Silkeborg vs AaB

5. august 2022

Silkeborg - AaB optakt: Kan nordjyderne overraske på JYSK Park?

Silkeborg og AaB mødes på JYSK Park i mandagskampen i 4. spillerunde. Se SIF vs AaB optakt, odds og spilforslag her!

Et kriseramt AaB-mandskab skal forsøge at hente første Superliga-sejr siden midten af april, når de kommer på besøg hos formstærke Silkeborg mandag aften. AaB har nemlig ikke vundet i 11 Superliga-kampe i træk, hvis man medregner playoff-finalen mod Viborg i slutningen af sidste sæson. 

I sidste sæson fik AaB også kun ét ud af 12 mulige point mod Silkeborg i de fire indbyrdes kampe. Det point kom her i Silkeborg i 3. spillerunde, men ellers vandt Silkeborg 4-1 og 2-1 i Aalborg og 4-2 hjemme på JYSK Park.

Man kan altså roligt konstatere, at Silkeborg havde krammet på nordjyderne i sidste sæson, og Kent Nielsen og Co. er ikke overraskende favoritter igen på mandag.

AaB fik senest 0-0 hjemme mod AC Horsens, hvor det burde være endt med tre point. Silkeborg vandt for anden kamp i træk, da de slog Brøndby her på JYSK Park med 2-0.

Spil hos Oddset*

Silkeborg - AaB
Kampstart:
Mandag d. 8. august kl. 19:00
TV / Stream
TV3 Sport / Viaplay
Dommer:
Jakob Kehlet
Karantæner:
Ingen
Betting Partner: Oddset
1 X 2
1.82 3.85 4.20
Spil hos Oddset*

 

Odds: Silkeborg vs AaB spilforslag

De to mandskaber ser ud til at fortsætte, hvor de slap i sidste sæson; Silkeborg imponerer og vinder, AaB skuffer og får ikke nok point. I sidste sæson gjorde Silkeborg tæt på rent bord med tre sejre og en uafgjort mod AaB, og der er umiddelbart ingen grund til at tro, at det bliver anderledes på mandag.

Silkeborg har netop besejret to stærke modstandere i FCM og Brøndby, mens AaBs skrantende form fra foråret er fortsat efter sommerpausen. AaB har selvfølgelig et kompetent mandskab, med særligt mange gode spillere på midtbanen og i angrebet, men de har altså ikke leveret på topniveau i lang tid.

Silkeborg er i færd med at skibe Rasmus Carstensen videre, og hvis han ikke er med i truppen, er det selvfølgelig et tab. Men det piller ikke ved, at Silkeborg hjemme på JYSK Park er enormt svære at slå, og AaB har som nævnt ikke rigtig imponeret i denne sæson. De spillede dog en fantastisk anden halvleg mod AC Horsens sidst, og skabte et hav af chancer, men det var også mod et hold som gravede sig ned og havde sølle 37,8% boldbesiddelse i kampen. Så nemt får AaB'erne det sandsynligvis ikke her i Silkeborg. Snarere tværtimod.

Derfor synes vi også det her lugter langt væk af en hjemmesejr. Vi skyder på 3-1 til Silkeborg, og spiller 1-tallet til odds 1.82 hos Oddset.

Spil hos Oddset*

 

Silkeborg IF

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
1/7 St. Pauli - Silkeborg
Træningskamp
0-2
9/7 Holstein Kiel - Silkeborg
Træningskamp
3-2
17/7 Lyngby - Silkeborg
1. spillerunde
2-2
22/7 FC Midtjylland - Silkeborg
2. spillerunde
1-3
31/7 Silkeborg - Brøndby
3. spillerunde
2-0

Silkeborg har hentet syv point i de tre første runder, og kommer ind til dette opgør med to måls-sejre over både FCM og Brøndby i de seneste runder. Det ser rigtig fornuftigt ud ift. at ende i samme ende af tabellen som i sidste sæson. Måske endda med endnu et sæt medaljer. 

