Holland vs Ukraine ved EM 2020 i fodbold

11. juni 2021

Holland - Ukraine optakt: Gruppe C kamp ved EM 2020 i fodbold

Søndag d. 13. juni 2021 står der Holland vs Ukraine på plakaten i Gruppe C i dagens sidste kamp ved EM 2020 i fodbold. Læs optakt til Holland mod Ukraine her, og få spilforslag til odds på kampen, startopstillinger m.m.

Holland og Ukraine mødes i dagens anden kamp i Gruppe C ved EM 2020. Der er store forventninger til Holland forud for starten på EM i fodbold, hvor de blander sig i feltet af favoritter, men dog som farlige outsidere til odds 15.00 hos bookmakeren bet365. Ukraine ses som en middelvare ved EM og giver odds 51.00 hos samme bookmaker til at løfte EM-trofæet denne sommer.

Det er i det lys derfor også naturligt, at Holland er favoritter til at komme fra land ved EM 2020 med en sejr i den første puljekamp. Men kan Ukraine potentielt overraske? Og er styrkeforskellen nu også så stor på Holland og Ukraine?

Læs mere om Holland - Ukraine i vores optakt forneden til den anden af i alt seks kampe fra Gruppe C ved EM 2020.

Holland - Ukraine optakt

 

Odds på Holland - Ukraine

Holland - Ukraine
EM 2020 - Gruppe C
Kampstart:
Søndag d. 13. juni kl 21:00
Spillested:
Johan Cruyff Arena, Amsterdam
TV/Streaming:
DR1 / DR.dk / Viaplay.dk
Odds fra bet365.dk
1 X 2
1.60 3.60 6.50
Over/Under 2,5 mål
2.20 - 1.66
Spil hos bet365*

 

Spilforslag til Holland vs Ukraine odds

Holland og Ukraine har kun mødt hinanden to gange i historien, og begge var i venskabskampe. Dette bliver altså deres første indbyrdes opgør af betydning.

Holland er lidt et åbent spørgsmålstegn her før starten på EM. Der er i hvert fald blevet stillet spørgsmål ved Frank De Boers lederskab af Oranje, efter Holland blev basket 4-2 af Tyrkiet i VM-kvalifikationen. Frank De Boer var en katastrofe, da han var manager i Crystal Palace, og har sidenhen været et smut i Atlanta i USA i et par år. Mange tvivler på, at han er manden der fører Holland frem til noget stort denne sommer. Men de har rejst sig igen efter nederlaget til Tyrkiet med 2-0 over Letland og 7-0 på Gibraltar. Det piller dog ikke ved, at de kun har vundet halvdelen af deres 10 kampe under De Boer, siden han tog over efter Koeman i kølvandet på kvalifikationen til EM 2020.

Ukraine kommer ind til kampen som ubesejret i deres seks seneste kampe. Fire af disse er sluttet 1-1, bl.a. en VM 2022-kval kamp ude mod Frankrig, men også to VM-kvalkampe mod Finland og Kasakhstan. Det er lidt til den lunkne side, men Ukraine har set fornuftige ud i deres testkampe før EM med to sejre og 5-0 samlet over Nordirland og Cypern.

Ukraine har faktisk kun tabt 10 af deres i alt 44 kampe under Andriy Shevchenkos ledelse, efter han tog over umiddelbart efter et skuffende EM i 2016. Her fik Ukraine nul point og scorede nul mål. Det er et ganske fint landshold, som vandt deres kvalifikationsgruppe til EM foran europamestrene Portugal og Serbien.

En mand som Andriy Yarmolenko, som har scoret 40 mål i 94 landskampe for Ukraine, og som scorede to gange i 4-0 sejren senest over Cypern, kan bestemt gøre ondt på Hollands forsvar. Husk også på, at Holland er uden et par stærke profiler i Virgil Van Dijk og Donny van de Beek.

Vi føler, at Ukraine er gjort til for store underdogs her mod Holland. Generelt har vi en stærk tro på, at Ukraine kan overraske her. Som minimum bør de kunne gøre det svært for Holland i dette opgør. Vi prøver med et spil på EMs første store overraskelse, nemlig Ukraine-sejr til odds 6.50 hos bet365.dk. Samtidig booker vi et spil på X2 på Dobbeltchancen til odds 2.25.

