eSuperligaen: Oddset, livestream og turneringens regler og struktur

eSuperligaen: Oddset, livestream og turneringens regler og struktur

eSuperligaen er en virtuel fodboldturnering, som i sæson 6 i 2021 afvikles i PlayStation 4 spillet FIFA 21. Læs om odds på eSuperligaen og hvordan turneringen fungerer her.

Tusindvis af danskere spiller hvert år de populære FIFA-spil fra EA Sports på PlayStation 4, og nu har Danmark fået en eSuperliga, hvor toppen af poppen indenfor dansk FIFA mødes i et spændende turneringsformat.

Det er muligt at oddse på eSuperligaen hos bookmakeren Oddset hos Danske Spil, hvor der hver uge sættes odds på kampene i turneringen, og hvem der er favoritter til at vinde eSuperligaen netop nu. Læs mere om odds på eSuperligaen forneden, eller se de nyeste og aktuelle eSuperliga odds hos Danske Spil via knappen forneden.

eSuperliga hos Oddset*

 

Odds på FIFA eSuperligaen hos Oddset

Hver uge kan du oddse på kampene i eSuperligaen hos Danske Spils Oddset, som i regular season spilles tirsdag og onsdag.

Hos Oddset er der typisk 1X2-odds på eSuperliga-kampene, men også handicap odds og odds på Over/Under mål i kampene - præcist som vi kender det fra odds på normale fodboldkampe. Linjerne er naturligvis en del anderledes her, da man ofte vil støde på Over/Under 9,5 mål eller lignende som en 50/50 linje hos bookmakeren.

Samtidigt har det tidligere været muligt at oddse på vinderne af eSuperligaen, men det er ikke altid disse vinderspil er tilgængelige hos Oddset. Vi anbefaler at besøge Danske Spils Oddset for et overblik over alle tilgængelige odds på eSuperligaen og kampene. 

eSuperliga hos Oddset*

 

eSuperligaen i TV

I denne sæson er det Viaplay.dk som har rettighederne til at vise kampene i eSuperligaen. Med et abonnement hos Viaplay.dk, kan du i selskab med kommentatorerne Jacob “Nørlen” Nørmark og August “Agge” Rosenmeier se de spændende og underholdende eSuperliga-kampe i dit TV, på tablet eller mobil. Rigtig god fornøjelse!

 

Regler og struktur: Sådan fungerer eSuperligaen

eSuperligaen er en eSport turnering, som hvert år afvikles på PlayStation i spillet FIFA. eSuperligaen består af 15 hold, hvilket altså også inkluderer en eller flere klubber som i virkeligheden gør sig i den danske 1. division. Hvert hold skal bestå af mindst to professionelle spillere og en træner, som gerne må være spillende træner. Et hold må maksimalt bestå af fem spillere.

Holdene hedder FCK, Brøndby, AGF osv. som i virkeligheden, men spillerne på banen er ikke Superliga-holdenes normale spillere, men derimod en blanding af nogle af FIFA-spillet topnavne, som f.eks. Lionel Messi eller legender som Paolo Maldini eller Ruud Gullit. Det er altså en fantasiverden der spilles i, og målet med at lade eSuperliga klubberne sætte deres egne hold, er naturligvis at eliminere styrkeforskellen på holdene i FIFA-spillet, så det i højere grad er eSuperliga-spillernes evner med controlleren der afgør hvem der vinder kampene.

Der spilles i et format med Grundspil og Playoffs, hvor eSuperligaens mester findes i The Finals sidst på sæsonen. Top 4 i Grundspillet kvalificerer sig automatisk til finalerne, mens nr. 5-12 i eSuperligaens grundspil skal ud i playoffs om at komme med i Finals. 

8 hold deltager i Finals, hvor der spilles ned fra kvartfinalerne med to knockout-kampe på vejen til finalen. Reglen om udebanemål gælder i kvart- og semifinalerne, mens finalen afvikles i én Grand Final.

eSuperliga hos Oddset*

 

Klubberne i eSuperligaen Sæson 6

Denne sæson af eSuperligaen er den sjette af sin slags. , og der har derfor ikke været tidligere vindere af turneringen. Årets mestre skriver altså historie, i hvad der kan ende med at blive et årligt tilbagevendende events i dansk eSport i en lang årrække. Her ses de 16 klubber som skyder efter eSuperliga titlen i 2018.

 • AaB
 • AC Horsens
 • AGF
 • Brøndby IF
 • Esbjerg fB
 • FC København
 • FC Helsingør
 • FC Midtjylland
 • FC Nordsjælland
 • Hobro IK
 • Lyngby BK
 • OB
 • Randers FC
 • SønderjyskE
 • Vejle Boldklub

 

eSuperliga Vinderne gennem tiderne

eSuperligaen blev første gang afviklet i 2018, hvor Brøndby IF blev de første mestre i eSuperligaen. Året efter tog FC København over på toppen af tronen, mens AC Horsens og Vejle Boldklub vandt de to efterfølgende år i sæson 3 og 4. I sæson 5 kom FCK igen tilbage på tronen, og er her før starten på sæson 6, de eneste som har vundet to eSuperliga-titler.

eSuperliga Vindere
Sæson 1 Brøndby IF
Sæson 2 FC København
Sæson 3 AC Horsens
Sæson 4 Vejle Boldklub
Sæson 5 FC København

eSuperliga hos Oddset*