Danmark - Bahrain

15. januar 2021

Danmark vs Bahrain: Første kamp ved VM i Håndbold 2021

Danmark - Bahrain
Kampstart:
Fredag d. 15. januar kl 20:30
TV:
DR1 / DR.dk
Odds
Betting Partner: Oddset.dk
1 X 2
1.01 30.00 27.00

Spil hos Oddset*

Danmark vs Bahrain optakt: VM i Håndbold 2021

Danmark møder Bahrain i den første kamp i indledende gruppe ved VM i Herrehåndbold 2021 i Egypten. Kampen spilles fredag d. 15. januar kl. 20.30, og kan ses direkte på public service-kanalen DR1 med livestream mulighed på DR.dk. 

Danmark er selvfølgelig gigantiske favoritter. Som forsvarende verdensmestre er det også en favoritrolle vi er nødt til at tage på os mod en håndbold-lilleput nation som Bahrain. 

Bahrain trænes af den 58-årige tysker Michael Roth, der har en lang spillerkarriere bag sig for tyske klubber tilbage i 1990'erne, og vandt OL sølv med Tyskland i Los Angeles i 1984. Siden 1994 har han været aktiv som håndboldtræner, og trådte til som chefen for Bahrains håndbold-landshold i oktober 2020.

Michael Roth råder over et erfarent landshold, hvor ni af spillerne har rundet de 30 somre. Samtlige spillere i Bahrains VM-trup gør sig i klubber i Bahrain, hvoraf størstedelen spiller i Al-Najma. Det er altså ikke på nogen måder et landshold som på papiret kan matche Danmark.

Bahrain har tre gange tidligere deltaget ved VM i Herrehåndbold, nemlig i 2011, 2017 og 2019. Deres bedste placering er en 20. plads, hvilket kom senest ved VM 2019 i Danmark og Tyskland. Ved de to tidligere VM-slutrunder er de sluttet på 23. pladsen ud af 24 hold. I år er VM som bekendt udvidet til 32 lande, så Bahrain har en chance for ikke at blive blandt de dårligste landshold ved VM her i januar. Men de er bestemt kandidater til en bundplacering i Egypten.

Bahrain giver odds 1000.00 hos Oddset for guldmedaljer ved VM 2021, hvilket nok er utænkeligt. Men ni andre lande giver trods alt et højere odds, da lande som Kap Verde, DR Congo og Uruguay giver astronomiske odds 4000.00 for en topplacering ved VM i Herrehåndbold.

Lunken VM-generalprøve for Danmark

Danmark er guldfavoritter ved VM 2021 til odds 4.00 hos Oddset, men det danske landshold har dog fået en lidt lunken optakt til VM i Herrehåndbold. I to testkampe mod Norge, som i øvrigt også er blandt VM-favoritterne til odds 4.25 før starten, har Danmark vundet en og tabt en.

Først slog Danmark Norge med 31-28, men i den anden testkamp tabte Danmark med 34-36. Hele 21 mål lukkede Danmark ind i 1. halvleg af den seneste testkamp, og med et kvarter tilbage af kampen var Danmark bagud med hele otte mål. Vi fik pyntet på slutresultatet, men det var overordnet set ikke den bedste generalprøve før VM starter for Danmark i Egypten på fredag mod Bahrain.

"Jeg synes, det var en fin kamp. Vi spillede lidt hakkende i første halvleg og fik det så vendt i anden halvleg. Vi spillede måske lidt for langsomt, men fik god fart i den (i anden halvleg), og det ser man også pointtavlen", sagde Jacob Holm til TV2.

Han bakkes op af Mads Mensah, som synes at 2. halvleg var godkendt:

"Det var to ret forskellige halvlege, synes jeg. Vi spillede for langsomt i første halvleg, men det fik vi rettet op på", sagde Mensah og tilføjede:

"Det kan være fordi, vi ikke har spillet kamp i et stykke tid. Men jeg synes, vi fik sporet os ind på det i løbet af kampen. Vi fik også lidt hurtigere folk ind, der måske passede lidt bedre ind i dag".

Danmark skal op i gear, men det er ikke unormalt ved starten af en slutrunde. Det gælder om ikke at peake for tidligt, for der venter mange kampe forude. Og Danmark er selvfølgelig storfavoritter til at spille sig videre fra indledende gruppe med maksimum point. Danmark giver således odds 1.02 for en sejr i Gruppe D, hvor de tre gruppemodstandere, Argentina, DR Congo og Bahrain, alle ligner modstandere som Danmark - selv på en dårlig dag - bør køre over fra start til slut i de egyptiske håndboldhaller.

Få overblik over datoer for Danmarks kampe ved VM i Herrehånd i vores kampprogram for VM i Herrehåndbold.

Spil hos Oddset*

Spilforslag til odds på Danmark - Bahrain

Danmark er selvfølgelig storfavoritter mod Bahrain, og hvis man ser på odds på Danmark - Bahrain er der kun odds 1.01 på en dansk sejr. Man er derfor nødt til at kigge på handicap-odds, eller andre markeder, for at finde værdi i et spil på Danmark i den første kamp ved VM i Håndbold 2021.

Hos Oddset ligger 50/50 linjen på målhandicap omkring -9 mål på Danmark til odds 1.77. Det betyder, at Danmark skal vinde med mindst 10 mål flere end Bahrain, før der er gevinst på spillet. Som nævnt i optakten skal Danmark dog ikke peake for tidligt ved VM, og det gælder om at spille sig langsomt i form mens slutrunden skrider frem.

Bahrain kommer formentlig til at slås med alt de har. De møder de regerende verdensmestre i første kamp ved VM, og det bliver nok deres største sportslige oplevelse i Egypten. Bahrain vil sikkert kæmpe med alt de har for at få et respektabelt resultat ud af mødet med verdensmestrene. Det kan betyde, at Danmark ikke nødvendigvis vinder kampen kæmpestort.

Vi forventer altså ikke nødvendigvis at Danmark vinder med f.eks. 10 mål eller mere. Chancen er bestemt til stede, men vi er mere lune på et halvlegsspil på Danmark. Spiller man på Danmark -5 mål ved halvleg til odds 2.00, skal Danmark altså føre ved pausen med mindst 6 mål. Vi tror der er gode chancer for, at Danmark kommer blæsende ud fra start og afgør kampen i de første 30 minutter. Herefter kan landstræner Nikolaj Jacobsen benytte anden halvleg til at teste formen med masse af udskiftninger og prøve nogle taktiske ting af, som ikke er unormalt ved de første par kampe ved et VM i Herrehåndbold.

Spil hos Oddset*