England vs Kroatien ved EM 2020 i fodbold

10. juni 2021

England - Kroatien optakt: Gruppe D kamp ved EM 2020 i fodbold

Der står England vs Kroatien ved EM 2020 i fodbold på spisesedlen foran Wembley i London søndag d. 13. juni 2021 kl. 15:00. Læs England - Kroatien optakt her, hvor vi bl.a. ser på startopstillinger, livestream og spilforslag til odds på England mod Kroatien.

Sidst England spillede en slutrunde-kamp på hjemmebanen Wembley ved EM i fodbold var i semifinalen ved EM i 1996. Her endte det hele i en gigantisk skuffelse, da den nuværende landstræner, Gareth Southgate, misbrugte Englands sidste spark i straffekonkurrencen mod de senere europamestre fra Tyskland. Denne sommer skal Southgate forsøge at føre England frem til den EM-triumf, han i mange englænderes øjne kostede dem for 25 år siden.

I Englands første EM 2020 kamp møder de Kroatien i Gruppe D. De to lande har spillet nogle historiske kampe mod hinanden, og mødtes bl.a. i VM-semifinalen i 2018, hvor Kroatien sejrede med 2-1 i forlænget spilletid. Endvidere var Kroatien det første hold, som slog England på det nybyggede Wembley tilbage i 2007.

Kroaterne har også noget der skal følges op på. Efter en tabt VM-finale i Rusland i 2018 til Frankrig, vil kroaterne selvfølgelig gå efter at forbedre deres bedste resultat ved et EM gennem tiderne, og det vil kræve at man når længere end til kvartfinalerne. De nåede bl.a. til kvartfinalerne ved EM i 1996 i England, hvor Kroatien deltog i deres første slutrunde nogensinde.

Læs mere om England vs Kroatien i vores optakt forneden til den første af i alt otte EM-kampe på Wembley denne sommer. 

England - Kroatien optakt

 

Odds på England - Kroatien

England - Kroatien
EM 2020 - Gruppe D
Kampstart:
Søndag d. 13. juni kl 15:00
Spillested:
Wembley, London
TV/Streaming:
3+ / Viaplay.dk
Odds fra bet365.dk
1 X 2
1.66 3.70 5.50
Over/Under 2,5 mål
2.30 - 1.61
Spil hos bet365*

 

Spilforslag til England vs Kroatien odds

Det er måske tre år siden, at Kroatien sendte England ud af VM i semifinalen i Rusland, men der er ingen i England som har glemt skuffelsen. Dette bliver "hævnens time" for England mod de kroatiske vice-verdensmestre, som ikke ser ud til at være bare tæt på 2018-formen. 

England har dog allerede mødt Kroatien to gange siden det skæbnesvangre VM-møde på Luzhniki Stadion i Moskva for tre år siden. De to kampe fandt sted i Nations League i oktober og november i 2018. Først spillede de to lande 0-0 i Kroatien for tomme tribuner, da kroaterne var blevet tildelt en straf på to kampe uden tilskuere af UEFA for et svastika på banen i en kamp mod Italien i en EM 2016-kvalkamp. Det var i øvrigt første gang i 988 kampe, at England spillede en senior-landskamp bag lukkede døre. I returkampen på Wembley var der 78.000 tilskuere på plads, som så Kroatien skyde sig i front ved Andrej Kramaric efter en lille times spil, men England fik hentet en 2-1 sejr på to sene scoringer af Jesse Lingaard og Harry Kane.

Dermed har England allerede fået en smule hævn over Kroatien for VM-nederlaget i Moskva, men med alt respekt for Nations League, er der naturligvis mere på spil her. Dette er altså en glimrende chance for England for at få revanche, og samtidig sparke gang i håbet hos de engelske fans om, at "football is coming home" i sommeren 2021.

