Annonce:
Danmark EM 2020 fodbold

Danmarks trup og kampe ved EM 2020 i fodbold

Se Danmarks EM trup og de danske spillere som skal repræsentere Danmark ved EM 2020. Læs også om odds på Danmark ved EM i fodbold, og få overblik over Danmarks EM 2020-kampe her!

Danmark Odds: EM 2020 Fodbold
Spil Odds hos Oddset
Danmark vinder EM 25.00*
Danmark kommer i EM finalen (Top 2) 12.00*
Danmark kommer i EM semifinalen (Top 4) 5.00*
Danmark vinder Gruppe B 3.50*
Danmark går videre fra Gruppe B 1.25*
Odds på Danmark ved EM 2020 er fundet hos Danske Spils Oddset og er genstand for ændringer.

Danmark ved EM 2020:

Benyt ovenstående links for at springe direkte til den ønskede del af denne optakt til Danmark ved EM 2020 i fodbold, eller scroll for at læse artiklen i sin helhed.

 

Danmarks kampe ved EM 2020

Herunder ses Danmarks kampprogram ved EM 2020 samt odds på Danmarks EM-kampe. Odds er fundet hos bookmakeren Oddset, og opdateres løbende med nye odds på Danmarks næste kamp under hele EM 2020.

Tidspunkt Kamp Odds
Lørdag d. 12/6
18:00
Danmark - Finland
Gruppe B | København
-
Torsdag d. 17/6
18:00
Danmark - Belgien
Gruppe B | København
-
Mandag d. 21/6
18:00
Rusland - Danmark
Gruppe B | København
-

Se hvem der viser Danmarks kampe i TV Programmet for EM 2020 eller se hele kampprogrammet for EM i fodbold her.

Spil hos Oddset*

 

Danmarks trup til EM i fodbold

Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand, har endnu ikke udtaget Danmark endelige spillertrup til EM 2020. Se Danmarks trup forneden, som den så ud i Danmarks sidste kvalifikationskampe før EM i fodbold.

Målmænd Klub 
Kasper Schmeichel Leicester City
Jesper Hansen FC Midtjylland
Frederik Rønnow Eintracht Frankfurt
Forsvar
Simon Kjær Atalanta
Henrik Dalsgaard Brentford FC
Andreas Christensen Chelsea
Mathias "Zanka" Jørgensen Fenerbahce
Peter Ankersen Genoa
Jens Stryger Larsen Udinese
Jonas Knudsen Malmö FF
Joachim Andersen Lyon
Midtbane
Christian Eriksen Tottenham
Daniel Wass Valencia
Thomas Delaney Borussia Dortmund
Lasse Schöne Genoa
Christian Nørgaard Brentford FC
Pierre Emile Højbjerg Southampton FC
Angreb
Christian Gytkjær Lech Poznan
Martin Braithwaite CD Leganes
Robert Skov Hoffenheim
Yussuf Yurary Poulsen RB Leipzig
Andreas Cornelius Parma
Kasper Dolberg OGC Nice
Landstræner
Kasper Hjulmand

Noter: Foruden ovenstående Danmark-trup har følgende spillere været udtaget til landsholdet indenfor det seneste år, og kan (sammen med andre outsidere) tænkes at komme i spil til Danmarks EM trup.

Målmænd: Daniel Iversen og Jonas Lössl.
Forsvar: Lasse Nielsen, Riza Durmisi, Victor Nelsson og Andreas Bjelland.
Midtbane: Lukas Lerager, Anders "AC" Christiansen og Philip Billing.
Angreb: Lucas Andersen, Nicolai Jørgensen og Jacob Bruun Larsen.

 

Profilerne på Danmarks EM 2020 hold

Christian Eriksen for Danmark
Christian Eriksen i aktion for Danmark ved VM 2018 i Rusland. (foto: shutterstock.com)

Danmark har i disse år en rigtig spændende trup, og kommer med sikkerhed også til at stille med et stærkt hold med flere store profiler til EM 2020.

Christian Eriksen

Den største af de danske profiler på EM holdet er velnok Christian Eriksen, som er lidt af en superstjerne i fodboldverdenen. Som en toneangivende spiller for både Tottenham i Premier League og på de danske landshold i de senere år, har Christian Eriksen ofte været på tale som et emne i de helt store klubber i Europa, som f.eks. hos Real Madrid.

Han har oplevet et formdyk i 2019 for Tottenham, men generelt har han holdt et højt niveau på landsholdet, selv om Åge Hareides spillestil ikke altid har passet som hånd i handske for en mand med Eriksens evner. Ikke desto mindre var Eriksen en stor drivkraft i EM-kvalifikationen for Danmark, og hvem husker ikke den danske 10'ers sublime assist til Yussuf Poulsen i 1-0 sejren over Schweiz i Parken? Skal Danmark have succes ved EM 2020, skal Christian Eriksen formentlig også spille en stor slutrunde.

Yussuf Yurary Poulsen

Yussuf Poulsen scorede et særdeles vigtigt mål for Danmark mod Schweiz i Parken i kvalifikationen, og RB Leipzig-angriberen er da også et af vores farligste våben i offensiven. Vi fremhæver Yurary som vores profil nr. 2 på det danske EM-landshold, fordi vi håber og tror han får en stor slutrunde for Danmark til sommer.

