FC København logo

10. februar 2020

Vinder FC København det 14. mesterskab i 2019/20?

FC København jagter i denne sæson klubbens 14. mesterskab i Superligaen, og har samtidig stadigvæk europæisk deltagelse at fokusere på. Skotske Celtic venter lige rundt om hjørnet i Europa Leagues 1/16-finaler, og spørgsmålet er, om FCK'erne kan tackle både den europæiske deltagelse og kampen om mesterskabet i Superligaen på samme tid. FC Midtjylland har som bekendt et forspring på fire point inden forårssæsonen begynder igen, men FCK sluttede stærkt af i efteråret med fire sejre i træk, og kan derfor hurtigt overtage førstepladsen i Superligaen, hvis ikke den midtjyske ulv holder sig på stikkerne.

Ser vi på Danske Spils odds på Superliga-vinderspil før starten på forårssæsonen, er der tæt på dødt løb mellem FCK og FCM i kampen om Superliga-guldet. Bookmakeren har stadig FCM som spinkle favoritter foran FCK, men i realiteten er oddsene praktisk talt 50/50, trods FCMs pointforspring. Læs mere forneden, hvor vi ser på FCKs odds på Superliga-vinderspil hos Oddset før starten på forårssæsonen 2019/20. Oddsene findes hos Danske Spils Oddset under "Fodbold - Danmark - Vinderspil" i menuen.

Spil hos Oddset*

Indhenter FC København FC Midtjylland i guldkampen?

Hos Oddset er der p.t. odds 1.85 på FCM mod odds 1.90 på FCK som danske mestre i 2019/20. Det kan altså dårligt blive tættere odds på de to guldfavoritter, og vi kan formentlig se frem til et spændende parløb mellem de to guldfavoritter i kampen om mesterskabet i år.

Tager man de neutrale briller på, kan man godt undre sig en lille smule over, at FCM ikke er lidt større favoritter i skrivende stund. Fire point er ganske vist ikke verdens største forspring, men FCM så meget solide ud i efteråret, hvor det kun blev til to nederlag, mens FCK trods alt tabte hele fire kampe i efteråret. Offensivt formåede FCK aldrig at sprudle i efteråret, hvor de danske mestre var ramt af adskillige skader, og den tendens ser ud til at fortsætte efter nytår. I hvert fald scorede FCK kun ét mål i de tre nyligt afviklede træningskampe i Atlantic Cup 2020, hvor FCK dog alligevel fandt vej til finalen, som blev tabt med 0-1 til AGF.

FCK kan selvfølgelig hurtigt finde et ekstra gear, hvis Dame N'Doye kommer tilbage i topform, men det er værd at huske på, at FCK stadig har Europa League-deltagelsen at fokusere på. Bliver det til avancement mod Celtic, hvilket bestemt ikke er utænkeligt, kan det koste lidt point i Superligaen, og hvis FCM fortsætter deres stærke efterår, kan midtjyderne starte slutspillet med et endnu større pointforspring end de har netop nu. FCK har, udover Europa League, også mindst én pokalkamp foran sig, mens FCM udelukkende har Superligaen at koncentrere sig om. Midtjyderne er nemlig slået ud af DBU Pokalen, og har ikke spillet europæisk siden i sommers.

Spil hos Oddset*

Overhaler FCK allerede FCM i Grundspillet?

Der resterer kun seks spillerunder i Superliga Grundspillet i 2019/20, og det giver i alt 18 point at spille om. Med kun fire point mellem FCM og FCK, er det altså langtfra utænkeligt, at FC København kan overhale FC Midtjylland allerede inden slutspillet begynder.

Hos Danske Spil finder man også markedet "Bedst placeret i Grundspillet", hvor FCK giver odds 4.20 til at ligge højere end FCM i tabellen efter 26. spillerunde. Til gengæld er der kun odds 1.18 på at FCM er det bedste placerede hold af de to tophold, når grundspillet er slut. Man kan altså konkludere, at bookmakeren forventer, at FCKs slutspurt i kampen om mesterskabet formentlig kommer til at finde sted i det kommende slutspil, hvor Top 6-holdene alle mødes i to indbyrdes kampe.

Skal FCK overhale FCM allerede i Grundspillet, vil det naturligvis kræve, at FCK henter mindst fire point flere end FCM i de kommende seks kampe. Her har Danske Spils Oddset også et marked for, hvilken klub der får flest point i alt i 21.-26. spillerunde. Her giver FCK odds 3.25 mod odds 3.75 på FCM, og de efterfølges af AGF til odds 9.00 og Brøndby til odds 10.00.

Læs også: Hvem slutter Grundspillet af med flest point og mål

FC København Specials

Hos Danske Spils Oddset er der også odds på en lang række specials for hver klub i Superligaen. Herunder har vi samlet nogle af oddsene på FCK-vinderspil på hos bookmakeren.

FCK vinderspil Odds
FCK taber ingen af de sidste 6 kampe i Grundspillet (runde 21-26) 1.85
FCK taber mindst 1 af de sidste 6 kampe i Grundspillet (runde 21-26) 1.85
FCK vinder de sidste 6 kampe i Grundspillet (runde 21-26) 9.00
FCK vinder mindst 12 hjemmekampe i Grundspillet
NB: FCK har vundet 9 hjemmekampe inden 21. spillerunde
2.75
Dame N'Doye bliver Superliga topscorer i 2019/20 7.50
Pieros Sotiriou bliver Superliga topscorer i 2019/20 11.00
Mikkel Kaufmann bliver Superliga topscorer i 2019/20 50.00
Michael Santos bliver Superliga topscorer i 2019/20 50.00
FCK bliver det mest scorende hold i Grundspillet (alle 26 kampe) 1.50
FCK får i alt Under 57,5 point i Grundspillet 2.20
FCK får i alt Over 57,5 point i Grundspillet 1.65

Spil hos Oddset*