England har været ekstremt godt kørende længe, og regnes for en af de største favoritter ved EM 2020. England får fornøjelsen af tre hjemmekampe på Wembley i gruppespillet, og skulle de nå så langt, skal der også spilles EM-semifinaler og finaler på det engelske nationalstadion. Det ligger altså lidt i kortene, at England omsider kan vinde et nyt stort trofæ i landsholdsfodbolden. Det sidste kom som bekendt i hus i 1966, da England vandt VM på Wembley.

England er stærke hjemme. De har vundet 15 af deres 17 hjemmekampe siden VM for tre år siden, og kommer op mod et lettere falleret kroatisk mandskab. Kroatien har tabt fire af deres seks seneste udekampe, og Kockasti er altså ikke det samme hold i øjeblikket, som de var for tre år siden. I de sidste 13 kampe har Kroatien tabt syv, og de varmede op til EM med at spille 1-1 mod Armenien og tabe 1-0 til Belgien. Dermed fortsatte deres tvivlsomme resultater fra VM-kvalifikationen i marts, hvor Kroatien tabte 1-0 i Slovenien inden de vandt to pligtsejre med 1-0 og 3-0 hjemme over Cypern og Malta. 

Vi tror England kommer godt fra land med en sejr her. Three Lions har holdt fem clean sheets i de sidste seks kampe, og vi tror også de kan holde et clean sheet igen mod Kroatien. Der har dog ikke været optimale forberedelser for England op til EM. Mange spillere sluttede sig først sent til den engelske landsholdslejr, da de to Manchester-klubber og Chelsea var involveret i Europa League- og Champions League-finalerne. Men de så alligevel solide ud i deres to 1-0 sejre over Østrig og Rumænien, selv om der langtfra blev stillet op i noget der lignede en forventet startopstilling i de to kampe.

Vi tipper en sikker England sejr på 2-0, men det kan måske også blive til mere. Vi spiller England -1,5 mål Asian Handicap til odds 2.85 hos bet365.

Spil hos bet365*

 

Startopstillinger: England - Kroatien

Her ses startopstillingerne i England - Kroatien. Indledningsvist er der tale om vores forventede startopstillinger baseret på landenes seneste kampe. De endelige startopstillinger i England vs Kroatien bliver bekræftet og opdateret forneden ca. en time før kampstart.

England Kroatien
Jordan Pickford Dominik Livakovic
Kyle Walker Sime Vrsaljko
John Stones Josko Gvardiol
Tyrone Mings Duje Celeta-Car
Kieran Trippier Domagoj Vida
Kalvin Phillips Luka Modric (anfører)
Declan Rice Marcelo Brozovic
Mason Mount Mateo Kovacic
Raheem Sterling Ante Rebic
Phil Foden Andrej Kramaric
Harry Kane (anfører) Ivan Perisic
Bænken
- -
Se Englands EM-trup Se Kroatiens EM-trup

 

TV og Livestream: Hvem viser England - Kroatien?

England vs Kroatien kan ses i TV på 3+. Vi anbefaler at se vores EM 2020 TV Program her for mere information om EM 2020 kampene i TV.

Alle EM 2020-kampene også ses med livestream hos Viaplay.dk. Mere herom via linket forneden.

Klik her for mere information om EM 2020 livestream

 

England optakt

 

 

 

 

England EM 2020 fodbold

England er en af værtsnationerne ved EM 2020, og vel nok også den primære værtsnation, da Wembley kommer til at danne rammen om adskillige afgørende kampe, herunder semifinalerne og finalen. England har store forhåbninger om at udnytte hjemmebanen til at vinde deres kun anden slutrunde gennem tiderne. Den første vandt de netop på hjemmebane ved VM i 1966, hvor England slog Vesttyskland med 4-2 efter forlænget spilletid.

Da England igen var værter for en stor slutrunde -  EM i 1996 - håbede hele nationen på en gentagelse af triumfen 30 år tidligere. Men det endte i noget af en fuser, da England i EM-semifinalen blev slået ud af Tyskland i en legendarisk straffesparkskonkurrence. Det er 25 år siden denne sommer, men det er ikke noget der er gået i glemmebogen hos de engelske fodboldfans.

