Ukraine vs Nordmakedonien ved EM 2020 i fodbold

16. juni 2021

Ukraine - Nordmakedonien optakt: Gruppe C kamp ved EM 2020 i fodbold

Torsdag d. 17. juni. 2021 venter et opgør i Gruppe C ved EM 2020 mellem Ukraine og Nordmakedonien kl. 15.00 i Rumæniens hovedstad, Bukarest. Læs med her i optakten, hvor vi bl.a. ser på startopstillinger og spilforslag til odds på Ukraine mod Nordmakedonien.

Det er vind eller forsvind for både Ukraine og Nordmakedonien, når de løber på banen i Bukarest torsdag eftermiddag. Både Ukraine og Nordmakedonien lagde fra land med et nederlag i første kamp, hvorfor et nederlag her vil være lig med et exit fra EM 2020 for begge nationer. Til gengæld vil en sejr være til at holde liv i drømmen om videre avancement fra Gruppe C

Ukraine var tæt på at få point med fra opgøret mod Holland efter et flot comeback, hvor to ukrainske mål på fire minutter i anden halvleg fik vendt stillingen fra 0-2 til 2-2. En sen scoring af Denzel Dumfries sikrede dog hollænderne alle tre point i en hæsblæsende kamp. Det betyder, at presset er vokset på Ukraine inden mødet mod Nordmakedonien, som helst skal kaste tre point af sig, hvis man ikke vil isoleres i bunden. 

De færreste havde på forhånd tippet Nordmakedonien gode chancer for succes ved sommerens EM-slutrunde, og et 3-1 nederlag til Østrig i den første kamp har ikke forstærket troen på de arbejdsgale makedonere. Nordmakedonien står nu i samme situation som Ukraine, nemlig at der skal point på kontoen torsdag eftermiddag.

Læs mere om Ukraine vs Nordmakedonien i vores optakt forneden til den første af i alt seks kampe fra Gruppe C ved EM 2020.

Ukraine - Nordmakedonien optakt

 

Odds på Ukraine - Nordmakedonien

Ukraine - Nordmakedonien
EM 2020 - Gruppe C
Kampstart:
Torsdag d. 17. juni kl 15:00
Spillested:
Arena Naționala, Bukarest
TV/Streaming:
TV3+ / Viaplay.dk
Odds fra bet365.dk
1 X 2
1.66 3.75 5.50
Over/Under 2,5 mål
2.00 - 1.80
Spil hos bet365*

 

Spilforslag til Ukraine vs Nordmakedonien odds

Ukraine og Nordmakedonien var på forhånd spået til at være de største underdogs i Gruppe, der også tæller Østrig og Holland. Med to forventede nederlag til mandskaberne i første runde er der pres på begge nationer i forhold til at avancere videre fra gruppespillet til 1/8 finalerne. Her ryger de bedste to hold fra gruppespillet direkte videre, mens de fire bedste gruppe-3'ere også indløser en billet, hvorfor målscoren også kan komme i spil. 

Andrij Shevchenko og Ukraine var i store dele af kampen mod Holland godt med i spillet, selvom de kun endte på 37% boldbesiddelse. Offensiven med Yaremchuk, Yarmolenko og Marlos fik vist, at holdet ikke nødvendigvis har brug for mange chancer for at få bolden i kassen. Netop chancer bør være noget ukrainerne kommer til at få flere af mod et makedonsk mandskab, hvor pladsen helt sikkert bliver større end mod Holland. Derfor kan vi formentlig se frem til at det bliver med et tungt pres fra første fløjt hos de blåklædte, der skal bruge tre point, hvis drømmen om at slutte på en af de to øverste pladser i Gruppe C skal holdes i live. 

Nordmakedonien var kun 15 minutter fra at få point med fra mødet mod Østrig, men det var dog et østrigsk mandskab der sad på langt det meste i kampen. Selvom der ikke kan sættes en finger på arbejdsindsatsen hos den lille nation, så viste spillet dog også, at man i høj grad er afhængig af den gamle målræv Goran Pandev i angrebet. Derfor må første prioritet hos Ukraine også være at lukke af for Genoa-angriberen, der ligner den eneste mand som for alvor kan true det ukrainske forsvar.  

Der venter os en kamp, hvor det formentlig bliver Ukraine der kommer til at være boldførende, mens Nordmakedonien vil forsøge at slå til på omstillinger ved ukrainske fejl i opspillet. Ukraine bør dog have et højere niveau end makedonerne og være i stand til at hente tre point her. Presset er på Ukraine, men truppen er stærkere og spillet så opløftende ud i det første møde Holland, hvilket får os til at pege pilen mod en ukrainsk sejr, der i skrivende stund står til odds 1.66 hos bet365.dk. 

Spil hos bet365*

 

Startopstillinger: Ukraine - Nordmakedonien

Her ses startopstillingerne i Ukraine - Nordmakedonien. Indledningsvist er der tale om vores forventede startopstillinger baseret på landenes seneste kampe. De endelige startopstillinger i Ukraine vs Nordmakedonien bliver bekræftet og opdateret forneden ca. en time før kampstart.

Ukraine

(forventet)

Nordmakedonien

(forventet)

Heorhiy Bushchan Stole Dimitrievski
Oleksandr Karavaev Boban Nikolov
Mykola Matviyenko Darko Velkovski
Ilya Zabarnyi Visar Musliu
Vitali Mykolenko Stefan Ristovski
Oleksandr Zinchenko Ezgjan Alioski
Serhiy Sydorchuk Enis Bardhi
Ruslan Malinovski Arijan Ademi
Andriy Yarmolenko (anfører) Eljif Elmas
Roman Yaremchuk Aleksandar Trajkovski
Marlos Goran Pandev (anfører)
Se Ukraines EM-trup Se Nordmakedoniens EM-trup

 

TV og Livestream: Hvem viser Ukraine - Nordmakedonien?

Ukraine vs Nordmakedonien kan ses i TV på 3+. I Danmark er det nemlig TV3 og Danmarks Radio som viser alle EM 2020-kampene i TV, og opgøret i Gruppe C mellem Ukraine og Nordmakedonien vises altså hos 3+. Vi anbefaler at se vores EM 2020 TV Program her for mere information om EM 2020 kampene i TV.

Alle EM 2020-kampene heriblandt Ukraine vs Nordmakedonien kan også ses med livestream hos Viaplay.dk. Mere herom via linket forneden.

Klik her for mere information om EM 2020 livestream

 

Ukraine vs Nordmakedonien statistik og historie

Ukraine og Nordmakedonien har stået overfor hinanden fire gange siden årtusindskiftet. To gange i forbindelse med træningskampe, mens de to nationer også var i kvalifikationsgruppe sammen frem mod EM 2016. Samlet står Ukraine med et lille overtag, da de kan notere sig for to sejre, mens the Nordmakedonien en enkelt gang har formået at hente en sejr, hvilket skete tilbage i 2004.    

Ukraine sejrede i begge deres møder ved ovenstående kvalifikation efter en 1-0 sejr på hjemmebane og 2-0 i Nordmakedonien. En kvalifikation hvor nordmakedonerne sluttede med kun fire point efter ti kampe, hvilket er med til at bevidne hvilken overraskelse det er, at de denne gang har kvalificeret sig til EM 2020. 

Spil hos bet365*