Danmark vs Rumænien flag

9. september 2019

Danmark vs Rumænien: U21 EM Kvalifikation

Danmark U21 møder Rumænien U21 i Aalborg tirsdag d. 10. september 2019 i kvalifikationen til U21 EM 2021. Se Danmark vs Rumænien optakt med odds og spilforslag her!

Danmarks U21-landshold tager tirsdag d. 10. september hul på kvalifikationen til U21 EM i 2021 som spilles i Ungarn og Slovenien. Danmark er kommet i kvalifikationsgruppe 8 med Finland, Malta, Nordirland, Rumænien og Ukraine. Det bedste hold i gruppen kvalificerer sig direkte til U21 EM i 2021, mens nr. 2 i gruppen enten kvalificerer sig direkte eller skal ud i playoffs. Det gælder altså primært om at sikre førstepladsen i gruppen, hvis Danmark skal med til det næste U21 EM.

I den første kamp i kvalifikationsgruppe 8 møder Danmark Rumænien, og kampen spilles på Aalborg Portland Park med kampstart kl. 18.30. Danmarks U21-hold varmede op til kampen mod Rumænien ved at spille 0-0 mod Ungarn i en testkamp i Aalborg fredag d. 6. september. I denne optakt kan du se Danmarks U21-trup til kampen, samt se spilforslag til odds på Danmark vs Rumænien U21-landskampen i Aalborg.

Danske Spil Oddset er klar med odds på Danmark U21 vs Rumænien U21, hvor det danske landshold er favoritter før kampstart. Danmark giver odds 1.90, uafgjort 3.50 og Rumænien odds 3.85. Herudover har Oddset Live Odds på kampen og en række andre pre-match markeder, herunder på Over/Under mål, handicap, spillere og specials. Læs vores spilforslag til kampen forneden, eller besøg Oddset nu, og se oddsene på Danmark mod Rumænien under International Ungdom - U21 EM-kvalifikation.

Spil hos Oddset

 

Spilforslag til odds på Danmark U21 vs Rumænien U21

Vi forventer en målfattig kamp mellem Danmark U21 og Rumænien U21 tirsdag i Aalborg. Rumænien imponerede stort ved U21 EM 2019 i sommers, men som der kan læses mere om i optakten forneden, er der sket store udskiftninger på holdet siden da, og Rumænien er uden de store profiler Hagi og Puscas. Samtidigt er dette Rumæniens første landskamp på U21-niveau siden juni, så holdet er nok ikke nogen sammentømret enhed, der disker op med champagnefodbold.

Den største måltrussel på det rumænske hold er måske Esbjergs Adrian Petre, som ikke just har været i målform i Superligaen indtil videre i år. Med sine tre mål i syv U21-landskampe er Petre den mest scorende spiller i truppen for det rumænske landshold, sammen med Coman på midtbanen, der også har scoret tre mål i sine 14 U21-landskampe. Bliver det ikke Petre som starter på toppen, falder valget formentlig på George Ganea fremfor Denis Dragus i det rumænske angreb. Ingen af disse har dog set meget spilletid for deres klubber efter sommerferien. Ganea er nok den mest farlige af de to med et mål og fire assists i seks ligakampe for Viitorul Constanta i Rumænien.

Den danske defensiv er som regel solid på U21-landsholdet, og der blev da også spillet til nul i testkampen mod Ungarn i fredags. I begge ender i øvrigt. Venskabskampen mod Ungarn i Aalborg sluttede nemlig 0-0, og varsler også om en potentielt målfattig kamp her. Danmark ligner i vores optik det bedste bud på en vinder, i og med det danske hold trods alt har spillet en kamp så sent som i fredags. Men ingen af holdene vil tabe den første kamp i kvalifikationen, og det kan meget vel ende i en lidt nervøs forestilling, hvor der er lagt mere vægt på at forsvare eget mål, end at gå efter at score hos modstanderne. 

Danske Spils Oddset har odds 1.92 på Under 2,5 mål, hvilket bliver vores spilforslag til odds på U21-landskampen mellem Danmark og Rumænien.

