Spiltips til odds på Champions League kampene

15. september 2020

Onsdag d. 16/9: Spilforslag til CL kvalifikationen

Kvalifikationen til Champions League er i fuld gang og onsdag d. 16. september spilles der hele fem kampe i forbindelse med 3. kvalifikationsrunde løber af stablen. En af de kampe man kan se frem til onsdag aften er med dansk deltagelse, når FC Midtjylland får besøg af Young Boys fra Schweiz hjemme på MCH Arena.

FCM og de andre hold der deltager i 3. runde af Champions League kvalifikationen, kan som i de foregående runder se frem til, at der ikke bliver spillet returopgør. Det betyder, at der skal findes en vinder på dagen, hvilket man skal huske at være opmærksomme på, inden man placerer sine spil, da det kan få betydning for kampenes forløb til sidst i opgørene, hvis det ene hold er foran.  

Vinderne i denne runde kan se frem til at skulle spille den sidste og afgørende Champions League PlayOff-runde senere på måneden. Det vil samtidig som minimum sikre holdene en plads i Europa League gruppespillet, da et nederlag i den sidste runde betyder en plads i den knap så prestigefyldte turnering. Taberne af 3. runde kan derimod se frem til at ryge over i den sidste og afgørende Europa League Playoff-runde, hvor den skal vindes, hvis der spilles gruppespil senere på året. 

Onsdagens program i Champions League byder som sagt på fem kampe, der vil blive gennemgået herunder med spilforslag. Eneste undtagelse er FCM kampen, der som allerede nævnt er lavet en særskilt artikel til. 

Omonia Nicosia - Røde Stjerne

Kamptidspunkt: kl. 17:00

Onsdagens program bliver skudt i gang på Cypern, når de cypriotiske mestre fra Omonia får besøg af Røde Stjerne. Et hold de fleste nok husker efter FCKs samlede nederlag til dem i sidste sæsons kvalifikation. Denne gang venter der Røde Stjerne en mere eksotisk modstander i Omonia, der for de fleste danskere nok ikke får de store klokker til at ringe. 

Klubben ligger nummer 205 på UEFAs rangliste og deltager i et europæisk sammenhæng for første gang siden 2010/11 sæsonen. Det sker på baggrund af klubben endte øverst i den cypriotiske liga, da sæsonen blev afblæst i forbindelse med Covid-19. Dermed blev klubben uofficielt kåret til mestre og tildelt Champions League pladsen. En billet, som de indtil videre har taget godt imod, ved at spille sig videre fra de første to runder med sejre over armenske Ararat og senest polske Legia. Begge gange via 0-0 i ordinær spilletid og derefter en sejr i forlænget spilletid. 

Det bliver derfor heller ingen walk-over for Røde Stjerne, der dog må tage favoritværdigheden på deres skuldre qua deres form. Gæsterne kommer nemlig ind til opgøret med en fantastisk form, der har budt på 14 sejre i træk på tværs af alle turneringer. Man har ligesom hjemmeholdet været igennem to kampe i turneringen, hvor man har slået Europa FC fra Gibraltar med 5-0 og senest Tirana med 1-0. I den serbiske liga har holdet noteret sig for syv sejre ud af syv mulige og en målscore på 21-3. 

Fire gange tidligere har Omonia og Røde Stjerne og stået overfor hinanden i forbindelse med europæiske kampe. To gange i 2001 og to gange i 2012, hvor der begge gange har været tale om indledende kvalifikationskampe. Begge gange er Røde Stjerne gået videre som samlet vindere, men kendetegnet for alle kampene har været, at det har været tæt og målfattigt. De seneste kampe i 2012 endte begge 0-0, inden Røde Stjerne vandt straffesparkskonkurrencen.

Selvom det er mange år siden, så tror vi på et lignende kampbillede kan udspille sig med en målfattig kamp. Hjemmeholdet har spillet 0-0 i deres seneste første to kampe i turneringen, og det bliver formentlig også et resultat de vil forsøge at spille efter her som underdogs. Samtidig kan de have en fordel med klimaet, hvor termometeret siger 38 grader i Nicosia onsdag eftermiddag. Vi forsøger os derfor med et spilforslag på under 1,5 mål til odds 2.75 hos LeoVegas Sport. 

Spil hos LeoVegas Sport*

Ferencvaros - Dinamo Zagreb 

Kamptidspunkt: kl. 19:00

Dagens andet Champions League opgør finder sted i Ungarn, nærmere bestemt på Groupama Arena i Budapest, hvor Ferencvaros og Din. Zagreb står overfor hinanden. Her skal hjemmeholdet forsøge at revanchere sidste sæsons nederlag til den samme modstander, da Zagreb trak sig sejrsrigt ud af 2. runde i kvalifikationen med en samlet sejr på 5-1. 