Det er nok heller ikke glemt af den engelske landstræner, Gareth Southgate, som spillede en hovedrolle i skuffelsen for et kvart århundrede siden. Han blev nemlig den uheldige syndebuk for England den sommer, da han misbrugte englændernes sidste forsøg fra 11-meter pletten. Et fladt spark midt i målet blev pillet af den tyske torhüter Andreas Köpke, og da David Seaman ikke kunne stoppe Andreas Möllers sidste spark for Tyskland, røg England ud i semifinalen.

Southgate, som dengang var 25 år gammel, har sikkert haft adskillige mareridt om det straffespark siden da. Nu får den engelske landstræner dog chancen for at råde bod på fortidens fejl, og ingen i England drømmer formentlig mere om engelsk deltagelse i sommerens EM-finale på Wembley, end netop Gareth Southgate.

Til at hjælpe Southgate med at rette op på fortidens EM-blamage på Wembley, har han et ekstremt stærkt mandskab. Men det har England haft mange gange ved diverse slutrunder, uden at man har fået forløst potentialet. Spørgsmålet er så, om det sker denne gang. Spillermaterialet fejler i hvert fald ikke noget, da Englands EM trup kommer til at bugne med navne fra øverste Premier League-hylde. Vi kender dog ikke i skrivende stund den endelige engelske EM-trup, da Southgate først forventes at udtage sin EM 2020-trup d. 23. maj, når Premier League-sæsonen er slut.

I kvalifikationen til EM 2020 vandt England sikkert deres gruppe foran Tjekkiet, Kosovo, Bulgarien og Montenegro. Det blev til syv sejre og et nederlag i otte kampe med en målscore på 37-6. I Nations League var England mindre imponerende, da de tog en tredjeplads i Danmarks gruppe. Danmark slog England på Wembley med 1-0 og spille 0-0 i Parken. Det blev afgørende for, at vi tog andenpladsen foran englænderne.

Til gengæld er England fortsat i VM 2022-kvalifikationen hvor de slag i kval'en til EM 2020. De har hamret San Marino med 5-0 og slået Polen med 2-1 her på Wembley, og de vandt også sikkert med 2-0 i Albanien ind mellem de to kampe. Nu venter der to testkampe mod Østrig og Rumænien i starten af juni, inden Englands første kamp mod Kroatien i Gruppe D.

 

Kroatien optakt

 

 

 

 

Kroatien EM 2020 Fodbold

VM-sølvvinderne fra 2018, Kroatien, er ikke ved fordums styrke. Lad os bare starte med at slå det fast. De er dog stadig et hold med masser af kvalitet, selv om de på papirer ser noget tyndere ud end ved de seneste EM- og VM-slutrunder. Folk som Subasic i målet, backen Strinic, midtbaneprofilen Rakitic og angriberen Mario Mandzukic er stoppet på landsholdet i Kroatien siden VM i 2018. Netop Mandzukic er England nok glade for at slippe for et gensyn med her, da han var manden som i den forlængede spilletid i VM-semifinalen i Rusland sendte England ud af VM.

Til gengæld har Kroatien formentlig stadig Luka Modric, VM 2018s bedste spiller, på kroaternes EM-hold, når det udtages. Modric er dog efterhånden blevet 35 år, og spiller ikke med samme format som tidligere, men hans erfaring og teknik skal nok komme kroaterne til gode ved dette EM også. I angrebet har Kroatien også den erfarne Ivan Perisic, som nærmer sig 100 landskampe på C.V.'et. 