Spil hos bet365*

 

Startopstillinger: Holland - Ukraine

Her ses startopstillingerne i Holland - Ukraine. Indledningsvist er der tale om vores forventede startopstillinger baseret på landenes seneste kampe. De endelige startopstillinger i Holland vs Ukraine bliver bekræftet og opdateret forneden ca. en time før kampstart.

Holland
(Forventet)
Ukraine
(Forventet)
Maartens Stekelenburg Heorhiy Bushchan
Denzel Dumfries Oleksandr Karavaev
Matthijs De Ligt Ilya Zabarnyi
Stefan De Vrij Mykola Matviyenko
Daley Blind Vitali Mykolenko
Frenkie De Jong Oleksandr Zinchenko
Davy Klaassen Serhiy Sydorchuk
Georginio Wijnaldum Ruslan Malinovskyi
Steven Berghuis Andriy Yarmolenko
Luuk De Jong Roman Yaremchuk
Memphis Depay Oleksandr Zubkov
Bænken
- -
Se Hollands EM-trup Se Ukraines EM-trup

 

TV og Livestream: Hvem viser Holland - Ukraine?

Holland vs Ukraine kan ses i TV på DR1. I Danmark er det nemlig TV3 og Danmarks Radio som viser alle EM 2020-kampene i TV, og opgøret i Gruppe C mellem Holland og Ukraine vises altså hos DR. 

Vi anbefaler at se vores EM 2020 TV Program her for mere information om EM 2020 kampene i TV. Alle EM 2020-kampene også ses med livestream hos Viaplay.dk. Mere herom via linket forneden.

Klik her for mere information om EM 2020 livestream

 

Holland optakt

Holland ved EM 2020 i fodbold

Holland missede kvalifikationen til både EM 2016 og VM 2018, så det er altså Oranjes første slutrunde siden VM i Brasilien i 2014, hvor hollænderne vandt bronze. Efter kvalifikationsskuffelserne til de seneste to slutrunder, er Holland altså igen klar til en slutrunde, og dette EM bliver nationens 10. gennem tiderne. I fem af de 9 tidligere slutrunder er Holland sluttet i Top 4, og de har også vundet et EM i 1988 i Vesttyskland. Fire år senere gjorde Danmark det af med de hollandske europamestre i semifinalerne i Sverige.

Holland er med ved EM 2020 via en andenplads i kvalifikationsgruppe C. Det blev til 19 point, to færre end tyskerne og seks flere end Nordirland, via seks sejre, en uafgjort og et nederlag samt en samlet målscore på 24-7. De satte kun point til med 0-0 i Nordirland og et 2-3 nederlag hjemme til Tyskland, men til gengæld slog Holland også Tyskland med 4-2 på udebane.

Det var Ronald Koeman, nuværende Barcelona træner, som førte Holland gennem kvalifikationen til EM 2020. Men Koeman valgte at opsige sin landstrænerstilling i Holland d. 19. august 2020 for et nyt cheftrænerjob i sin gamle klub, FC Barcelona. Godt en måned senere præsenterede KNVB - det hollandske fodboldforbund - Frank De Boer som den nye landstræner, efter Dwight Lodeweges havde vikarieret midlertidigt i to kampe. De Boer, som også var assistenttræner på Hollands landshold fra 2008-2010, fik ingen prangende start på sit job som landstræner, da han blev den første af slagsen for Holland, som ikke vandt en eneste af sine fire første landskampe.

Det er dog gået sådan nogenlunde for Frank De Boer og Holland siden. Ser man på Hollands resultater siden EM-kvalifikationen og under Frank De Boer, så havde hollænderne et ganske udmærket Nations League 2020/21. Det blev dog kun til en andenplads i Nations League A Gruppe 1 efter Italien, som var ét point bedre end de orangeklædte. 

