Annonce:
Vejle BK - AC Horsens: optakt, odds, statistik og spilforslag

20. april 2021

Vejle - AC Horsens: Hamrer VB endnu et søm i Den Gule Fares kiste?

Vejle - AC Horsens
Kampstart:
Torsdag d. 22. april kl 18:00
TV:
TV3 Sport
Odds
Betting Partner: Oddset.dk
1 X 2
2.00 3.35 4.00

Spil hos Oddset*

 

Vejle - AC Horsens optakt og statistik

30 km på E45-motorvejen adskiller byerne Vejle og Horsens på Google Maps, så det er næsten lige før, at afstanden er større mellem klubberne i Superliga-tabellen. Selv om Vejle er nr. 10 og AC Horsens nr. 12, er der hele 13 point mellem dem i stillingen. Det er præcist samme distance i tabellen, som sidst Vejle tog imod Horsens d. 26. februar i år. Den store forskel er bare, at nu er løbet ved at være kørt for Horsens, mens Vejle stadig har gode chancer for overlevelse.

AC Horsens har kun vundet én af deres seneste 15 kampe i den bedste række mod Vejle. Det var en 3-1 hjemmesejr tidligere på sæsonen, d. 29. november 2020. Målene blev sat ind for AC Horsens af Louka Prip (8', straffe), Kjartan Finnbogason (41') samt Jannik Pohl (49', straffe). Wahid Faghir (90+2') fik reduceret for Vejle.

Den Horsens-sejr sluttede en stime på 13 kampe i træk i den bedste række uden sejre mod Vejle. Forud for det opgør, var den seneste Horsens-sejr over Vejle nemlig en 3-0 sejr i Horsens d. 4. marts 1969.

I det omvendte opgør her i Vejle endte det målløst 0-0. Vejle har stadig kun tabt til AC Horsens én gang på hjemmebane i den bedste række nogensinde. Det var et 4-5 nederlag i de to klubbers første møde i den bedste række tilbage i maj 1967. Vejle har sidenhen vundet fire og spillet fem uafgjort hjemme mod Horsens i den bedste række. 

De to klubber har selvfølgelig mødt hinanden en række gange i den næstbedste række, hvor Horsens har hentet lidt flere sejre i Vejle. I øvrigt endnu en 5-4 sejr tilbage i 2002/03 i 1. division. I alt er det blevet til 19 kampe i Vejle mellem klubberne i liga-regi gennem tiderne, og af disse har Vejle vundet otte, syv er endt uafgjort og Horsens har vundet fire. 

Vejle

Vejle havde et kanon efterår i Superligaen, og var umiddelbart langt fra nedrykningsfare, da både Lyngby og AC Horsens ikke skrabede point til sig. Men nu hvor Lyngby er kommet i gang, og Vejle kun har vundet tre af de sidste 19 kampe, er Vejle alligevel rykket tættere på nedrykning.

Det er dog ikke fordi Vejle er super skidt kørende i øjeblikket. Vejlenserne er ubesejret i de sidste tre kampe, hvor man i alt har fået fem point takket været en 1-0 sejr i Odense og to uafgjorte kampe mod Lyngby og AaB. Kun ét mål har Vejle lukket ind i de tre seneste kampe, hvilket er en god opskrift på at hente point.

Vejle spillede senest 1-1 hjemme mod AaB i et opgør, hvor gæsterne fra Aalborg var klart bedst. Vejle kunne meget nemt have tabt det opgør, for AaB'erne skabte flere gode muligheder, mens Vejle aldrig for alvor blev farlige. Vejles eneste mål blev sat ind på et langskud af Allan Sousa, som AaBs reservekeeper Andreas Hansen nok burde have gjort mere ved.

Vejle har ingen spillere i karantæne, men de må formentlig stadig undvære Wahid Faghir som har været skadet siden sidste landskamp-pause. I sidste kamp var også Mads Greve ude med en skade.

AC Horsens

AC Horsens' drømme om at overleve i Superligaen fik lidt ekstra liv, da det i forrige runde lykkedes at vende 0-2 ved pausen til 3-2 sejr ude mod SønderjyskE i anden halvleg. Dermed kunne man så småt begynde at drømme om at sætte en stime af sejre sammen, som potentielt kunne blive et historisk comeback. Men AC Horsens tabte senest med 1-3 hjemme til Lyngby, og selv om det ikke var et afgørende søm i kisten, ser det unægtelig kulsort ud for Den Gule Fare.

Der er 21 point tilbage at spille om, og 13 point op til Vejle, så det siger næsten sig selv, at AC Horsens formentlig skal vinde de resterende syv kampe i Superligaens slutspil. Det virker som Mission Impossible for Horsens, som kun har vundet tre ud af de første 25 kampe i sæsonen.

Selv om man i Horsens selvfølgelig vil sige, at man stadig jagter muligheden for overlevelse, indtil det ikke længere kan lade sig gøre, så må spillerne efterhånden være mere eller mindre indstillet på en tur i 1. division til næste sæson. Det gælder formentlig mest om at runde sæsonen af på fornuftig vis, men en sejr her vil selvfølgelig give lidt mere næring til håbet om overlevelse.

AC Horsens har heller ikke spillere i karantæne, men de har måtte undvære angriberen Jannik Pohl i de seneste kampe.

Spilforslag til Vejle - AC Horsens odds

Vejle kan selvfølgelig tage et vigtigt skridt mod at sikre sig endnu en sæson i Superligaen med en sejr her mod bundproppen Horsens, men de kommer formentlig på en svær opgave. For Horsens har kun syv kampe tilbage til at hente de 13 point der adskiller Vejle og Horsens, så dette er en must win kamp for gæsterne.

Det var dog også en must win for AC Horsens i sidste runde, og i de sidste mange runder før den, og alligevel har de ikke formået at hente ret mange point. Vejle har derimod holdt et vist niveau i de seneste tre kampe, hvor de altså heller ikke har tabt. Vejle har vist mere kvalitet i de seneste runder end gæsterne fra Horsens, og spørgsmålet er også, om Horsens-mandskabet reelt stadig tror på muligheden for overlevelse. Vejle er desperate for at få point og holde Lyngby bag sig i tabellen, så målt på både kvalitet og motivation ser vi hjemmeholdet som det bedste hold.

Vi spiller en Vejle-sejr til odds 2.00 hos Oddset, og gætter på at VB vinder kampen 2-0.

Spil hos Oddset*

Annonce:
Annonce: