Silkeborg IF mod FC København

21. februar 2020

Silkeborg - FCK: Kan rækkens bundhold drille de forsvarende mestre?

Silkeborg IF får besøg af F.C. København søndag d. 23. februar kl. 16.00 hjemme på Jysk Park i Silkeborg. Her skal hjemmeholdet forsøge at levere overraskelsen imod de forsvarende mestre, der befinder sig mellem to vigtige kampe mod Celtic i Europa League. Det ligner dog en svær kamp for kriseramte Silkeborg, der kun har vundet to af sæsonens 21 kampe. 

I denne Silkeborg vs FCK optakt har vi set på odds hos bookmakeren Youbet, hvor FC København er komfortable favoritter før kampstart. Lige nu er der odds 6.20 på Silkeborg, 4.45 på uafgjort og odds 1.50 på FCK. Bookmakeren har altså en stærk tiltro til, at FCK åbner deres pointkonto i foråret mod Silkeborg. Løverne har da også vundet deres seneste syv indbyrdes møder mod Silkeborg og har på papiret et hold, der skal være i stand til at vinde over rækkens bundprop.  Læs mere i optakten forneden eller besøg Youbet for odds på alle kampene i Superligaens 22. spillerunde. Herunder kan du læse optakt og spilforslag til mødet mellem Silkeborg og FCK, der kan følges direkte på Canal 9. 

Spil hos Youbet*

Silkeborg IF vs FC København optakt

Silkeborg IF ligner et mandskab, der får svært ved at klare endnu en sæson i landets bedste række. Oprykkerne har haft det svært igennem hele sæsonen, hvor det kun er blevet til to sejre og 10 point i 25 kampe. De få point har isoleret de rødblusede på sidstepladsen i tabellen, hvor man har seks point op til Esbjerg over dem i tabellen. Dermed skal Kent Nielsen og co. ud at levere et mindre mirakel i foråret, hvis den skal stå på Superliga fodbold i Silkeborg næste sæson. 

Den mission virker ikke nemmere efter, at man har solgt holdets topscorer Ronnie Schwartz til FC Midtjylland. Han stod for 12 af Silkeborgs 25 mål i efteråret, og det er svært at få øje på, hvor de mange mål nu skal komme fra hos hjemmeholdet. Man har hentet en aflæser i Junior Brumado i Herning, men den brasilianske angriber har indtil videre ikke vist sit værd med nul mål i sæsonen. 

Silkeborg startede forårssæsonen ud med et 2-0 nederlag til AaB på to scoringer af Kasper Kusk. En kamp hvor Silkeborg aldrig for alvor blev farlige, selvom de spillede på hjemmebane. Søndag eftermiddag får de mulighed for at revanchere nederlaget mod københavnere, der på papiret ligner en endnu sværere kamp for Silkeborg. 

Læs også: Hvem rykker ud af Superligaen i 2019/20?

Gæsterne befinder sig pt. på en andenplads i tabellen, hvor de jagter FC Midtjylland, som har vist sig utrolig stabile i denne sæson. Ståle Solbakken og co. tabte årets første kamp med 1-0 i Esbjerg, og det nederlag betyder, at der er pres på gæsterne. Et nederlag her, kan sende midtjyderne 10 point foran i tabellen, hvilket virker som en næsten umulig opgave, at indhente på de resterende 14. runder. 

Gæsterne spillede i torsdags 1-1 mod Celtic hjemme foran en fyldt Parken i Europa League. Små 35.000 tilskuere bliver byttet ud med nogle helt andre omgivelser i Silkeborg, og spørgsmålet bliver, hvordan spillerne tackler det. Samtidig venter et returopgør i Skotland fire dage senere, som spillerne alt andet lige må have den kamp i baghovedet. Gæsterne må fortsat undvære Boilesen, Wind,  Mudrazija og Fischer, der er skadet. 

Læs også: Vinder FCK det 14. mesterskab i 2019/20?

Spilforslag: Silkeborg slipper med skrækken 

FCK skal bruge tre point i Silkeborg, hvis de fortsat vil hænge i midtjyderne i guldkampen. Derfor kan Ståle Solbakken og co. heller ikke spare for mange af profilerne, selvom der venter en vigtig returkamp mod Celtic fire dage senere. Vi forventer dog alligevel, at spillernes primære fokus er på den næste kamp, og det kan gøre arbejdsbetingelserne svære mod et Silkeborg hold, der intet har at tabe. Løverne har noget overraskende tabt fem af sæsonens 11 udekampe i Superligaen, hvilket ikke ligefrem er hverdagskost for FCK: 

Københavnerne bør dog være et bedre mandskab end Silkeborg på alle positioner. Også selvom Ståle Solbakken vælger at give et hvil til nogle af de spillere, der var i aktion 90 minutter i torsdags. Vi tror derfor på en arbejdssejr til gæsterne, hvor de slipper fra Jysk Park med en sejr på præcis et mål til odds 3.30 hos Youbet. Fem af de seneste seks sejre, som FCK har hentet på udebane i Superligaen har været med præcis et mål, og det virker som et sandsynligt scenarie søndag eftermiddag. 

Spil hos Youbet*