Dommere og Linjevogtere i Superligaen 2019/20

20. marts 2018

Dommerne får videohjælp i Rusland: VAR indføres ved VM 2018

Hvis man længe har sukket over tvivlsomme dommerkendelser, og efterlyst videohjælp til dommerne, kan man godt begynde at se frem til VM 2018 i Rusland.

Det verdensomspændende fodboldforbund FIFA bekræftede i aftes på et pressemøde, at dommerne får hjælp af Video Assistant Referee (VAR) under sommerens VM-slutrunde i Rusland.

VAR har blandt andet været brugt i Bundesligaen og i Serie A i denne sæson, hvor det har fået en blandet modtagelse af fans og medier. Alligevel rulles det nu ud på den allerstørste scene, og det glæder FIFAs præsident.

"Vi kommer til at spille den første VM-slutrunde med videohjælp til dommerne. Det er blevet besluttet, og vi er utrolig glade for den beslutning," sagde Gianni Infantino ifølge Reuters.

VAR er langt fra perfekt

Det er ellers kun få uger siden, at FIFA-præsidenten senest var ude og kommentere på VAR, som han i den forbindelse kaldte for "langt fra perfekt".

At indføre VAR-systemet ved den største fodboldslutrunde på kloden, må siges at være lidt af et sats, og til VM i Rusland er der i alt 36 dommere, hvoraf flere endnu ikke har dømt en kamp med VAR som assistent.

Læs mere om VAR her hos FIFA.com >>

 

Ekstra udskiftning i forlænget spilletid

Indførelsen af VAR ved VM 2018 i Rusland bliver dog ikke den eneste markante ændring ift. tidligere VM slutrunder.

Som den anden markante ændring, får alle hold nu én ekstra udskiftning, hvis kampen går i forlænget spilletid, mens der også indføres en ændringer som tillader data og informationer at blive videregivet til det tekniske trænerområde under VM kampene.

Læs også: Se odds på VM 2018 i fodbold