Superliga odds 2019/20: Mestre, Top 3-6, nedrykkere, point, kort og mål

10. februar 2020

Vinderspil: Hvem rykker ud af Superligaen i 2019/20?

Hele tre klubber rykker ud af Superligaen i sæsonen 2019/20, og foråret 2020 bliver derfor særligt spændende, når det gælder kampen mod nedrykning. Flere klubber bejler allerede nu til én af tre nedrykningspladser, men intet er reelt afgjort endnu. 

Når Grundspillet er overstået, efter 26. spillerunde, bliver de 8 nederste hold i tabellen inddelt i to puljer á fire hold hver. Alle fire hold møder hinanden ude og hjemme, og nr. 4 i hver af de to puljer rykker direkte ned i 1. division. De to hold på tredjepladsen i puljerne møder herefter hinanden ude og hjemme, hvor den samlede vinder bliver i Superligaen, og taberen rykker ned i 1. division. Der er altså - i modsætning til de seneste sæsoner - ingen playoff-kampe i vente mellem Superliga- og 1. divisionsklubber.

Læs også: Superligaens nye struktur fra 2020/21

Forneden tager vi et kig på situationen lige nu i bunden af Superligaen, før 21. spillerunde og starten på Grundspillet i foråret. Men først tager vi herunder et kig på oddsene på nedrykning fra Superligaen i 2019/20, som de ser ud netop nu hos Danske Spils Oddset. Her er der odds på at holdene rykker ned eller IKKE rykker ned i denne sæson. Oddsene findes under "Fodbold - Danmark - Vinderspil" i menuen hos bookmakeren.

Spil hos Oddset*

Hvem rykker ned i 1. division i 2019/20?
Klub Rykker Ned Rykker Ikke Ned
Silkeborg IF 1.03 9.00
Esbjerg fB 1.25 3.50
Hobro IK 1.45 2.55
SønderjyskE 3.00 1.33
AC Horsens 4.50 1.16
Lyngby BK 8.00 1.04
OB 25.00 -
AaB 35.00 -
FC Nordsjælland 35.00 -
Randers FC 50.00 -

 

Silkeborg IF er storfavoritter til nedrykning fra Superligaen

Allerede før sæsonen var Silkeborg ledelsen udskældt af klubbens fans, fordi mange af disse ikke mente, at der var blevet handlet stærkt nok ind i sommerens transfervindue før sæsonstarten. Kritikkerne skulle da også vise sig at få ret, for Kent Nielsens Silkeborg-mandskab har længe lignet en sikker nedrykningskandidat i denne sæson. Kun 10 point i 20 kampe har klubben fra Søhøjlandet formået at skrabe sammen i efteråret, og det er altså kun blevet til to sejre.

Det betyder, at Silkeborg kun har vundet 10% af deres kampe, og den procentdel skal hæves betragteligt, hvis Silkeborg skal have nok point til at klare frisag. Skulle Silkeborg undgå nedrykningen i år, vil det nærmest være et mirakel, og ske mod alle odds. Der er nemlig odds 9.00 på, at Silkeborg IKKE rykker ned i år. 

Efter salget af Ronnie Schwartz, som har lavet 12 af Silkeborgs 25 mål, ser tingene da bestemt heller ikke lysere ud for Kent Nielsen og Co. i Silkeborg. Hele tre hold forlader Superligaen i år, og det er umådeligt svært at få øje på tre hold der er dårligere end Silkeborg. Det er altså oplagt at tro på Silkeborg som nedrykker i år, hvilket da også kun giver odds 1.03 hos Danske Spil netop nu.

Får Lars Olsen reddet Esbjerg i land?

Sidste års bronzevindere fra Esbjerg startede sæsonen på forfærdelig vis, men i vores optik var vestjyderne egentlig ikke så dårlige som resultaterne antydede i efteråret. Manglende skarphed i begge felter betød dog en særdeles skidt start på sæsonen, og det endte altså med at koste hollænderen John Lammers jobbet som cheftræner allerede i midten af september. Esbjerg har derfor allerede leveret den trænerfyring, der på mange måder symboliserer et nedrykningstruet mandskab, og det tog da også alt for lang tid om at få en permanent afløser for John Lammers på pladsen i EfB. Valget faldt på Lars Olsen, og spørgsmålet er, om det gamle Brøndby koryfæ får reddet Esbjerg i land i denne sæson.

