Sydbank Pokalen

20. september 2021

3. runde i pokalen: Spilforslag til pokalkampene onsdag d. 22/9

Onsdag d. 22. september fortsætter 3. runde af Sydbank Pokalen 2021/22. Der er hele otte pokalkampe på plakaten denne onsdag, hvor Superliga-klubberne FCM, FCN, Vejle, SønderjyskE, Randers FC og FCK alle skal i aktion. 

Seks Superliga-klubber skal i aktion i den danske pokalturnering onsdag d. 22. september, og fans af FC København kan glæde sig over, at deres kamp mod Nykøbing FC bliver vist direkte på DR2 kl. 18:00. Forneden er vi klar med spilforslag til udvalgte pokalkampe denne onsdag.

Spil hos Oddset*

Onsdagens program i pokalturneringen:

Ons. 22/9 - 16:30 Kjellerup IF - FC Midtjylland
Ons. 22/9 - 16:30 VSK Aarhus - FC Nordsjælland
Ons. 22/9 - 16:30 Vanløse IF - Vejle
Ons. 22/9 - 16:30 B 1913 - SønderjyskE
Ons. 22/9 - 16:30 Aalborg Freja - IF Lyseng
Ons. 22/9 - 18:00 Fremad Amager - Randers FC
Ons. 22/9 - 18:00 Nykøbing FC - FC København (DR2)
Ons. 22/9 - 18:30 Marienlyst - Middelfart
Se hele kampprogrammet i Pokalturneringen her

 

Spil hos Oddset*

 

Kjellerup IF - FC Midtjylland

Spilforslag:

FC Midtjylland har muligvis ikke fået armene ned endnu over den imponerende sejr i Parken mod FCK søndag aften. Selv om FCK spillede 70 minutter i overtal, efter Evanders tåbelige røde kort, lykkedes det FCM at holde stand og putte et mål ind i den anden ende. Godt nok var FCK mest på bolden og dominerede kampen, også FØR Evander blev smidt ud for sin svinestreg. Men det lykkedes FCM-forsvaret at holde FCK fra at skabe nævneværdige chancer gennem hele kampen. 

Nu er det en lidt anden oplevelse. Fra en total udsolgt Parken og en vanvittig fed kulisse i topkampen, skal FCM nu på besøg på Bjerget (Bjergets Idrætsanlæg, red.) i Kjellerup. Kjellerup er en midtjysk by, som ligger et lille kvarters kørsel nord for Silkeborg. Det er altså - som man vil sige i Silkeborg - det ægte Midtjylland, som klubben fra Herning/Ikast skal på besøg hos. På disse kanter er der tale om et derby, men så kan vi vidst heller ikke gøre opgøret meget mere sexet. Bo Henriksen vil formentlig kalde det "vanvittigt usexet".

FC Midtjylland er naturligvis gigantiske favoritter. Kjellerup har i nogle år haft hjemme i 2. division, hvortil de første gang rykkede op i 2011. Men de er nu tilbage i Danmarksserien, hvor de er på fjerdepladsen i pulje 4 efter Odder, Vejgaard og Ringkøbing. Fire sejre, en uafgjort og to nederlag med en  11-7 målscore, er hvad Kjellerup har fået ud af sæsonen hidtil i Danmarksserien. De har ikke mange velkendte navne i truppen, men de kan dog bryste sig af at have en spiller ved navn Mads Kjellerup på Kjellerup-holdet. Om han er profilen skal være os usagt. Vi kender ganske enkelt ikke meget til dette Kjellerup-hold.

FC Midtjylland derimod. Om Bo Henriksen så vælger at komme med reservernes reserver, skal FCM kunne vise hvor stor forskellen er på disse to klubber. Der er måske kun 50 km fra Herning til Kjellerup ned af Rute 15 i det midtjyske, men der er en verden til forskel på at ville være Top 50-hold i Europa og så Kjellerup fra Danmarksserien.

Vi må og skal forvente en storsejr til gæsterne her. Der er odds 40.00 på Kjellerup og kun odds 1.02 på FCM sejr, så vi er nødt til at kigge mod handicap-markedet. Her snupper vi et spil på FCM -3 mål til odds 1.70. Dermed skal FCM altså vinde med fire mål (f.eks. 4-0) eller bedre, og det forventer vi også helt klart sker.

