Superliga transfer: Janus Drachmann skifter fra FCM til OB

13. august 2021

Superliga klubbernes transfers i sommeren 2021

Superligaens transfervindue i sommeren 2021 står på vid gab, og det betyder transfers hos de 12 danske Superliga klubber. Få overblik over Superligaens transfervindue i sommeren 2021 med bekræftede spillertransfers .

Mens det meste af fodbolddanmark sommeren over har haft deres øjne rettet mod EM 2020 i fodbold, har der været gang i svingdøren hos de danske Superliga-klubber. Ind er kommet nye spillere som skal gøre det i Superliga sæsonen 2021/22 for de 12 Superliga-klubber, mens andre har sagt farvel og søgt nye græsgange.

Se også: Superligaens kampprogram

Sommer-transfervinduet anno 2021 er nemlig åbent, og det betyder som altid, at de danske sportsdirektører har travlt med at opruste trupperne til den kommende sæson. Nogle Superliga-klubber har været mere aktive end andre, men fælles for de 12 klubber er, at der er både ankomster og afgange at rapportere om.

Vi giver dig herunder et løbende overblik over de bekræftede transfers, der har fundet sted i Superligaen, indtil transfervinduet lukker d. 1. september kl. 23:59. Herefter vil det først være muligt at hente nye spillere til Superligaen i vinterens transfervinduet, som holder åbent fra d. 5. januar til og med 31. januar 2022.

Superliga transfers sommeren 2021:

*Artiklen er senest opdateret d. 13/8-2021

 

AGF

Ankomst:
Navn Klub
Frederik Brandhof Viborg FF
Oliver Lund OB
Jesper Hansen FC Midtjylland
Mikkel Lassen  Skive IK (Lejeaftale slut)
Magnus Anbo Stjarnan (Lejeaftale slut)
Dawid Kurminowski Zilina
Yann Aurel Bisseck FC Köln (Lejeaftale)
Anthony D'Alberto Moreirense
Eric Kahl AIK
Jing Reec Central Coast Mariners
Afgang:
Navn Klub
Casper Højer  Sparta Prag 
Kamil Grabara Liverpool (Lejeaftale slut)
Daniel Arzani Manchester City (Lejeaftale slut)
Bror Blume Swarovski Tirol
Bubacarr Sanneh Anderlecht (Lejeaftale slut)
Kevin Diks Fiorentina (Lejeaftale slut)

AGF har haft gang i svingdøren, hvor der er sagt farvel til flere spillere på lejeaftaler, der i sidste sæson rendte rundt i den hvide trøje. Heriblandt målmanden Kamil Grabara, der ellers blev den store helt i De Hviies sidste kamp mod AaB, hvor Liverpool lejesvenden reddede tre ud af fire straffespark, og dermed var med til at sikre AGF adgang til europæisk fodbold i den kommende sæson. 

Selvom AGF-sportschefen Stig Inge Bjørnbye har bebudet flere indkøb i løbet af sommeren, så har klubben allerede præsenteret et par spændende navne. Målmanden Jesper Hansen er kommet til fra FC Midtjylland, mens unge Frederik Brandhof bytter den grønne Viborg FF trøje ud med den hvide AGF trøje fra den kommende sæson. Seneste tilføjelser til truppen er Dawid Kurminowski og venstrebacken Eric Kahl. Førstnævnte er hentet fra slovenske Zilina, hvor den polske angriber i sidste sæson scorede 20 mål og blev topscorer, mens Eric Kahl træder til fra svenske AIK.

