Randers vs Silkeborg logo

16. september 2022

Randers FC - Silkeborg optakt: Jysk topopgør

Randers FC tager mod Silkeborg IF søndag d. 18. september kl. 14:00 i Superligaens 10. spillerunde. Se RFC vs SIF optakt, odds og spilforslag her!

Der er topopgør på Cepheus Park Randers, når Hestene tager imod Silkeborg IF på søndag. Randers er nr. 2 i tabellen, mens Silkeborg er nr. 4. Kun tre point adskiller de to hold, så SIF kan byde ind i kampen om Top 2 med en sejr. Men Randers har endnu ikke tabt i denne sæson, og Silkeborg har måske også trætte ben efter en hård duel med West Ham sent torsdag aften.

Spil hos Oddset*

Randers FC - Silkeborg IF
Kampstart:
Søndag d. 18. september kl. 19:00
TV / Stream
TV3 Sport / Viaplay
Dommer:
Peter Kjærsgaard
Karantæner:
Ingen
Betting Partner: Oddset
1 X 2
2.50 3.45 2.80
Spil hos Oddset*

 

Odds: RFC - SIF spilforslag

Silkeborg er inde i en god stime mod Randers FC. Klubben fra Søhøjlandet har slået kronjyderne i fire af de sidste fem indbyrdes opgør. Men Randers har dog overordnet set vundet seks af de sidste ni hjemmekampe mod Silkeborg, og har scoret hver eneste gang i de ni kampe.

Samtidig er Randers stadig ubesejret i denne sæson, så det er et formstærkt hjemmehold, som tager imod et formentlig mærket Silkeborg-mandskab efter kampen torsdag aften mod West Ham.

Nicklas Helenius var et målmonster for Silkeborg i sidste sæson, men han har nu ikke scoret i de sidste seks ligekampe. Han fik bolden i nettet mod West Ham, men målet blev frarøvet SIF og Helenius af dommeren. Spørgsmålet er, om Silkeborgs offensiv, uden Vallys og med en kold Helenius i front, kan få bugt med Randers' solide forsvar. De lukker altså ikke mange mål ind, Hestene, og da slet ikke på hjemmebane, hvor de kun har indkasseret to mål i fire hjemmekampe. Samtidig synes vi Silkeborg er gået et gear ned offensivt, end vi så i sidste sæson. 

Vi tror Randers' friskere ben, Hestenes solide defensiv og hjemmebanefordelen kommer til at spille ind her. Randers er et knusende dygtigt fodboldhold i øjeblikket, og man må bare lette på hatten for det trænerarbejde Thomas Thomasberg og hans team gør i klubben. Vi tror Randers fortsætter angrebet på førstepladsen i Superligaen med en hjemmesejr over SIF. Vi skyder på 3-1 til Randers og spiller RFC til odds 2.50 hos Oddset.

Spil hos Oddset*

 

Randers FC

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
12/8 FCK - Randers FC
5. spillerunde
1-3
21/8 Randers FC - Viborg
6. spillerunde
1-0
28/8 Randers FC - AaB
7. spillerunde
1-0
4/9 Lyngby - Randers FC
8. spillerunde
0-2
11/9 Brøndby - Randers FC
9. spillerunde
2-2

Randers FC er på andenpladsen i Superligaen og kan stadig kalde sig ubesejrede i 2022/23-sæsonen. Det kan de, fordi de to gange formåede at udligne Brøndbys føringsmål på Vestegnen sidste søndag. Björn Kopplins mål til 2-2 kom først fire minutter inde i tillægstiden.

Det betyder nu, at Randers FC har stille og roligt nærmer sig en tangering af klubrekorden for flest kampe i træk i Superligaen uden nederlag. Den lyder dog på 16 kampe i træk uden nederlag, og blev sat tilbage i 2009/10. Så der er lidt vej at løbe på, før de kan slå rekorden.

Men de gør det godt i Randers. Derom skal der ikke herske nogen tvivl. Særligt defensivt er Randers godt kørende. De har kun lukket seks mål ind, hvoraf to altså blev scoret i sidste runde, hvilket gør dem til holdet med færrest scoringer imod sig i Superligaen.

Se Superliga Odds hos Oddset*

 

Silkeborg IF

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
28/8 Silkeborg - OB
7. runde | Superliga
1-2
2/9 FCK - Silkeborg
8. runde | Superliga
1-0
8/9 Anderlecht - Silkeborg
1. runde | Conference League
1-0
11/9 Silkeborg - AGF
9. runde | Superliga
1-0
15/9 Silkeborg - West Ham
2. runde | Conference League
2-3

Silkeborg fik en vigtig sejr i sidste spillerunde hjemme mod AGF med 1-0. Det var ikke fordi Silkeborg var klart bedre end gæsterne, men det var måske nok en fortjent sejr trods alt. Defensivt stod Silkeborg godt og holdt AGF fra de helt store chancer i det meste af kampen. Til gengæld manglede der måske lidt mere kvalitet den anden vej, og havde det ikke været for et drop af Jesper Hansen i AGF-målet, havde Silkeborg måske også gået målløse fra banen.

Til gengæld leverede Silkeborg så en rigtig, rigtig flot præstation mod West Ham torsdag aften. Her tabte SIF med 2-3 til Premier League-mandskabet, men man behøver ikke have rød/hvide briller på, for at kunne se hvordan Kent Nielsens mandskab blev snydt af dommeren. "Forfærdeligt dommerarbejde", konstaterede TV2-kommentator Peter Graulund, da Silkeborg blev snydt for et klokkeklart mål.

Hvorom alting er, kan Silkeborg tage meget med fra de seneste to kampe, og måske særligt en masse selvtillid fra kampen mod West Ham. Det er dog selvfølgelig ingen fordel for SIF, at kampen mod West Ham sluttede så sent som torsdag ved 23-tiden.

Se Superliga Odds hos Oddset*