, hvis vi havde haft 11 mand på banen", sagde Mistrati og fortsatte:

"Jeg håber han ærgrer sig, for han sælger holdet, og det er dumt, når vi er i en situation, hvor vi skal vinde kampene, og især fordi det var på midten af banen". 

Det var da også et tåbeligt rødt kort i en komplet ufarlig situation midt på banen, så man forstår Mistratis frustration. Specielt fordi Randers var godt med i kampen med en 2-1 føring, og dermed lå Hestene lunt i svinget på vejen mod de tre point.

Med kun ét point i de sidste to kampe er Randers nu også i en situation, hvor fjerdepladsen ser svær ud at opnå. Dermed kan det komme til at betyde nul Europa-bold i næste sæson for Hestene. Men intet er afgjort endnu, for det er tæt mellem de hold i bunden af Mesterskabsspillet, og med 4-6 point i de to sidste kampe, er der gode chancer for en fjerdeplads til Hestene.

Stephen Odey vender tilbage fra karantæne, mens Simon Graves er ny mand på karantænelisten. Marvin Egho, Joel Kabongo, Mikkel Kallesøe og Alhaji Kamara er formentlig stadig skadet.

 

Se Superliga Odds hos Oddset*

FC København

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
18/4 FCK - Brøndby 2-0
24/4 FCK - Randers FC 0-1
1/5 FCM - FCK 0-0
8/5 Brøndby - FCK 1-1
11/5 FCK - Silkeborg 2-1

I FC København kan man vist godt begyndte at printe t-shirts med skriften "Danske Mestre 2021/22", for meget skal gå galt nu for Løverne, hvis ikke guldet skal havne i hovedstaden i år. Sagen er nemlig den, at FCK er tre point foran FC Midtjylland, og FCK vil med 99,9% sikkerhed blive danske mestre, hvis de kan vinde bare én af de næste to kampe. 

FCK har nemlig en +32 målscore, mens FCM har +22. Det virker utænkeligt, at FCM skulle indhente den måldifference, så derfor skal FCM reelt hente fire point på FCK i de sidste to runder. Det vil kræve at FCK kun får max. ét point tilsammen mod Randers ude og AaB hjemme, mens FC Midtjylland SKAL vinde på JYSK Park i derbyet mod Silkeborg og hjemme mod Randers i sidste runde.

Spillet har ikke været prangende i et stykke tid hos FC København, men der var i den grad fremgang at spore i den seneste 2-1 sejr over ellers velkørende Silkeborg. Her havde FCK et rigtig stærkt udtryk i stort set hele kampen, og tog også fortjent en 2-0 føring undervejs. Der kom lidt spænding ind i kampen til sidst med Silkeborgs reducering, men FCK'erne holdt hovedet koldt og kørte de tre point i land.

Det var i øvrigt en FCK opstilling, som de færreste havde set komme. Khouma Babacar var vraget som spydspids i angrebet, hvor Jess Thorup i stedet havde valgt Hakan Aron Haraldsson til opgaven. Han fik ikke scoret, men det gjorde Isak Bergmann Johannesson derimod to gange. Sidstnævnte bør have sikret sig en plads i startopstillingen i Randers, men spørgsmålet er, hvem der starter inde i front. Umiddelbart kunne der godt blive tale om genvalg til alle mand på de offensive pladser.

Til gengæld må FCK skifte lidt ud defensivt, for Thorup må undvære Kevin Diks og Nicolai Boilesen med karantæner. Diks var også ude sidst, hvor den unge U19-landsholdsspiller Elias Jelert i stedet spillede en rigtig god kamp på venstre back. Han kan også meget vel få genvalg her, nu hvor Diks, Boilesen og Victor Kristiansen alle er ude. 

Jess Thorup vil også håbe at David Khocholava når at blive klar til kampen. Ellers skal der også findes løsninger centralt. Jens Stage, Akinkunmi Amoo og Nicolai Jørgensen forventes også alle at være ude.

Se Superliga Odds hos Oddset*