 

AaB 

Ankomst:
Navn Klub
Anders Hagelskjær Silkeborg IF
Louka Prip AC Horsens
Jeppe Pedersen Skive IK (Lejeaftale slut)
Milan Makaric FK Radnik Surdulica
Afgang:
Navn Klub
Lukas Klitten Frosinone (Fri transfer)
Tom van Weert Volos FC
Timothé Nkada Reims (Lejeaftale ophævet)
Martin Samuelsen Haugesund (Lejeaftale slut)
Oliver Klitten Hobro (Lejeaftale)
Oliver Børsting Skive IK (Lejeaftale)
Oscar Hiljemark Karrierestop
Nicolai Vinter Christensen Jammerbugt FC
Zifarlino Nsoni Skive IK
Jeppe Pedersen Vendsyssel FF (Lejeaftale)

Inge André Olsen og AaB har sagt farvel til otte spillere henover sommeren, hvor Tom van Weert på papiret ligner den spiller, som bliver sværest at erstatte. Ind er kommet Anders Hagelskjær fra Silkeborg og Louka Prip fra AC Horsens, der begge er to interessante spillere, men samtidig ikke nogle, der umiddelbart går ind og forstærker truppen markant. På papiret ligner Milan Makaric fra serbiske FK Radnik som det bedste køb for AaB, efter 25 kasser i 38 kampe den bedste serbiske række, der gjorde ham til topscorer for hans tidligere klub. 

Spørgsmålet er derfor, om den nuværende trup er stærke nok til at rykke AaB højere op i tabellen end sidste sæsons syvendeplads. Vi har vores tvivl, hvis der ikke kommer flere tilgange til, inden transfervinduet smækker i.

Brøndby 

Ankomst:
Navn Klub
Anton Skipper Hobro (Lejeaftale slut)
Christian Cappis Hobro
Thomas Mikkelsen Lyngby
Jens Martin Gammelby Lyngby (Lejeaftale slut)
Yousef Salech HIK
Rasmus Wikström IFK Göteborg
Mathias Greve  Randers FC
Kevin Tshiembe Lyngby
Afgang:
Navn Klub
Anthony Jung Werder Bremen
Lasse Vigen Zulte-Waregem
Jacob Rasmussen Esbjerg fB
Marvin Schwäbe FC Köln
Jesper Lindstrøm Eintracht Frankfurt
Hjörtur Hermannsson Pisa
Joel Kabongo Randers FC

Mange øjne hviler på Brøndby og deres transferaktivitet efter de snuppede pokalen i den forgangne sæson. Indtil videre har det dog været småt med indkøb, hvor man har fået Skipper og Gammelby tilbage fra lejeaftaler, mens den 19 årige Yoused Salech er købt i 2. divisionsklubben HIK, hvor han i sidste sæson noterede sig for syv scoringer. Seneste tilføjelse til truppen er den 20 årige svenske midtstopper Rasmus Wikström, der er kommet til fra Göteborg og ligner en direkte erstatning for Andreas Maxsøs nært forestående salg. Efterfølgende er Mathias Greve og Kevin Tshiembe trådt til fra hhv. Randers og Lyngby, der ligner to gode indkøb fra CV's side.  

Mens det har været stille på indkøbssiden, så har Brøndby sagt farvel til et par af de store profiler fra sidste sæsons hold. Anthony Jung har skiftet Superligaen ud med Bundesligaen og Werder Bremen, mens førstemålmanden Marvin Schwäbe også skifter til tysk fodbold og FC Köln. Det samme gør sig gældende for Jesper Lindstrøm, der er skiftet til Frankfurt. Imens har man også sagt farvel til bl.a. Lasse Vigen, der skifter til belgisk fodbold og Zulte-Waregem, hvilket altså betyder et svækket Brøndby hold på papiret, inden opstarten til den nye sæson.   

