Viborg FF vs Silkeborg IF

12. oktober 2021

Viborg - Silkeborg optakt: De to oprykkere tørner sammen i fredagskampen

Viborg og Silkeborg kickstarter 12. spillerunde i Superligaen 2021/22 fredag aften på Energi Viborg Arena i Domkirkebyen. Se VFF vs SIF optakt med spilforslag til odds på Viborg - Silkeborg og mulige startopstillinger i kampen her!

De to Superliga-oprykkere tørner sammen i fredagskampen, og her er det Viborg som er favoritter hos bookmakerne. Men det er Silkeborg som overordnet set har haft den bedste første halvdel af sæsonen i Grundspillet. Silkeborg er nemlig på en flot femteplads, mens Viborg ligger nr. 10. 

Sidst de to klubber mødtes i den omvendte kamp på JYSK Park i 4. spillerunde, kastede det også en 4-1 sejr til Silkeborg af sig. Viborg var bedre med i dét opgør, end resultatet antyder, men ikke desto mindre er der meget der peger Silkeborgs vej. Viborg har f.eks. ikke vundet i fem Superliga-kampe i streg, mens Silkeborg vandt de to sidste inden landskamppausen. Kan Silkeborg slå oddsene og booke den tredje Superliga-sejr i streg, eller får Viborg sæsonens bare tredje sejr og dermed tiltrængte point ift. bundkampen?

Læs mere om Viborg vs Silkeborg i optakten forneden, hvor vi kommer med vores bud på spilforslag til odds på VFF - SIF.

Spil hos bet365*

Viborg FF vs Silkeborg IF optakt

Se også:

 

Odds på Viborg vs Silkeborg

Viborg vs Silkeborg
Superliga: 12. runde
Kampstart:
Fredag d. 15. oktober kl 19:00
TV:
TV3 Sport
Dommer:
Peter Kjærsgaard
Assistenter:
Jakob Mastrup
Jan Johansen  
Karantæner:
Ingen
Betting Partner: bet365.dk
1 X 2
2.15 3.75 3.00
Over/Under 2,5 mål
1.57 - 2.35
Spil hos bet365*

 

Viborg vs Silkeborg spilforslag

Spilforslag:

Silkeborg kommer ind til dette opgør med masse af tro på tingene. Måske kom landskamppausen på et lidt ubelejligt tidspunkt for SIF, som netop havde vundet to kampe i træk og scoret otte mål i processen. Spørgsmålet er, om de kan holde fast i deres momentum, selv om det er små to uger siden, de sidst var i kamp i Superligaen. De har spillet en venskabskamp mod Holstein Kiel i landskamppausen for at holde gryden i kog, og den sluttede 0-0.

Viborg vandt sæsonpremieren i Farum og så slog de dengang kriseramte AGF med 2-0 hjemme i 6. spillerunde. Ellers har Viborg ikke formået at vinde, men de spiller dog forholdsvist ofte uafgjorte kampe. De sidste tre har Viborg spillet 1-1, men de undgik kun med nød og næppe et 1-0 nederlag i Parken i sidste spillerunde.

Uafgjort er bestemt et bud på dette opgør, men vi ser Silkeborg som det bedste hold i øjeblikket, og derfor synes vi der er rigtig god værdi i odds 3.00 på gæsterne. Silkeborg slog også Viborg med 4-1 i den omvendte kamp tidligere på sæsonen, og selv om det næppe ender med samme cifre igen, tror vi på at Silkeborg kan snuppe sejren igen mod de grønne på Energi Viborg Arena. 

Viborg kommer dog som oftest på tavlen i deres kampe, og SIF har ikke holdt et clean sheet i deres syv seneste kampe på tværs af Superligaen og Pokalen. Der er på mange måder lagt op til et målrigt opgør her, og bet365 har da også kun odds 1.57 på Over 2,5 mål.

Vi håber og tror det ender med lidt af et festfyrværkeri med masser af mål i begge ender. Vi skyder på 2-3 til Silkeborg som kampens resultat. 2-3 til SIF giver odds 23.00 hos bet365, og det tager vi også et spil på.

Spil hos bet365*

 

Viborg optakt

Efter 11 spillerunder er Viborg V2-U5-T4 for sæsonen med en målscore på 14-18. Kun to hold har måttet pille bolden ud af egne netmasker flere gange end Viborg, nemlig Vejle (29) og FCN (20). Viborg scorer til gengæld også forholdsvist mange mål. Med 14 scoringer har de f.eks. lavet lige så mange mål som Randers FC på fjerdepladsen og Brøndby på ottendepladsen, men når man i snit lukker 1,63 mål ind pr. kamp, og i øvrigt kun har holdt ét clean sheet i sæsonen (2-0 hjemme over AGF), så er det svært at hente tre point.