Man er dog nødt til at sætte spørgsmålstegn ved Kroatiens styrke i øjeblikket. De kvalificerede sig sikkert til EM 2020 ved at vinde deres gruppe, men det var også en let pulje med Wales, Slovakiet, Ungarn og Aserbajdsjan. Alligevel blev det kun til fem sejre, to uafgjorte og et nederlag med en målscore på 17-7. Det er altså ikke voldsomt overbevisende i en på papiret overskuelig kval-gruppe.

Kroatien var heller ikke gode i det seneste Nations League kampagne. I en pulje med Frankrig, Portugal og Sverige lykkedes det kun at vinde én kamp (2-1 hjemme mod Sverige), mens de fem øvrige blev tabt. Skal man være lidt nådig ved kroaternes Nations League-præstationer, er det dog værd at fremhæve, at de tabte tre af kampene med kun ét mål. De største nederlag kom med 4-1 og 4-2 på udebane mod Portugal og Frankrig.

Det er på baggrund af de seneste præstationer i VM 2022 kvalifikationen, at vi er mest bekymrede på Kroatiens vegne. Først tabte de 1-0 i Slovenien, og så slog de Cypern med spinkle 1-0 hjemme. I den tredje og sidste kamp tog Kroatien mod Malta og vandt 3-0. Men først efter 62 minutter fik de prikket hul på bylden, og baseret på de tre VM 2022-kvalifikationskampe, er der tydelige mangler i Kroatiens offensiv.

Kroatien spiller også to testkampe, før det går løs mod England. Her skal de op mod Armenien og Belgien, og særlige EM-generalprøven mod belgierne kommer til at give et godt fingerpeg om Kroatiens styrke og chancer ved EM 2020 i fodbold.

 

England vs Kroatien statistik og historie

England og Kroatien har mødt hinanden 10 gange, siden Kroatien blev erklæret en selvstændig nation. Otte af de 10 indbyrdes opgør var i kampe af betydning, og flere af disse er allerede gået over i fodboldhistorien.

I 2004 mødtes Kroatien og England for første gang i en kamp af betydning. Det var ved EM i Portugal, hvor begge lande skulle bruge en sejr for at spille sig videre fra gruppen til kvartfinalerne. Sven Göran Erikssons England sejrede med 4-2. Niko Kovac (5') og Igor Tudor (73') scorede for Kroatien, mens Paul Scholes (40'), Wayne Rooney (45', 68') og Frank Lampard (79') nettede for englænderne. Englands sejr betød at de tog andenpladsen i Gruppe B, mens Kroatien røg ud af EM på tredjepladsen. 

De to nationer stod overfor hinanden igen i kvalifikationen til EM 2008. Kroatien slog England med 2-0 i Zagreb, og i den omvendte kamp i London blev Kroatien det første hold nogensinde til at slå England på det nybyggede Wembley med en 3-2 sejr. Udover at være et historisk nederlag for England på det nye Wembley, betød Kroatiens sejr også, at England ikke kvalificerede sig til EM 2008. Det var første gang England missede en slutrunde siden 1984 i Frankrig.

England og Kroatien røg i totterne på hinanden igen i kvalifikationen til VM 2010. Her var det England som vandt begge opgør, komfortabelt, med 4-1 i Kroatien og 5-1 i England. Det var skyld i, at Kroatien missede deres første VM slutrunde i deres tid som selvstændig nation under FIFA.

Herefter fulgte VM 2018 semifinalen, hvor de to lande stod overfor hinanden igen. Kieran Trippier (5') sendte England i front og på vej mod den første VM-finale siden triumfen i 1966. Men Ivan Perisic (68') og Mario Mandzukic (109') sørgede for, at 2018 ikke blev året, hvor fodbolden kom hjem til England igen.

Senest har England og Kroatien mødt hinanden to gange i den første Nations League nogensinde i 2018. Det er måske ikke det største kapitel i fodboldhistorien om England vs Kroatien, men efter 0-0 i Kroatien og 2-1 til England på Wembley, var disse resultater medvirkende til at kroaterne rykkede ned fra Nations League A til Nations League B.

Spil hos bet365*