FC København 

Ankomst:
Navn Klub
Pierre Bengtsson Vejle (Lejeaftale slut)
Guillermo Varela Dynamo Moskva (Lejeaftale slut)
Johan Guadagno Manchester United
Kevin Diks Fiorentina
David Khocholava Shakhtar Donetsk
Kamil Grabara Liverpool
Afgang:
Navn Klub
Nicolaj Thomsen Fri transfer
Mustapha Bundu Anderlecht (Lejeaftale slut)
Michael Lüftner Videoton FC
Philip Sørensen Sønderjyske
Stephan Andersen  Karrierestop
Mathias Zanka Jørgensen Fenerbahce (Lejeaftale slut)
Andreas Bjelland Lyngby (Lejeaftale)
Guillermo Varela Dynamo Moskva
Mikkel Kaufmann Hamburger SV (Lejeaftale)
Viktor Fischer Royal Antwerp
Karlo Bartolec Osijek
Victor Nelsson  

FC København har skiftet sportsdirektør i foråret, hvor den tidligere AGF'er Peter Christiansen er tiltrådt i rollen. Peter Christiansen har haft travlt med at slanke FCK truppen, hvor der er sagt farvel til foreløbig 12 spillere, mens det forventes, at der fortsat kan flere afskedigelser sted inden sæsonstart, hvor løverne skal forsøge at forbedre sidste sæsons skuffende tredjeplads. 

Således er hverken Pierre Bengtsson, Guillermo Varela eller Andreas Bjelland med på københavnernes træningslejr til Østrig, hvor man derimod har den unge nyankomne målmand Johan Guadagno med, der er købt i Manchester United. Efterfølgende har der været travlt med ankomster på træningslejren i Østrig, hvor FCK har annonceret hele tre transfers med de to tidligere AGF spillere Kevin Diks og Kamil Grabara samt georgieren David Khocholava, der er købt i Shakhtar Donetsk. Alle tre spillere, der har fået en fin start i klubben, hvor det ligner gode indkøb fra PCs side.

Med de mange tilgange virker det sikkert, at vi ikke har set den sidste spiller forlade FCK denne sommer. På den anden side, så har den sidste ankomst til Parken formentlig heller ikke fundet sted endnu, hvis man skal tro ledelsens udmelding. I hvert fald flere spillere fortsat rygtet til hovedstaden på rygtebørsen, så det skal blive interessant at følge med i de sidste uger transfervinduet, hvad der sker hos FC København. 

 

FC Midtjylland 

Ankomst:
Navn Klub
Nikolas Dyhr AC Horsens (Lejeaftale slut)
Henrik Dalsgaard Brentford (Fri transfer)
Eilas Olafsson FC Fredericia (Lejeaftale slut)
Victor Torp Lyngby (Lejeaftale slut)
Raphael Onyedika FC Fredericia (Lejeaftale slut)
Oliver Sørensen FC Fredericia (Lejeaftale slut)
Søren Reese AC Horsens (Lejeaftale slut)
Mayron George Pau (Lejeaftale slut)
Charles Matos  Ceara
Juninho Palmeiras
Jared Thompson Brentford
Afgang:
Navn Klub
Kristoffer Lund Hansen Esbjerg fB
Jibril Aboubakar Hamarkameratene
Sebastian Buch Start (Lejeaftale)
Alexander Scholz Urawa Red Diamonds
Gloire Rutikanga Thisted FC (Fri transfer)
Christian Tue Jensen FC Fredericia (Lejeaftale)
Casper Tengstedt AC Horsens
Tobias Anker FC Fredericia (Lejeaftale)
Frederik Ørsøe Viborg FF
Simon Madsen Nykøbing FC
Jesper Hansen AGF
Ailton  Stuttgart (Lejeaftale slut)
Kristian Riis  Lyngby
Manjrekar James Vejle
Luca Pfeiffer Darmstadt
Tobias Damtoft Holstebro BK
Japhet Sery Larsen Brann
Mayron George Lausanne
David Akintola Adana Demirspor
Oliver Olsen FC Fredericia (Lejeaftale)

Sportschef Svend Graversen i FCM har ikke lagt på den lade side, hvor der som altid har været stor udskiftning i FCM truppen qua deres mange udlejninger. Mens langt de fleste ankomster er spiller som vender tilbage efter endte lejekontrakter, så gør det samme sig gældende med afgange, hvor kun ganske få af spillerne har været inde omkring førsteholdet. 