Der har været gang i svingdøren i Esbjerg henover vinteren, hvor en lang række lejesvende er trådt til. Det gælder bl.a. Søren Reese fra FCM, Franz Brorsson fra Malmø FF, Ante Erceg fra Brøndby, Rafal Kurzawa fra SC Amiens og Vito Mannone fra Reading FC. Hertil har Esbjerg hentet Kevin Conboy hos Randers FC. Om de mange nye signings kan være med til at trække Esbjerg væk fra bunden, må tiden vise. 

Er det farvel til Hobro for denne gang?

Hobro var senest nede og vende i den næstbedste række i 2016/17-sæsonen, men har siden Superliga-debutten i 2014/15 fået etableret sig som et fast Superliga-mandskab. For en klub som Hobro er det særligt farligt at rykke ned, for en klub af den størrelse, kan meget vel ende med at få det svært ved at komme tilbage i landets bedste række. Specielt i fremtiden, hvor Superligaen kun kommer til at indeholde 12 hold. Ligaen bliver altså mere elitær i fremtiden, og for små klubber som Hobro, kan det betyde at man ender med at blive en divisions-klub i de næste mange år.

Hobro er dog lige nu tredjestørst favorit til at rykke ned i år sammen med Silkeborg og Esbjerg. Hobro har da også måtte sige farvel til en vigtig forsvarsspiller i form af lejesvende Anel Ahmedhodzic fra Malmø FF, som i vores optik var en af de bedste i Hobro-defensiven i efteråret. Ind er kommet Simon Jacobsen fra Silkeborg, hvilket er en fin signing. Men måske vigtigst af alt, har Hobro formået at holde på den amerikanske angriber Emmanuel Sabbi sæsonen ud. Han skifter til OB til sommer, og det bliver spændende at se, om han kan holde sit normalt høje niveau, nu hvor han ved, han skal til Odense, når sæsonen er slut.

Riddersholms og Henriksens mandskaber er også nedrykningstruet

Foruden de tre nedrykningsfavoritter er også klubber som SønderjyskE og AC Horsens bestemt involveret i kampen mod nedrykning på nuværende tidspunkt. De har skrabet lidt flere point sammen end de tre bundhold, men SønderjyskE er dog kun fem point foran Hobro, og Glen Riddersholms mandskab kan med bare et par dårlige kampe i træk pludselig blive overhalet af Peter Sørensens tropper fra Hobro.

Det samme kan Bo Henriksens AC Horsens mandskab, som efter en katastrofal start på sæsonen, fik gjort et fint comeback og endte med at få skrabet 25 point sammen i de 20 første kampe. Skulle AC Horsens falde tilbage til det samme niveau, de havde i starten af sæsonen, kan de dog igen lynhurtigt komme i problemer i bundkampen.

Til gengæld synes Lyngby at være rimelig sikre på endnu en sæson i den bedste række. Der er lige nu odds 8.00 på at Lyngby må tage turen i elevatoren til sommer, og oprykkerne har da også gjort det ganske glimrende i denne sæson. 

Med de seks resterende kampe i Grundspillet, samt yderligere seks kampe i slutspillet i vente, er der i alt stadig 36 point at spille om de 8 hold, som ender med at udgøre de to nedrykningsgrupper i slutspillet. Selv Silkeborg IF kan derfor nå at klare frisag endnu, mens klubber som OB, AaB, FC Nordsjælland og Randers FC heller ikke endnu kan vide sig sikre på overlevelse.

Intet er som bekendt afgjort på nuværende tidspunkt, og vi kan med sikkerhed se frem til en drabelig afgørelse på Superliga-sæsonen 2019/20, når vi skal have fundet de tre klubber som trækker det korteste strå i nedrykningskampen.

Spil hos Oddset*