Men Kent Nielsens mandskab kan meget vel snart blive svækket. Rygterne svirrer omkring mulige transferafgange af flere profiler såsom Rasmus Carstensen, Tobias Salquist og Nicolai Vallys. Måske er der endda bud efter endnu flere, såsom Nicklas Helenius, Sebastian Jørgensen osv. osv. 

Sent torsdag aften meldte Silkeborg så ud, at man har accepteret et bud på Rasmus Carstensen. Der nævnes ikke noget om hvem der byder, eller hvor meget der bliver budt, men det er sandsynligt at han ikke er med på mandag mod AaB.

"Selskabets dattervirksomhed, Silkeborg IF A/S, har accepteret et tilbud fra en anden klub vedr. en transfer af fodboldspilleren Rasmus Carstensen. Tilbuddet er betinget af enkelte forbehold, der alle forventes opfyldt i løbet af den kommende uge", skrev Silkeborg i en pressemeddelelse.

Hvor meget Silkeborg ender med at sælge ud, må tiden vise. Der venter foruden en sandsynlig topkamp i Superligaen også et europæisk eventyr lige rundt om hjørnet, hvor Silkeborg er garanteret et europæisk gruppespil. Enten i Europa League eller Conference League.

Silkeborg møder enten de slovenske mestre fra NK Maribor eller de finske mestre fra HJK Helsinki, og bliver det til samlet sejr her, vil SIF være klar til Europa League-grupperne. Taber man derimod, står den på Conference League.

Se Superliga Odds hos Oddset*

 

AaB

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
5/7 Warta Poznan - AaB
Træningskamp
1-3
9/7 Zaglebie Lubin - AaB
Træningskamp
3-1
17/7 Viborg - AaB
1. spillerunde
2-1
24/7 AaB - FC København
2. spillerunde
1-3
31/7 AaB - AC Horsens
3. spillerunde
0-0

Sidst AaB gæstede Silkeborg på JYSK Park, stod der bronzeduel på programmet. Dengang var både Silkeborg og AaB nemlig godt kørende. I dag kører Silkeborg stadigvæk, mens AaB er gået helt i stå.

AaB har ikke vundet en Superliga-kamp siden Skærstorsdag d. 14. april., hvor de slog Brøndby 1-0 på Vestegnen. Derefter begyndte det at gå ned af bakke med nederlag efter nederlag, og sådan er det stort set fortsat lige siden. 

Man kan argumentere for, at AaB kunne have fået flere point end tilfældet er efter tre spillerunder. I 1. runde havde man muligheden for, godt nok lidt ufortjent, at udligne på straffe til sidst i Viborg. Men Iver Fossum misbrugte fodboldens største chance, og så blev det til nul point. Hjemme mod FCK var AaB også bedst i størstedelen af 1. halvleg, men pludselig kom FCK så foran, og så endte det hele igen i nul point for AaB'erne. 

AaB kom endelig på pointtavlen i sidste runde, men det blev skuffende kun til et af slagsen. Trods at sidde på stort set hele opgøret mod Horsens, og et veritabelt chanceorgie foran gæsternes mål, kunne AaB ikke få bolden over stregen. Derfor endte det 0-0, men det burde have givet en sejr.

Man kan konstatere, at AaBs krise har varet længe nu, og man må efterhånden begynde at blive lidt bekymret på AaBs vegne. De lå godt til i toppen og kandiderede til medaljer i fjor. Men den lange stime med nederlag sendte dem ud af medaljekampen og ultimativt glippede AaB helt Europa i denne sæson.

Spiller for spiller har AaB en stærk trup, og man kan med rette forvente mere. Måske særligt i offensiven, hvor AaB har mange strenge at spille på. Spørgsmålet er, om Lars Friis snart begynder at indfri potentialet i - og forventningerne til - AaB-mandskabet.

Se Superliga Odds hos Oddset*