Af de mere markante afgange i FCM har man sagt farvel til Jesper Hansen, der skifter MCH Arena ud med Ceres Park og AGF. Dernæst har man også sagt farvel til midterforsvaren Alexander Scholz, der er solgt til japanske Urawa Red Diamonds, hvor han bliver holdkammerat med Kasper Junker. 

Selvom der er sagt farvel til to af profilerne fra sidste sæson, så er der også hentet et par interessante navne ind til førsteholdet. Den tidligere landsholdsback Henrik Dalsgaard er kommet til fra Brentford, mens der også er store forventninger til den 25 årige Charles Matos, der er købt i brasilianske Ceara og ligner en afløser for Onyeka, der på rygtebørsen er på vej væk fra Herning. 

 

FC Nordsjælland 

Ankomst:
Navn Klub
Clinton Antwi  Esbjerg fB (Lejeaftale slut)
Afgang:
Navn Klub
Joachim Rothmann  Tromsø (Lejeaftale)
Christoffer Palm Fremad Amager
Ulrik Yttergård  Fri transfer
Martin Vantruba Slavia Prag (Lejeaftale slut)
Victor Jensen Ajax (Lejeaftale slut)
Johan Djourou Karrierestop
Zidan Sertdemir Bayer Leverkusen
Kamaldeen Sulemana Rennes

FC Nordsjælland har ligesom flere af de andre danske klubber fortsat ikke haft store til- eller afgange til truppen endnu. Ind er kommet Clinton Antwi, der har afsluttet en lejeophold hos Esbjerg, mens der er sagt farvel til otte spillere. Heriblandt den tidligere Arsenal-spiller Johan Djourou, der har valgt at stoppe karrieren efter et skadesplaget år, hvor det kun blev til 13 kampe for FCN. 

Seneste nyt fra FCN er salget af Kamaldeen Sulemana, der for et historisk højt beløb er solgt til franske Rennes. Sulemana menes ifølge diverse medier at indbringe FC Nordsjælland et sted mellem 120 til 150 mio. DKK, der i så fald vil gør ham til det dyreste salg i Superligaens historie. 

 

OB

Ankomst:
Navn Klub
Daniel Obbekjær Spal (Lejeaftale slut)
Afgang:
Navn Klub
Janus Drachmann AC Horsens
Oliver Lund AGF
Rasmus Nissen Kolding IF (Lejeaftale)
Sveinn Aron Gudjohnsen Spezia (Lejeaftale slut)

OB sluttede sidste sæson på en 9. plads, og derfor er der også nok at tage fat i for stablen omkring holdet. Indtil videre har den nye ledelse, med cheftræner Andreas Alm i spidsen dog forholdt sig ganske passive på transfermarkedet, hvor Daniel Obbekjær er den eneste nye tilgang, efter et endt lejeophold i italienske Spal.

Ud er gået Janus Dracmann, Oliver Lund, Rasmus Nissen og Sveinn Aron Gudjohnsen. Derfor er det oplagt og tro, at det sidste på transferfonden endnu ikke er set i Odense, hvor det må forventes at der kommer nogle tilgange til henover sommeren.

 

Randers FC 

Ankomst:
Navn Klub
Nicolai Brock-Madsen AC Horsens
Simon Tibbling FC Emmen
Joel Kabongo Brøndby IF
Afgang:
Navn Klub
Bassala Sambou Fortuna Sittard (Lejeaftale slut)
Nikola Mileusnic Fri transfer
Mathias Nielsen HB Køge
Kasper Høgh Hobro
Mathias Greve Brøndby IF
Christian Østergaard Wolfsburg

Randers FC sikrede sig med deres pokaltitel adgang til europæisk fodbold i den kommende sæson, hvor der som minimum venter et gruppespil i Conference League. Derfor vil man formentlig se et Randers hold, der kommer til at opjustere i truppen frem mod sæsonstart.

Indtil videre har sportsdirektør Søren Pedersen annonceret tre tilgang i Nicolai Brock-Madsen fra AC Horsens og den tidligere Brøndby spiller Simon Tibbling, der kommer til Randers fra hollandske FC Emmen. Senest er også forsvarsspilleren Joel Kabongo trådt til fra Brøndby. På afgangssiden har man sagt farvel til Bassala Sambou, Nikola Mileusnic, Mathias Nielsen og Kasper Høgh, der alle har haft en minimal rolle på førsteholdet i sidste sæson. Samtidig har man sagt farvel til det 16 årige talent Christian Østergaard, der skifter Randers ud med tysk fodbold, når han skal tørne ud for Wolfsburg i den kommende sæson. Sidste afgang i truppen har været Mathias Greve, der er skiftet til Brøndby. 

 

Silkeborg IF 

Ankomst:
Navn Klub
Andreas Oggesen FC Fredericia (Fri transfer)
Oliver Sonne  HB Køge (Fri transfer)
André Calisir Apollon Smirnis
Nicolai Larsen Guingamp
Gustav Marcussen KFC Uerdingen
Afgang:
Navn Klub
Valence Nambishi FC Fredericia 
Jeppe Gertsen FC Fredericia
Anders Hagelskjær AaB
Emil Holten Esbjerg fB
Patrik Gunnarsson  Brentford (Lejeaftale slut)
Magnus Mattsson  Nijmegen

Silkeborg er tilbage i Superligaen efter en enkelt sæson i landets næstbedste række. Det har dog ikke fået sportschef Jesper Stüker til at sprænge banken indtil videre, hvor fem spillere er hentet ind, mens man har sagt farvel til seks. På indkøbssiden har Superliga-oprykkerne bl.a. fået forstærkning i målet med tilgangen af Nicolai Larsen, der har over 250 Superligakampe på CV'et, mens der også er hentet forstækning til midtbanen, hvor Andreas Oggesen er købt i FC Fredericia.

Af afgange står tabet af sidste sæsons store profil Magnus Mattsson som den største svækkelse for Silkeborg. På trods af sine kun 22 år nåede Magnus Mattsson 74 kampe i den røde trøje, hvor det blev til 31 mål og 16 assists. Dermed står Silkeborg med et stort hul i offensiven, der skal dækkes til den nye sæson.

 

Sønderjyske 

Ankomst:
Navn Klub
Philip Banda Sørensen FC København
Deplexe Tchamba Bangou Strasbourg
Kristófer Kristinsson Grenoble
Emil Kornvig Spezia (Lejeaftale)
Afgang:
Navn Klub
Roni Arabaci Ophævet kontrakt
Adama Guira Fri transfer
Peter Buch Christiansen FC Helsingør (Lejeaftale)
Isak Olafsson  Esbjerg fB
Christian Skou Skive IK
Haji Wright MP Antalyaspor
Ajvaz Redzepi FC Sydvest
Bård Finne Brann

Sønderjyske var i foråret ude og meddele at budgettet hæves med 15 millioner frem mod den nye sæson, hvor det store mål er at komme med i slutspillet. Indtil videre har det dog ikke været på ankomster og afgange, at Sønderjyske har trukket overskrifter i aviserne. Derimod er stort set hele den sportslige ledelse skiftet ud med afgangen af Glen Riddersholm og assistenttræner Niels Lodberg, der er blevet afløst af tyske Michael Boris og den tidligere Sønderjyske spiller Simon Poulsen.

