Manchester City vs West Bromwich Albion: - Bliver det Europa eller Champions League?

9. april 2016

Manchester City vs West Bromwich Albion: - Bliver det Europa eller Champions League?

Lørdag fortsætter Manchester City deres jagt på at sikre dem en plads i Champions League, men kan West Brom spænde ben for dem? 

Blot et enkelt point skiller Manchester City på 4. pladsen med Manchester United på 5. pladsen, og ikke nok med at det er rivalen, så er det også de to pladser der afgør, om man skal spille Europa League eller Champions League til næste sæson.

Med blot 7 runder tilbage af Premier League, er det alfa omega for City at hente en sejr her. West Bromwich er dog kendt for at gøre det svært for de store hold.

 

Manchester City

En stor sky af dysterhed svævede over Etihad Stadium efter 1-0 nederlaget til rivalen Manchester United, hvilket bragte Citys top fire placering i stor fare. En placering der ellers havde virket så sikker tidligere på sæsonen. Den interne dyst om fjerdepladsen ligger dog stadig til Citys fordel, der udover at have et point mere end United, har spillet to resultatmæssige flotte kampe.

En 4-0 sejr over Bournemouth satte igen smil på City fansene, mens et overraskende og nyttigt 2-2 resultat på Parc des Princes tidligere på ugen, fik noget af den dystre sky væk.

Citys forbedrede spil er ikke en tilfældighed, eftersom holdets helt store sommer signing, Kevin De Bruyne, var med mod Bournemouth og PSG, efter at have været skadet siden d. 27 januar. En scoring i begge kampe viser hvor klasse en spiller han er. Hvis du tror han scorer i dag, kan du spille det til odds 2.62.

Kevin De Bruyne har spillet en fantastisk sæson hos City, hvor han alene på Etihad Stadium har scoret 9 mål. Mens det går godt for Kevin, så kan man ikke sige det samme om hans holdkammerater. City har 10 sejre på hjemmebane i denne sæson, mens de har tabt fem kampe - samme antal tabte kampe som Newcastle på 19. pladsen.

Etihad Stadium er ikke det samme som det var for et par år siden, og man har især haft problemer i forsvaret, eftersom City har indkasseret ikke mindre end 18 mål. Sunderland og Watford har indkasseret mindre.

Læs også optakten til Tottenham - Manchester United lige her

 

West Brom

Der er god grund til at være glad i West Brom. Man ser ud til at få en bedre ligaplacering end i 2013, og der går rygter om at man er i gang med at forhandle en kontrakt på plads med holdets manager Tony Pulis.

Overordnet set, så har Tony gjort et godt arbejde på The Hawthorns. Et uafgjort resultat på udebane mod Sunderland sikrede dem 40 point, og de ligger på nuværende tidspunkt på en fornuftig 10. plads.

Selvom West Brom har gang i en god sæson, så modtager Tony alligevel en del kritik. Den defensive tilgang til spillet har især gjort fansene sure, hvor man i 0-0 opgøret mod Sunderland ikke fik kreeret et eneste skud på mål. Faktisk, så har West Brom haft store problemer med at score i hele sæsonen. Kun bundproppen Aston Villa (22) har scoret færre mål end West Bromwich (30), hvilket er en besynderlig statistik.

En stor årsag til måltørken er West Broms stjerne angriber, Saido Berahino, der har brugt meget tid på at sidde på bænken efter hans sommer skifte til Tottenham Hotspur gik i vasken. Angriberen scorede 20 mål for West Brom i sidste sæson, mens han kun har haft muligheden for at score 7 mål i denne sæson.

Læs også optakten til Swansea - Chelsea lige her

 

Spilforslag

Vi kender alle sammen til West Brom. De er mestrene i at gøre det svært, og det burde det også blive for City i dag. På den anden side, så har West Brom forfærdelige problemer i offensiven, der virkelig har været ineffektiv i denne sæson. Selvom City har indkasseret en del mål på Etihad, så burde de afvige truslen fra West Brom, der formentligt heller ikke har tænkt sig at starte med Berahino i dag. City har ingen grund til at være bange i dag, eftersom de er inde i en fantastisk form. West Brom står godt i forsvaret, men jeg ser det umuligt at holde clean sheet mod City på Etihad Stadium - især i mod en brandvarm Kevin De Bruyne. Jeg forestiller mig en hjemmesejr her, og det bliver med mindst to mål.

Spilforslag: Manchester City sejr (-1.5 AH) l odds 2.00 hos Bwin.

Kampstart: 9/4 kl. 18:30 på TV3+ og 6'eren.