NFL på Oddsforum

NFL

Amerikansk Fodbold og NFL har taget Danmark med storm. Se de vigtigste datoer i NFL-kampprogrammet for sæsonen 2019/20, og få overblik over AFC og NFC divisionerne her.

National Football League (NFL) byder på amerikansk fodbold fra allerøverste hylde, og igen i år kæmper 32 hold - eller franchises om man vil - i AFC og NFC-konferencerne for deres plads i den ultimative NFL-finale, Super Bowl.

Som odds-spiller kan man hele sæsonen placere odds på Super Bowl vinderne, som selvfølgelig ændrer sig løbende hos bookmakerne.

Siden danske Morten Andersen sparkede field goals ind på stribe i NFL, har vi danskere været med på amerikansk fodbold-bølgen. Heldigvis har vi før sæsonen 2019/20 fået en ny dansker med i NFL i form af Hjalte Froholdt, som er blevet draftet som lineman af New England Patriots. 

 

NFL - National Football League

Den bedste liga i verden, når det kommer til amerikansk fodbold, er selvfølgelig USAs egen National Football League, eller blot NFL. Der er blevet spillet Football i Guds Eget Land i mange år, og NFL har en lang og spændende historie, som strækker sig helt tilbage til 1920. NFL har været genstand for mange ændringer gennem årene, men den største kom i 1966, hvor ligaen slog sig sammen med den konkurrerende American Football League (AFL).

Året efter blev historiens første Super Bowl spillet, og i dag er NFL finalen big business og en af verdens absolut største sportsbegivenheder. Er man ny til NFL, kan det være svært at forstå hvordan det fungerer med AFC, NFC, de otte divisioner, og ikke mindst Playoffs med Wild Card-hold. Men fortvivl ej, for i det følgende kan du danne dig et overblik over NFL, holdene i divisionerne, hvordan kampprogrammet ser ud og mere til.

 

Kampprogrammet i NFL 2019/20

Her kan du danne dig et overblik over nøgledatoerne i kampprogrammet for NFL sæsonen 2019/20:

  • Regular Season: Fra d. 5. september til d. 29. december, 2019
  • Playoffs: Starter d. 4. januar, 2020
  • AFC Conference Finale: Søndag d. 19. januar, 2020
  • NFC Conference Finale: Søndag d. 19. januar, 2020
  • Pro Bowl: Søndag d. 26. januar, 2020
  • Super Bowl: Søndag d. 2. februar, 2020

 

AFC og NFC divisionerne

Hold Stadion (Kapacitet)
AFC (East)
Buffalo Bills New Era Field (71.000)
Miami Dolphins Hard Rock Stadium (65.000)
New England Patriots Gillette Stadium (67.000)
New York Jets MetLife Stadium (82.500)
AFC (North)
Baltimore Ravens M&T Bank Stadium (71.000)
Cincinnati Bengals Paul Brown Stadium (65.500)
Cleveland Browns FirstEnergy Stadium (67.000)
Pittsburgh Steelers Heinz Field (68.000)
AFC (South)
Houston Texans NRG Stadium (72.000)
Indianapolis Colts Lucas Oil Stadium (67.000)
Jacksonville Jaguars TIAA Bank Field (67.000)
Tennessee Titans Nissan Stadium (69.000)
AFC (West)
Denver Broncos Mile High (76.000)
Kansas City Chiefs Arrowhead Stadium (76.000)
Los Angeles Chargers StubHub Center (27.000)
Oakland Raiders Oakland County Coliseum (56.000)
NFC (East)
Dallas Cowboys AT&T Stadium (80.000)
New York Giants MetLife Stadium (82.500)
Philadelphia Eagles Lincoln Financial Field (69.500)
Washington Redskins FedExField (82.000)
NFC (North)
Chicago Bears Soldier Field (61.500)
Detroit Lions Ford Field (65.000)
Green Bay Packers Lambeau Field (81.000)
Minnesota Vikings U.S. Bank Stadium (66.000)
NFC (South)
Atlanta Falcons Marcedes-Benz Stadium (71.000)
Carolina Panthers Bank of America Stadium (75.000)
New Orleans Saints Mercedes-Benz Superdome (73.000)
Tampa Bay Buccaneers Raymond James Stadium (65.500)
NFC (West)
Arizona Cardinals State Farm Stadium (63.000)
Los Angeles Rams Los Angeles Memorial Coliseum (93.500)
San Francisco 49ers Levi's Stadium (68.500)
Seattle Seahawks CenturyLink Field (68.000)

 

Pre- Regular- og Postseason i NFL

NFL sæsonen begynder hvert år med preseason kampene, hvor hvert NFL hold er påkrævet af ligaen at arrangere fire preseason kampe, som er uden betydning for den rigtige sæson.

Starten på NFL sæsonen går hvert år i september, når der tages hul på kampene i Regular Season, hvor alle hold spiller 16 kampe fordelt på 17 uger. I Regular Season er de 32 NFL hold placeret i enten AFC- eller NFC-conference, og dernæst i en af fire divisioner (nord, syd, øst og vest).

Vinderne af de i alt otte divisioner går videre til NFL Playoff, sammen med to Wild Card hold fra hver conference. NFL Playoffs, og de følgende AFC- og NFC conference finaler samt naturligvis Super Bowl, kaldes også for postseason.

Hvordan fungerer playoffs i NFL?

I NFL Playoffs deltager i alt 12 hold: 8 divisionsvindere og 4 Wild Card hold. Alle hold i playoffs er seeded ud fra overall præstation i regular season, og hvor divisionsvinderne altid er bedre seedet end et Wild Card hold. De to bedst seedede hold fra AFC og NFC sidder over i første runde af Playoffs, også kendt som Wild Card runden. Denne oversidning kaldes også for "bye week".

Vinderne i Wild Card runden går videre til Divisional Playoffs, hvor alle resterende hold nu er i spil om en plads i henholdsvis NFC og AFC Championship-kampene. Vinderne af de to conference-finaler mødes i den helt store NFL finale, Super Bowl, hvor ligaens mestre krones med Vince Lombardi trofæet og eftertragtede Super Bowl-ringe.

 

Se NFL i TV og med Livestream

I Danmark er det heldigvis muligt at se amerikansk fodbold i dansk TV, og har været det i mange år. Rettighederne til kampene har skiftet mellem TV2 og TV3, men i det seneste mange sæsoner, er det hos TV3 og Viasat, at man har kunnet se NFL i dansk TV. Således er det også i år, hvor det primært er TV3 Sport, som viser NFL kampene i fjernsynet.

Der vises flere kampe hver weekend, hvor der åbnes med de tidlige kampe sidst på eftermiddagen dansk tid, og rundes af med kampe igen i timerne før og efter midnat. Er man en natteravn, og fan af NFL, er der altså rigeligt med muligheder for at følge de mest spændende NFL-kampe i dansk TV.

Livestream NFL på nettet

Ejer du ikke muligheden for at se TV3 Sport, når der vises NFL i TV, og foretrækker du at live streame NFL-kampene på nettet, kan du kigge mod streamingtjeneste Viaplay. Her kan du med et betalingsabonnement få adgang til en bred vifte NFL kampe hver uge, og det hele streames naturligvis i HD kvalitet.