Poulsen har været godt kørende for sin klub i Tyskland, men bestemt også på det danske landshold, hvor han også kom på tavlen med en scoring ved VM i Rusland. Han er netop nu noteret for 7 mål og 11 assists for Danmark i sine 44 landskampe, og vi tror han udvider den statistik til sommer.

Kasper Schmeichel

Den sidste af vores tre udvalgte profiler på Danmarks EM hold bliver selvfølgelig Kasper Schmeichel. Schmeichel har nu spillet flere end 50 landskampe for Danmark, og er foruden en vigtig redningsmand også en af vores mest erfarne spillere i EM-truppen.

Danmarks sikre sidste skanse har leveret mange pragtpræstationer i målet på det danske landshold siden debuten i 2013, og i førnævnte kamp mod Schweiz i EM-kvalifikationen i Parken var Kasper Schmeichel nærmest uhyggeligt god, som han også har været mange gange for sin klub Leicester City i Premier League. Kan Schmeichel levere lignende præstationer ved EM 2020, kan Danmark blive et svært hold at besejre.

Øvrige profiler

Heldigvis for Danmark spiller en stor del af den danske EM-trup i det store udland, og på nogle ganske store adresser rundt omkring på kontinentet. Vores anfører Simon Kjær fra Atalanta, Mathias "Zanka" Jørgensen i Fenerbahce, Andreas Christensen fra Chelsea, Thomas Delaney i Dortmund, Pierre Emile Højbjerg i Southampton, Joachim Andersen i Lyon, Kasper Dolberg i Nice og selvfølgelig Martin Braithwaite fra CD Leganes, som scorede et vanvittigt vigtigt mål i Dublin mod Irland, er blot nogle af dem som er værd at fremhæve her. 

 

Kvalifikation: Vejen til EM 2020

Danmark havde på papiret fået en overskuelig kvalifikationsgruppe, hvor alle forventede sikkert avancement til EM 2020 sammen med Schweiz. Irland skulle dog også vise sig at byde benhårdt ind i kampen om en EM-billet, og det blev lidt mere spændende, end mange danske fans havde håbet og forventet på forhånd.

Til syvende og sidst skulle Danmark ud i en direkte duel mod Irland i Dublin, hvor EM-billetten ville komme i hus, hvis Danmark blot undgik et nederlag. Med 1-1 i det opgør var kvalifikationen et faktum, og vi kan nu glæde os til den første store fodbold-slutrunde på hjemmebane, da Parken som bekendt skal huse Danmarks tre EM-gruppekampe i 2020. Herunder kan du se resultaterne og de danske målscorere i Danmarks vej til EM 2020.

Danmarks resultater og målscorere i EM 2020 kvalifikationen:

Schweiz - Danmark: 3-3
Mål: M. "Zanka" Jørgensen, C. Gytkjær og H. Dalsgaard

Danmark - Irland: 1-1
Mål: P. E. Højbjerg

Danmark - Georgien: 5-1
Mål: K. Dolberg, C. Eriksen (str.), K. Dolberg, Y. Poulsen og M. Braithwaite

Gibraltar - Danmark: 0-6
Mål: R. Skov, C. Eriksen (str.), C. Eriksen (str.), T. Delaney, C. Gytkjær og C. Gytkjær

Georgien - Danmark: 0-0
Mål: Ingen

Danmark - Schweiz: 1-0
Mål: Y. Poulsen

Danmark - Gibraltar: 6-0
Mål: R. Skov, C. Gytkjær, M. Braithwaite, R. Skov, C. Eriksen og C. Eriksen

Irland - Danmark: 1-1
Mål: M. Braithwaite

 

Danmarks Historie ved EM i fodbold

Danmarks historie ved EM er både lang og gloriøs, da vi som bekendt allerede har vundet ét europamesterskab tilbage i 1992. Men allerede i 1984 var Danmark tæt på at slå alle odds og vinde et EM med et legendarisk landshold bestående af folk som Frank Arnesen, Preben Elkjær, Jesper Olsen, Søren Lerby, Michael Laudrup og mange flere. Det blev dog "kun" til en plads i semifinalen det år, da Danmark måtte strække våben i en gyser af en straffesparkskonkurrence mod Spanien.

Både før og siden har Danmark været en del af mange spændende slutrunder i EM-regi, og i alt har Danmark deltaget i otte EM-slutrunder i fodbold for mænd gennem tiderne. Vi var ikke med sidst i 2016, hvor kvalifikationen til EM i Frankrig glippede, men vi er heldigvis klar til EM i 2020, som bliver vores niende i alt som nation. 

Vi har dedikeret en hel artikel til vores læsere om Danmarks historie ved EM i fodbold, hvor vi tager på en kronologisk tidsrejse gennem EM-slutrunder med dansk deltagelse siden 1964.

Herunder kan du se alle Danmarks placeringer vi EM i fodbold gennem tiderne:

EM Slutrunde Placering
EM 1964 - Spanien 4. plads
4 ud af 4
EM 1984 - Frankrig Semifinale
3 ud af 8
EM 1988 - Vesttyskland Gruppespil
7 ud af 8
EM 1992 - Sverige Europamestre
1 ud af 8
EM 1996 - England Gruppespil
9 ud af 16
EM 2000 - Holland/Belgien Gruppespil
16 ud af 16
EM 2004 - Portugal Kvartfinale
8 ud af 16
EM 2012 - Polen/Ukraine Gruppespil
12 ud af 16

Gå til Danmark ved EM 2020-oversigten eller til oversigten over alle lande ved EM 2020.

Annonce:
Annonce: