Vejle BK - AGF: optakt, odds, statistik og spilforslag

11. maj 2022

Vejle - AGF optakt: Nedrykningsgyseren i Nørreskoven

Vejle og AGF mødes i et vaskeægte nedrykningsbrag i Nørreskoven torsdag d. 12. maj i Superligaens 30. spillerunde. Se Vejle vs AGF optakt, odds og spilforslag her!

AGF kan med stor sandsynlighed sikre overlevelsen i Superligaen, hvis de kan få bare ét point med hjem fra mødet med Vejle i Nørreskoven. Hjemmeholdet er altså pisket til at vinde, så der er lagt op til noget af et brag mellem de to jyske traditionsklubber.

Se VB - AGF odds hos Oddset*

Vejle - AGF
Kampstart:
Torsdag d. 12. maj kl. 18:00
TV / Stream
TV3 Sport / Viaplay
Dommer:
Jørgen Daugbjerg
Karantæner:
Arbnor Mucolli (VB)
Betting Partner: Oddset
1 X 2
2.45 3.45 2.85
Spil hos Oddset*

 

Odds: Vejle vs AGF spilforslag

Opgøret mellem Vejle og AGF tegner til at blive en højdramatisk affære, hvor gæsterne kan være tilfredse med bare ét point. Det skulle også være muligt for AGF at få det ene point. 

Vejle kommer svækkede ind til kampen rent offensivt, da man mangler sin Superliga-topscorer i Arbnor Mucolli. Der er selvfølgelig andre spillere som kan gøre det for Vejle, men det AGF er normalt solide til at forsvare eget mål, når det er dét som er hovedfokus. Det bliver det nok denne gang, da AGF som sådan ikke behøver jagte en sejr.

Kampen ligger godt til AGF, da det er Vejle som er tvunget til at komme frem på banen og jagte de tre point. Dermed kan der blive mulighed for AGF-omstillinger den anden vej, hvor man har hurtige folk i f.eks. Thorsteinsson, Mikael Anderson, Gift Links og Mustapha Bundu. Men kampbilledet vil selvfølgelig ændre sig, hvis først Vejle kommer foran. Så er det pludselig AGF, som skal frem og jagte.

Men så længe stillingen er 0-0, forventer vi en taktisk affære, hvor begge hold vil have stort fokus på ikke at komme bagud i kampen. Og hvis et af holdene kommer foran, vil det nok betyde, at man "parkerer" bussen for at forsvare den vigtige føring. Vi forventer altså ikke, at vi bliver vidner til en målrig kamp. Tværtimod.

Vi spiller Under 2,5 mål til odds 1.78, og derudover prøver vi med et spil på uafgjort til odds 3.45. Vi skyder på kampen ender 0-0 eller 1-1. 

Spil hos Oddset*

 

Vejle

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
22/4 SønderjyskE - Vejle 0-1
28/4 Vejle - FCM (pokal) 0-1
1/5 Vejle - SønderjyskE 0-3
4/5 FCM - Vejle (pokal) 3-1
9/5 Viborg - Vejle 2-2

Vejle tog føringen to gange i Viborg ved Luka Djordjevic og Arbnor Mucolli, måske lidt mod spil og chancer i opgøret. Særligt i 2. halvleg kom Vejle under voldsomt Viborg-pres, og Mucollis 2-1 føringsmål holdt altså heller ikke kampen ud for vejlenserne. I kampens overtid fik Viborg udlignet til 2-2, og Vejle tabte derfor to vigtige point i nedrykningskampen.

Mucolli gik fra helt til skurk indenfor få minutter med et kvarter tilbage på uret. Arbnor Mucolli indkasserede nemlig to gule kort indenfor en lille håndfuld minutter, og blev derfor sendt tidligt i bad. En unødvendig udvisning for den dygtige tekniker, som modtog det første gule kort for at fejre scoringen til 2-1 ved at tage den røde Vejle-trøje af og flashe overkrop. Det blev altså kostbart, da Ivan Prelec nu må undvære Mucolli som sine med fem sæsontræffere er Vejles Superliga-topscorer.

Det ene point det trods alt blev til i Viborg betyder, at Vejle er seks point efter AGF før torsdagens indbyrdes opgør. Der resterer stadig ni point at spille om, og Vejle kan altså indsnævre hullet til kun tre point med en sejr over AGF. Men Vejle har en -20 målscore for sæsonen, mens AGF har -10, så Vejle skal hente syv point på AGF - eller en hulens masse mål - i de sidste tre spillerunder. Det betyder nok at Vejle skal have ni point, og samtidig sætte deres lid til, at AGF ikke får en sejr i de sidste to spillerunder.

Skulle Vejle hente alle tre point i torsdagens opgør, er intet afgjort endnu. Men Vejle skal en tur til Farum i næste spillerunde og slutter af hjemme mod OB. AGF har Viborg ude og spiller hjemme mod FC Nordsjælland i de to sidste spillerunder. Det ser svært ud for Vejle, og hos Danske Spils Oddset er det slet ikke muligt at spille på hvem der rykker ned. Men det er det til gengæld hos bet365*, hvor der er odds 1.012 på Vejle til at rykke ned, mens der er odds 15.00 på AGF. 

Arbnor Mucolli har altså karantæne, men ellers bør Ivan Prelec råde over samme trup som sidst.

Se Superliga Odds hos Oddset*

 

AGF

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
14/4 AGF - Viborg 0-2
18/4 SønderjyskE - AGF 2-1
24/4 AGF - OB 1-2
1/5 OB - AGF 1-0
8/5 AGF - SønderjyskE 1-1

AGF har ikke vundet i klubbens seneste 11 Superliga-kampe, men kommer på besynderlig vis alligevel ind til dette opgør med en slags succeshistorie i bagagen. De Hvide fik nemlig stoppet blødningen i sidste runde, da de omsider igen fik point i en fodboldkamp. Det siger dog noget om krisen i AGF, at man nærmest kunne fejre en 1-1 på hjemmebane mod Superligaens bundprop fra SønderjyskE.

Ser man på AGFs forår i 2022 har det været tæt på forfærdeligt. Både resultat- og spillemæssigt. Men AGF leverede faktisk en rigtig god kamp sidst mod SønderjyskE, hvor angrebsspillet flød bedre end længe set, og hvor De Hvide skabte masser af gode målchancer. Særligt i 1. halvleg var AGF rigtig gode, og Jon Thorsteinsson burde vel have scoret et par stykker før pausen.

Alligevel var det SønderjyskE som tog en føring før pausen, og AGF måtte ud og jagte i de sidste 45 minutter. De Hvide fik lagt et voldsomt pres på SønderjyskE igennem hele anden halvleg, og det var bestemt heller ikke ufortjent, at Frederik Tingager kunne sende bolden i nettet fire minutter før tid på et hovedstød efter assist fra Jack Wilshere.

Nu er spørgsmålet, om AGF'erne kan levere en lignende indsats her i Vejle. De Hvide skal bare bruge ét point, hvilket nærmest de facto vil sende Vejle ud af Superligaen. Hvis AGF får uafgjort med herfra, skal Vejle nemlig vinde de to sidste kampe, og AGF tabte de to sidste kampe. Derudover skal Vejle indhente en -10 målscore ift. AGF.

David Nielsen har ingen spillere i karantæne, og derfor ligner det kun, at langtidsskadede Zach Duncan og Benjamin Hvidt er ude hos AGF.

Se Superliga Odds hos Oddset*