Ferencvaros kommer ind til opgøret med to flotte sejre i turneringen indtil videre over Djurgården og Celtic. Det bliver dog ingen nem opgave for de ungarske mestre, der på trods af en god form møder et hold, der til dagligt spiller i en noget stærkere liga. Gæsterne har ligesom hjemmeholdet haft en god stime af sejre, hvor de har vundet deres seneste otte kampe. Zagreb har i modsætning til det ungarske hold kun spillet en kamp i turneringen, der bød på en sejr over rumænske Cluj efter forlænget spilletid. 

Sidste sæsons møder mellem de to hold viste en klar forskel i styrkeniveau. Vi tror igen at gæsternes rutine i turneringen kan komme til at spille ind her. Klubben har via. deres mange mesterskaber i Kroatien spillet et hav af gruppespil i europæisk sammenhæng, og den betydning kan sagtens komme til at spille ind. Vi forsøger os derfor med et spilforslag på en Dinamo Zagreb sejr til odds 2.35 hos Oddset. 

Spil hos Oddset*

Maccabi Tel Aviv - Dynamo Brest 

Kamptidspunkt: kl. 19:00

I Israel skal topholdet fra M. Tel. Aviv forsøge at spille sig forbi hviderussiske Dynamo Brest, når der spilles fodbold på Bloomfield Stadium. Her jagter hjemmeholdet deres første gruppespil i turneringen siden 2015, mens gæsterne jagter deres første nogensinde. 

Begge hold er i fuld sving med den hjemlige liga, hvor der i Israel er spillet to runder og i Hviderusland 22 runder. Som stort set det eneste land i hele verdenen, valgte Hviderusland ikke at lukke ned for fodbolden mens Covid-19 var på sit højeste, derfor har gæsternes sæson tidligere års mere normale kalender. Til gengæld har spillet haltet hos gæsterne, der ligger nede som nummer 9 i tabellen og derfor ikke ser ud til at skulle spille europæisk fodbold i næste sæson. Onsdag aften kommer de ligeledes på en svær opgave mod Maccabi Tel Aviv, som på papiret er en større klub med et bedre hold. 

Gæsterne har på deres vej til 3. runde besejret Astana (6-3) og Sarajevo (2-1). For Tel Aviv har vejen budt på sejre over Riga FC (2-0) og Suduva (3-0). Israelerne må påtage sig favoritværdigen hjemme i Israel, selvom de må undvære deres normalt larmende supporters. Det bør dog ikke ændre på et kampbillede, hvor vi forventer at hjemmeholdet kommer til at styre kampen og formentlig allerede fra første fløjt forsøge at lægge pres på gæsterne. Derfor ser vi også en god værdi at Tel Aviv kan spille sig foran inden pausen og holde føringen hjem. HT/FT 1/1 står til odds 2.60 hos bet365.dk, hvilket virker som et ganske fornuftigt spil. 

Spil hos Bet365*

Qarabag - Molde

Kamptidspunkt: kl. 19:00

Vores norske naboer sender også et hold i aktion onsdag aften, når Molde skal forsøge at spille sig frem til den sidste og afgørende playoff-runde når de møder Qarabag. Et hold som FCK hans nok stadig har dårlige minder om, eftersom det var dem, der forhindrede københavnerne i at komme i Champions League gruppespillet tilbage i 2017/18. Qarabag har dog et andet hold i dag, og derfor bør Molde heller ikke være uden chancer for at levere et godt resultat i Aserbajdsjan. 

Qarabag har fundet vej til 3. runde ved at spille sig forbi Sileks fra Makedonien (4-0) og Sheriff Tiraspol fra Moldova (2-1). Klubben har vundet mesterskabet i Aserbajdsjan de seneste syv år, og har derfor også spillet en hel del kampe i europæisk sammenhæng. De har dog ikke været fremme ved et gruppespil siden 2017, og holdet ligner ikke at have det samme niveau, som de viste mod FCK.

Modsat har Molde et spændende hold, og står med gode kort på hånden for at kvalificere sig til et europæisk gruppespil for første gang siden 2016. Årets europæiske turné har indtil videre budt på sejre over KuPS fra Finland (5-0) og Celje fra Slovenien (2-1). Samtidig er den norske liga i fuld sving, hvor man ligger på en 2. plads efter det suveræne tophold fra Bodø/Glimt. Gæsterne bør derfor stå med gode kort på hånden for at levere et godt resultat, og vi forsøger os med en norsk sejr til odds 2.60 hos LeoVegas Sport. 

Spil hos LeoVegas Sport*