I de sidste tre kampe har Viborg begrænset modstanderne til at score max. ét mål pr. kamp. Til gengæld har Viborg også kun selv scoret ét mål i de tre kampe. Tre gange 1-1 er nemlig facit af kampene mod Vejle, OB og FCK i de seneste tre runder. Det er dog tre kampe uden nederlag, og særligt 1-1 resultatet i Parken var en god kamp at gå til landskampspause på. Her holdt Viborg længe stand mod FCK'erne, som først kom på 1-0 i det 77. minut ved Jens Stage. Samme Stage endte med at blive en uheldig skurk for FCK'erne, da han med et selvmål dybt inde i overtiden sendte Viborg hjem med det ene point. Viborg havde i kampen kun én afslutning indenfor rammen, og var generelt sjældne gæster foran FCKs mål.

Alligevel er 1-1 i Parken et godt resultat for ethvert oprykkerhold, og Lars Friis' mandskab skal nu forsøge at bygge videre på stimen af tre kampe i træk uden nederlag. Gerne med en sejr. Situationen er nemlig den, at Viborg efter en god start på sæsonen, er rutsjet ned gennem tabellen. De er nu på 10. pladsen, kun tre point foran SønderjyskE under stregen. Til gengæld er der også kun tre point op til OB på 6. pladsen, så Viborg kan med en sejr her spille sig ind i kampen om Top 6 igen. 

Viborg-målmand Lucas Lund måtte tage hjem fra U21-landsholdslejren med en skade, og kæmper nu for at blive klar til fredagens kamp mod Silkeborg. Det ligner dog, at der er gode chancer for, at Mikkel Andersen skal vogte buret på fredag for viborgenserne.

Læs også: Statistik for Superliga kampenes seertal i 2021/22

 

Silkeborg optakt

Silkeborg er på femtepladsen i Superligaen, og har hentet 10 ud af 15 mulige point i de sidste fem kampe. Det går altså rigtig godt for Kent Nielsen og Co., som også har scoret otte mål i deres to seneste kampe: 4-2 i Vejle og 4-1 hjemme mod FCN.

De spiller noget rigtig fin angrebsfodbold, og nøglen til successen ligger bl.a. i deres fremragende pasningsspil. Med en succesfuld afleveringsprocent på 85,7% over 6506 er Silkeborg efter 11. spillerunde Superligaens bedste hold på de parametre. AGF er i øvrigt det dårligste med kun 71,5% succesfulde afleveringer.

Silkeborg har en målscore på 16-12, så det kaster også nok mål af sig. Otte af de 16 mål er dog faldet i de to seneste kampe alene. Tidligere på sæsonen spillede Silkeborg en række 0-0 kampe, men det er nemlig også én af årsagerne til at Silkeborg har hentet imponerende 17 point. De er nemlig også gode til at forsvare sig. Så længe bolden er i egne rækker, scorer modstanderne som bekendt ikke, og de er altså rigtig gode til at holde fast i kuglen.

Spørgsmålet er, om Silkeborg kan fortsætte de gode takter. Umiddelbart er der intet der tyder på, at det modsatte skulle være tilfældet. Senest mod FC Nordsjælland skulle Silkeborg kun bruge otte minutter på at bringe sig foran 2-0 på to mål af Nicklas Helenius. Stefan Thordarson og Sebastian Jørgensen kom også på tavlen til 3-1 og 4-1 i anden halvleg. Så jo, der er grund til optimisme i Søhøjlandet.

 

Startopstillinger: Viborg FF vs Silkeborg IF

Her ses vores forventede startopstillinger i Viborg - Silkeborg fredag d. 15. oktober 2021. Indledningsvist er der tale om vores bud på de forventede startopstillinger baseret på de to klubbers seneste kampe, karantæner og skader.

VFFs og SIFs startopstillinger bliver officielt bekræftet ca. en time før kampstart.

Viborg
(Forventet)
Silkeborg
(Forventet)
Mikkel Andersen Nicolai Larsen
Frans Dhia Putros Rasmus Carstensen
Lars Kramer Tobias Salquist
Mads Lauritsen André Calisir
Christian Sørensen Gustav Dahl
Justin Lonwijk Stefan Thordarson
Jeppe Grønning Mark Brink
Jakob Bonde Robert Gojani
Tobias Bech Sebastian Jørgensen
Sebastian Grønning Nicklas Helenius
Jay-Rot Grot Nicolai Vallys

Spil hos bet365*