 

B 1913 - SønderjyskE

Spilforslag:

B 1913 og SønderjyskE har i hvert fald mindst én ting tilfælles: de har begge vundet pokalen én gang i klubbernes historie. B 1913 vandt pokalen tilbage i 1963 med en 2-1 sejr over Køge, mens SønderjyskE vandt i 2020 med 2-0 over AaB. Her ophører de store ligheder dog også mellem klubberne.

B 1913 var for et halvt århundrede siden en del af toppen i dansk fodbold, men har i dag hjemme i Danmarksserien. I en årrække, fra 2006-2013, var B 1913 en del af den overbygning i dansk fodbold, som kaldte sig for FC Fyn. Projektet FC Fyn gik dog konkurs i 2013, mens klubben lå 1. division, og blev efterfølgende taberdømt med 0-3 i de resterende kampe i sæsonen.

Siden har B 1913 ikke snuset ret meget til duften af topfodbold i Danmark. I dag huserer B 1913 i Danmarksseriens Pulje 3, hvor de er på fjerdepladsen (efter SfB-Oure FA, OKS og Marienlyst) efter syv kampe. Men denne onsdag i september kommer Superliga-mandskabet SønderjyskE forbi "Tretten" på Campus Road i Odense, og dermed dufter det igen en smule af topfodbold.

B 1913 spås ikke de store chancer i opgøret, og det er da også et opgør, som SønderjyskE SKAL vinde. Nu fik SønderjyskE en 1-0 sejr hjemme mod Brøndby i weekenden, men der har været langt mellem pointene i Haderslev i denne sæson. Michael Boris' mandskab har brug for alle de succesoplevelser de kan få, og man må antage at pokalfinalisterne fra de sidste to sæsoner, går all in på at lave et pokalfinale-hattrick i denne sæson. Derfor bliver der formentlig ikke tale om at SønderjyskE stiller med alt for mange reserver.

I sidste runde i pokalen bankede SønderjyskE også Hillerød med 5-0 på udebane, hvor den nye angriber Abdulrahman Taiwo blev noteret for et hattrick. Også Daniel Prosser kom på tavlen i det opgør. Selvfølgelig stiller Michael Boris nok med et par af de normale bænkevarmere fra start, men vi forventer at SønderjyskE kommer til opgøret med en slagdygtig startellever. Dermed bør der ikke blive tvivl om SønderjyskEs sejr. Spørgsmålet bør kun være, hvor stor sejren bliver.

B 1913 slog i sidste runde Jammerbugt med 8-7 efter straffe. Siden har de tabt 3-2 ude mod Marienlyst, spillet 1-1 hjemme mod Hedensted og senest 2-2 ude mod OKS. De lukker altså nogle mål ind, og de har også en målscore på 14-13 efter syv DS-kampe. Det giver et snit på 3,85 mål pr. kamp i Danmarksserien, så vi forventer i hvert fald ikke clean sheet til hjemmeholdet.

Der er kun odds 1.04 på SønderjyskE-sejren, hvilket gør det lidt svært at finde værdi i et spil på gæsterne. Derfor prøver vi med et frisk skud i tågen, og siger: SønderjyskE vinder med præcist fire mål. Enten 4-0 eller 5-1 til gæsterne. Vores spilforslag bliver derfor Uafgjort (B 1913 +4 mål) til odds 5.10 hos Oddset. Dette er selvfølgelig et spil, hvor man kun bør satse få units.

Spil hos Oddset*

 

Fremad Amager - Randers FC

Spilforslag:

Fremad Amager fik en forfærdelig start på sæsonen med fem nederlag i træk. I alt har de tabt syv af de første ni kampe, men de har dog fået to sejre på hjemmebane for nyligt: 2-0 over HB Køge og 3-1 over Nykøbing FC. Samtidig har de altså også slået Viktoria og Holbæk ud af pokalen på udebane med 5-0 og 2-1. 

Senest tabte Fremad Amager med 2-1 i Esbjerg i en kamp, hvor begge hold havde mange gode chancer. Det kunne nemt være blevet til point for amagerkanerne. Nu tager de så i mod Randers FC og spørgsmålet er, om Fremad Amager kan bide fra sig mod Hestene. I 2019/20 slog Fremad Amager FC Midtjylland ud af pokalen her på banen med en 1-0 sejr, og i sidste sæson slog de også Brøndby IF ud med 2-1 sejr i 4. runde. I de efterfølgende kvartfinaler tabte de dog med 6-2 samlet over to kampe mod SønderjyskE.