Spil hos Oddset

 

Optakt: Rumænien er uden EM-heltene Puscas og Hagi mod Danmark

Det er endnu så tidligt i kvalifikationsgruppen, at der kun er spillet to kampe. Finland har slået Ukraine med 2-0 og Malta og Nordirland har spillet 0-0. Danmark har altså chancen for at komme godt fra land, og spille sig helt til tops med en sejr på mindst to mål over Rumænien, men der venter formentlig en svær opgave for det danske U21-landshold her. Det rumænske U21-landshold gjorde det forrygende ved U21 EM 2019 denne sommer, hvor holdet vandt deres gruppe foran Frankrig, England og Kroatien og senere tabte semifinalen til Tyskland med 4-2 efter at have været foran 1-2 ved pausen.

Nederlaget i EM-semifinalen til Tyskland var sidste gang det rumænske U21-landshold var i aktion, og vi kender derfor ikke meget til holdets styrke netop nu. Men Danmark fik kun 0-0 i fredags hjemme mod Ungarn, og selv om der var tale om en ubetydelig venskabskamp, er det selvfølgelig ikke den bedste generalprøve.

Det var i høj grad Ianis Hagi (Genk) og George Puscas (Reading) som førte an for Rumænien i sommers ved U21 EM 2019, og de to profiler er ikke med på holdet som tirsdag møder Danmark. Esbjerg Adrian Petre er derimod med for gæsterne, og sammen med Tudor Baluta (Brighton), Mihai Dobre (Bournemouth), Vlad Dragomor (Perugia), Andrei Ratiu (Villareal) og Denis Dragus (Standard Liege) er de spillerne som til dagligt gør sig for klubber udenfor Rumænien.

Resten af holdet spiller i rumænske klubber. De mest rutinerede spiller på Rumæniens hold, målt på U21-landskampe for nationen, er Florinel Coman fra FCSB og Alex Pascanu fra Cluj, som er noteret for hhv. 14 og 15 U21-landskampe for Rumænien. 11 af Rumæniens 22 spillere i truppen er ikke noteret for en U21-landskamp tidligere. Det er altså et "helt nyt hold" som Danmark møder her, ift. det rumænske hold vi så i sommers ved U21 EM. 

Danmark har ligeledes en lang række nye ansigter i truppen ift. sommerens U21 EM-trup. Ni af de 22 danskere gør sig til dagligt ude i Europa, herunder f.eks. Jacob Bruun Larsen (Dortmund) og Andreas Skov Olsen (Bologna), som kan fremhæves som to af Danmarks største profiler. Se hele den danske U21-trup til kampen mod Rumænien forneden.

Spil hos Oddset

 

Danmarks U21-trup mod Rumænien

Se Danmarks U21-landsholdstrup til kampen mod Rumænien d. 10. september 2019 her:

Spiller Klub
Målmænd
Oliver Christensen OB
Peter Jensen FC Nordsjælland
Forsvar
Andreas Poulsen Mönchengladbach
Anton Hendriksen Brøndby IF
Daniel Anyembe Esbjerg fB
Frederik Alves Ibsen Silkeborg IF
Mads Roerslev Rasmussen Brentford FC
Malte Meineche Amundsen Vejle BK
Victor Nelsson FC København
Midtbane
Jacob Sørensen Esbjerg fB
Jacob Bruun Larsen Dortmund
Jacob Steen Christensen FC Nordsjælland
Mads Emil Madsen Silkeborg IF
Magnus Kofod Andersen FC Nordsjælland
Mikkel Damsgaard FC Nordsjælland
Morten Hjulmand Admira Wacker
Nikolas Terkelsen Nartey FC Hansa Rostock
Victor Jensen Ajax
Angreb
Andreas Skov Olsen Bologna
Anders Dreyer SC Heerenveen
Jens Odgaard SC Heerenveen
Carl Johan Holse FC København
Landstræner
Albert Capellas (Spanien)

Odds på Danmark hos Oddset