SønderjyskE vs AaB

25. september 2020

SønderjyskE - AaB: Fortsætter nordjyderne sejrsstimen i Haderslev?

Sidste sæsons pokalfinalister, SønderjyskE og AaB, tørner sammen i Superligaen søndag d. 27. september kl. 14.00. SønderjyskE indtager før kampen 7. pladsen i Superligaen med tre point, mens AaB er nr. 5 med fire point. SønderjyskE skal forsøge at komme tilbage på sporet efter to nederlag i træk, mens AaB stadig kan kalde sig ubesejrede i denne sæson.

Ser vi på odds på SønderjyskE - AaB  hos Youbet, er det gæsterne der er favoritter. Lige nu er der odds 3.05 på SønderjyskE, 3.50 på uafgjort og odds 2.30 på AaB. Gæsterne har da også statistikken med sig i indbyrdes opgør i Haderslev.

Vi ser på SønderjyskE vs AaB statistik og spilforslag i optakten forneden. Kampen vises i TV hos EuroSport og EuroSport Player.

Spil hos Youbet*

Optakt: SønderjyskE - AaB statistik

D. 1. juli mødtes SønderjyskE og AaB i pokalfinalen, hvor Glen Riddersholm og Co. sejrede med 2-0. Anders K. Jacobsen scorede begge mål i pokalfinalen for SønderjyskE, som fik Julius Eskesen smidt ud efter 65 minutter.

AaB har dog ikke tabt i deres fem seneste Superliga-kampe mod SønderjyskE, hvoraf AaB har vundet fire. Sidst AaB tabte til SønderjyskE var med 1-4 hjemme i Aalborg i juli 2017.

SønderjyskE har ikke slået AaB i deres syv seneste hjemmekampe i Superligaen. Fem tabt og to uafgjort. I fire af disse kampe kom SønderjyskE end ikke på måltavlen. Vi skal tilbage til d. 23. marts 2014 for at finde seneste SønderjyskE hjemmesejr over AaB (3-2).

I sidste sæson vandt AaB deres eneste udekamp i Haderslev med 3-1. Mart Lieder bragte SønderjyskE foran, men Mikkel Kaufmann med to mål og Kasper Kusk fik sejren med hjem for AaB.

SønderjyskE

SønderjyskE logo

SønderjyskE hentede en 2-0 sejr hjemme mod FCM i 1. spillerunde, men siden har de ikke vist meget. I 2. runde tabte de med 4-1 til Vejle, og torsdag aften blev de så sendt ud af Europa League-kvalifikationen med et 3-0 nederlag i Tjekkiet til Viktoria Plzen. Selv om de færreste havde regnet med, at SønderjyskE ville kunne spille sig videre mod et stærkt tjekkisk mandskab, gjorde de lyseblå dog en hæderlig figur i kampens indledning. Dog fik SønderjyskE fløjtet et kontroversielt straffespark mod sig ved målet til 1-0, og derefter faldt sønderjyderne reelt sammen i kampen.

Nu skal de danske pokalmestre til gengæld kun koncentrere sig om Superligaen, og det er måske meget godt. For bredden er nok ikke til at skulle spille et europæisk gruppespil og samtidigt gøre sig gældende til en Top 6 placering i Superligaen.

Den store nyhed i denne uge i klubben er, at SønderjyskE er blevet solgt til en amerikansk investor. På den korte bane betyder det intet, men det bliver spændende at se, om SønderjyskE kan rykke sig i kommende år til at blive en del af topkampen i Superligaen. I en elitær og spinkel række med 12 hold, er der efterhånden mange om buddet til Top 6-pladserne hvert år. Det er også målsætningen for SønderjyskE i denne sæson, og hvis de skal indfri den, skal de formentlig skrabe mange point sammen på hjemmebanen Sydbank Park, hvor de i sidste sæson kun fik 6 sejre i 16 hjemmekampe.

AaB

AaB logo

AaB har været involveret i to målfattige kampe indtil nu i den nye sæson. 0-0 i Lyngby og 1-0 hjemme mod Horsens, hvor Tom Van Weert scorede sæsonens eneste AaB-mål indtil videre. De er altså stadig ubesejret og med to clean sheets i bagagen, og det kunne også være blevet til maksimum point, hvis de havde været skarpere i sæsonpremieren i Lyngby. 

Der tegner sig et billede af et godt organiseret AaB-mandskab, som ikke ser ud til at lide under afgangen af bl.a. Patrick Olsen der rejste til AGF før denne sæson. De har ligeledes i længere tid været uden den helt store stjerne på holdet, Lucas Andersen, som har døjet med skade siden pokalfinalen mod SønderjyskE i juli. Han fik dog 25 minutter mod Horsens i 2. runde, og ser ud til at kunne få mere spilletid her mod SønderjyskE, hvis træner Jacob Friis ønsker det.

Spilforslag til SønderjyskE - AaB odds

SønderjyskE har lukket syv mål ind i deres to seneste kampe på udebane, men nu vender de tilbage til hjemmebanen, hvor de traditionelt er sværere at slå. AaB har dog længe haft et godt tag på SønderjyskE, hvor nordjyderne har fået 13 ud af 15 mulige point i de sidste fem indbyrdes opgør.

SønderjyskE vil formentlig stå godt defensivt, og have fokus på at lukke hullerne i bagkæden, og AaB kommer også med to clean sheets i bagagen. Det kunne godt lugte af et opgør, hvor der ikke scores mange mål. Vi tror på en bundsolid defensiv indsats fra begge mandskaber, og det kan meget vel ende med Under 2,5 mål til odds 1.90, hvilket bliver vores spilforslag til kampen hos Youbet.

Spil hos Youbet*