På spillersiden er fire ny spillere kommet til Sønderjyskes truppe. Unge Philip Sørensen er købt ind fra FC København, mens Deplexe Tchamba Bangou er købt fra franske Strasbourg, hvor han er tiltænkt en rolle i defensiven. Med A landsholdsdebut for Nigeria i juni ligner den 22 årige stopper umiddelbart et spændende køb for Sønderjyske, der indtil videre har formået at holde på de største profiler fra sidste sæson. Seneste tilføjelser til Sønderjyske truppen indebærer købet af Kristófer Kristinsson fra Grenoble og en lejeaftale med Emil Kornvig, der træder til fra italienske Spezia.

Af afgange ligner Haji Wright umiddelbart det største tab for Sønderjyske, efter af den 23 årige angriber i sidste sæson stod for 13 scoringer i 37 kampe.

 

Vejle 

Ankomst:
Navn Klub
Adam Jakobsen Kolding IF (Lejeaftale slut)
Manjrekar James FC Midtjylland
Mouhamadou Drammeh Reims
Kevin Custovic Västerås SK
German Onugkha FC Krasnodar
Aleksey Chernov FC Ufa
Dimitris Emmanouilidis Panathinaikos
Afgang:
Navn Klub
Thomas Hagelskjær Aarhus Fremad
Ylber Ramadani MTK Budapest
Peter Ullum FC Fredericia
Pierre Bengtsson FC København (Lejeaftale slut)
Mads Lauritsen Viborg FF
Lucas Chang Tårnby FF
Hugo Ekitike Reims (Lejeaftale slut)
Dominik Kovacic Universitatea Craiova
Matthew Briggs Kontrakt ophævet
German Onugkha Krylya Sovetov Samara (Lejeaftale)
Indy Groothuizen FC Emmen
Diego Montiel Vendsyssel FF
Adam Jakobsen NK Celje (Lejekontrakt)
Juhani Ojala Motherwell

Det går sjældent stille for sig i Vejle, hverken på eller udenfor banen. Dette gør sig også gældende i sommerens transfervindue, hvor Vejle har skiftet stort ud både på direktionsgangene og i spillertruppen. Ud er gået cheftræner Constantin Galca, der blev ansat i Vejle tilbage i marts 2019, hvor han erstattes af den tidligere Lyngby træner Carit Falch. 

På spillersiden har der også været heftig aktivitet med syv tilgange og 14 spillere, som indtil videre har forladt klubben. På indkøbsdelen har man bl.a. sagt goddag til forsvarsspilleren Manjrekar James, der er købt i FC Midtjylland, som i foråret havde ham til udlejning i PAS Lamia. Også på midtbanen er der sket forstærkning med indkøbet af Mouhamadou Drammeh, der er hentet ind i Ligue 1 klubben Reims, mens Kevin Custovic også er kommet til fra Superettan.

 

Viborg 

Ankomst:
Navn Klub
Justin Lonwijk Utrecht
Frederik Ørsøe Christensen FC Midtjylland
Mads Lauritsen Vejle BK
Jay-Roy Grot Fri transfer
Daniel Anyembe Esbjerg fB
Clint Leemans Fri transfer
Afgang:
Navn Klub
Frederik Brandhof AGF
Serge Deble  Fri transfer
Alexander Fischer Fri transfer
Mads Knügle Fri transfer
Smil Scheel  Fri transfer
Davit Skhirtladze Ophævet kontrakt
Alexander Fischer Skive IK

Også hos det andet oprykkerhold fra Viborg er der sket ting og sager henover sommerens transfervindue, hvor indtil videre har sendt syv spillere afsted, mens seks nye er kommet til Domkirkebyen. Seneste tilføjelse til truppen er kommet med købet af den 23 årige hollandske angriber Jay-Rot Grot, der tidligere har tidligere i karrieren har tørnet ud for NEC Nijmegen, Leeds og Osnabrück.

Mens der er blevet købt ind til offensiven, så har man sagt farvel til et par af profilerne fra sidste sæson. Især tabet af Frederik Brandhof kan vise sig svær at erstatte for de grønklædte, der dog har sikret sig Justin Lonwijk på en permanent aftale, efter han var udlejet til Viborg i sidste sæson.