Herefter fulgte VM 2022-kvalifikationskampene i marts 2021, hvor Holland fik en skidt start med et 4-2 nederlag i Tyrkiet. Men efterfølgende har Holland slået Letland 2-0 og Gibraltar 7-0 i deres VM-kvalgruppe, og de to testkampe op til EM 2020 er sluttet 2-2 mod Skotland og 3-0 mod Georgien.

Se odds på Holland ved EM 2020 her

 

Ukraine optakt

Ukraine EM 2020 Fodbold

Som en del af Sovjetunionen har Ukraine en lang række meritter ved de store slutrunder. Men som selvstændig nation er dette kun fjerde gang, vi skal opleve Ukraine ved et VM eller EM. De var med ved VM i 2006 og EM i 2012 og 2016. Ukraine nåede til kvartfinalerne ved deres første slutrunde ved VM i 2006, men ved de seneste to EM-slutrunder er de ikke kommet videre fra deres gruppe. I 2016 i Frankrig blev det til tre kampe uden et eneste point (V0-U0-T3) og en målscore på 0-5. 

Den elendige præstation ved EM i Frankrig for fem år siden blev også afslutningen på Mykhaylo Fomenkos fire års tjans som landstræner i Ukraine. Ind kom Andriy Shevchenko, som har fået banket et stabilt ukrainsk landshold sammen. D. 14. oktober 2019 lå det fast, at Ukraine skulle deltage her ved EM 2020, efter ukrainerne besejrede de forsvarende europamestre fra Portugal med 2-1 i EM-kvalifikationen og dermed vandt deres kvalifikationsgruppe.

Fra september til november i 2020 var Ukraine ikke i deres bedste form i Nations League 2020/21. De var dog også i Liga A Gruppe 4 med Spanien, Tyskland og Schweiz, og det var i en periode hvor Ukraines landshold var hårdt plaget af Coronavirus. Efter to sejre (2-1 hjemme mod Schweiz og 1-0 hjemme mod Spanien) og fire nederlag sluttede Ukraine sidst i puljen og rykkede ned i Nations League B.

Hopper vi til år 2021 har Ukraine selvfølgelig også været i aktion i VM kvalifikationen, hvor de åbnede med 1-1 mod verdensmestrene Frankrig i Paris. De var bagud 1-0 til franskmændene og viste stort format ved at komme tilbage og sikre et point. Mindre prangende er det, at også de to efterfølgende VM 2022-kvalkampe mod Finland og Kasakhstan også sluttede 1-1. Det samme gjorde den første testkamp før EM 2020 mod Bahrain. Men de to seneste kampe har Ukraine vundet med 1-0 over Nordirland og 4-0 over Cypern, så det er altså med pil op og ubesejret i seks kampe, at Ukraine kommer ind til EM i fodbold.

Ukraine har været et af de lande, som har været hårdest ramt af skader op til slutrunden. En lang række spillere er blevet udtaget til bruttotruppen undervejs, og har måtte melde afbud. Det drejer sig bl.a. om Shakhtar Donetsk-fløjen Yevhen Konoplyanka og Atalanta-midtbanespilleren Viktor Kovalenko.

Se odds på Ukraine ved EM 2020 her

 

Holland vs Ukraine statistik og historie

Holland og Ukraine har kun stået overfor hinanden to gange tidligere i fodboldhistorien, siden Ukraine blev et selvstændigt land efter jerntæppets fald og Sovjetunionens opløsning i 1991.

De to tidligere kampe mellem Holland og Ukraine har begge været venskabskampe. D. 24. maj 2008 vandt Holland med Marco van Basten ved roret med 3-0 på Stadion de Kuip i Rotterdam på mål af Dirk Kuyt, Klaas Jan Huntelaar og Ryan Babel. To år senere, d. 11. august 2010, var det Ukraine som var værter for venskabsopgøret på Donbass Arena i Donetsk. Kampen endte 1-1 efter Hollands Jeremain Lens (73') havde bragt Oranje i front, men kun et minut senere fik Ukraines Olexandr Aliyev udlignet til slutresultatet.

Nu mødes de to nationer igen, små 11 år senere, og for første gang i en kamp af betydning.

Spil hos bet365*