Fremad Amager har altså lavet to store pokaloverraskelser de seneste år, hvor de har elimineret de danske mestre in spe fra turneringen. Slår de Randers FC ud her, kan Hestene måske ud fra den sjove statistik se det som et tegn på at Superliga-guldet kommer til Kronjylland.

Chancen for en overraskelse er også til stede. Fremad Amager har godt nok ikke været prangende i denne sæson, overordnet set, men de har vundet deres to seneste hjemmekampe i NordicBet Ligaen. Samtidig kommer Randers til Amager midt i et hårdt kampprogram, hvor randrusianerne for første gang i klubbens historie skal tackle både Superliga og europæisk gruppespil på samme tid. Godt nok ser Randers-truppen umiddelbart ud til at være godt polstret til de to turneringer, men man må alligevel antage at Thomas Thomasberg bruger denne kamp til at spare profilerne. På søndag venter nemlig endnu en hård kamp for Hestene, når de skal på besøg hos topholdet FC Midtjylland i Herning.

Selvfølgelig er Randers favoritter, og måske vinder de også kampen komfortabelt. Vi øjner dog chancen for endnu en Fremad Amager-overraskelse i pokalen. Vi ser udmærket værdi i et frækt spil på uafgjort i ordinær spilletid til odds 3.90, hvilket bliver vores spilforslag til kampen.

Spil hos Oddset*

 

Nykøbing FC - FC København

Spilforslag:

FC København er i samme situation som Randers i ovennævnte spilforslag til kampen på Amager. FCK deltager nemlig også i tre turneringer i dette efterår, og har formentlig også brug for at hvile nogle af profilerne her. Umiddelbart bør der også være rigeligt med muligheder for det, for Nykøbing FC er selvfølgelig et hold, som FCK skal kunne besejre - selv med adskillige reserver i startelleveren.

Nykøbing FC er oprykkere til 1. division i denne sæson, og de har gjort det bedre end forventet. Efter ni kampe er de V3-U3-T3 med en målscore på 17-15. Det er altså nogle målrige og underholdende kampe, de er involveret i, for der scores i snit 3,55 mål pr. Nykøbing FC-kamp i 1. division. De har været gavmilde i bageste geled med hele 15 scoringer i mod sig, men har også lavet pænt mange mål selv. F.eks. slog de i weekenden Jammerbugt med 4-1 på hjemmebane.

Spørgsmålet er dog, om Nykøbing FC kan lave mål mod FCK. Løvernes defensiv har længe set solid ud, og selv om Jess Thorup måske giver spilletid fra start til folk som Kalle Johnsson i mål og Pierre Bengtsson, Peter Ankersen, Ruben Gabrielsen og unge Valdemar Lund i forsvaret, bør de kunne holde styr på Nykøbing. Også på midtbanen og i angrebet kommer der sandsynligvis "nye" ansigter i spil. Man må gå ud fra at Luther Singh og Isak Bergmann Johannesson får plads i startopstillingen, og i front bør Kamil Wilczek også få chancen i stedet for Jonas Wind. Måske får vi også Andri Fannar Baldursson og Hakon Arnar Haraldsson i spil for FCK, enten fra start eller undervejs i kampen.

OPDATERET: Se FCKs bruttotrup mod Nykøbing FC

Det er værd at holde sig for øje, at FCK formentlig kommer til at skifte stort set hele startopstillingen ift. kampen mod FCM senest i Parken. Hvis man ikke kan spare profilerne her, hvornår skal de så få sig en pause? Det kommer måske også til at betyde, at FCK ikke kører Nykøbing over med tenniscifre. Vi tror dog alligevel på en storsejr til FCK. Nederlaget mod FCM i weekenden skal vaskes af tavlen, og de spillere som får chancen her, skal også ind og vise at de er klar til mere spilletid i Superligaen og Europa, hvis chancen byder sig. Derfor går vi med et spil på FCK -2 mål handicap til odds 2.30. Dermed skal FCK altså vinde med mindst tre overskydende mål, f.eks. 3-0 eller 4-1, før der er gevinst på spillet.